Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyire van mostoha életük a...

Mennyire van mostoha életük a vidékről Budapestre felköltözött magyaroknak?

Figyelt kérdés

Budapesten a házigazda az úr, az albérletárak olyanok már mint Bécsben a bérek viszont a magyar minimálbérhez közeliek. Egyetlen kivétel az informatika terület, de az minden nagyvárosban, Bucharest-ben is megfizetett.

Mégis nagyon sokan kényszerülnek felköltözni olyan vidékről ahol csak közmunka van, és ilyen vidék nem csak a keleti részen van ám, sőt még GYMS megyén belül is vannak kistérségek (Csornai, Kapuvári kistérség), ahol csak közmunka van 47 ezerért. És ezek a vidékiek, kénytelenek Budapestre költözni, vagy kimenni külföldre.

De igaz, hogy ott nagy nyomorban élnek, egy szobában akár többen is, és egyáltalán nem megbecsült, lenézett valakik ott?

2017. febr. 14. 22:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Azért tudnak annyit kérni, mert aki indul, az nagyrészt Budapestre megy. Ahol lakom, lasszóval fogják a dolgozót, albérlet negyede körül van mint Budapesten, még is, mindenkinek Budapest a cél.
2017. febr. 15. 07:16
 12/17 anonim ***** válasza:
36%

# 9

Szerinted minden pesti 30-40 évesen is a szüleivel lakik? Ne mondj már hülyeségeket.. Az összes barátom és ismerősöm legkésőbb egyetem után elköltözött otthonról. Huszonévesen már nem akarnak a legtöbben a szüleikkel lakni a kis szobájukban.

2017. febr. 15. 07:50
 13/17 anonim ***** válasza:
48%
Ja kilencesnek még: persze, az nagyon tisztességes, dolgozol már és teljesen ingyen laksz otthon hogy spórolj. Szerintem felnőttként ha otthon laksz alap hogy anyagilag is kiveszed a részed. De mondom, én egyetem után inkáb kivettem egy lakást a csajommal mert önállósodni akartam, nem a szobámban lakni a szüleimnél mint egy kamasz és kuporgatni a pénzem.
2017. febr. 15. 07:53
 14/17 anonim ***** válasza:
Nagyon.
2017. febr. 15. 07:58
 15/17 anonim ***** válasza:
Kérdező kicsit unalmas már ez a (csak Budapesten van munka máshol csak az éhhalál és közmunka) duma. Egyszerüen sok fiatal felfogása az hogy csak ott lehet élni. Kifizet 80 plusz rezsit az albérletért persze valami komával vagy a társával mert egyedül nem megy. Aztán buszrapattan kibuszozik a meló helyre 45 percet és 25 kilóméterre Budapestől. Aztán meg vissza. Közben a melóhelytől tíz percre is találna albérletet esetleg 45 ért. Ha meg mondod neki úgy néz rád értetlenül mint egy idiótára. Egyszerűen sok embernek a világ közepe a főváros. Pedig 35-40 m2 en élni és azért dolgozni hogy kifizesd a lakbért és ne halj éhen elég távol áll a világ közepétől.
2017. febr. 15. 09:12
 16/17 anonim ***** válasza:
12. Jah, csak nem mindegy hova költözöl..albérletbe, ami kidobott lóvé vagy a nyakadba veszel egy 5-10 millás hitelt és ha jön egy nagyobb krach pápá.... Érdekes, az én ismerőseim 35-37 évesen vettek hitelmentes saját lakást.... Nem 20 évesen....Te vagy hazudsz vagy szimplán h.lye vagy....Hiszen Pesten most kb. 32 nm2-es normális lakást 17 milla körül kapni, a legalsó ár 14, de ott még ráköltessz élből 3-at. Nem vagy tisztában az árakkal vagy a szüleid menő vállalkozók, aki a se..gged alá tolták a kecót.... Megnézem, hogy te 17 milliót összegyűjtesz 20 évesen....úgy, hogy nem kelljen hitelt felvenned.
2017. febr. 16. 08:12
 17/17 anonim válasza:
Te Román vagy?
2020. ápr. 26. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!