Előre tisztázom, hogy én a gyereket képviselem. Olyan problémám van, hogy az édesapám felesége (Mostoha anyám) veszi fel a családi pótlékot és nem akar lemondani róla úgy, hogy külön élnek és el fognak válni. Mit lehetne tehetni?
Talán azért mert a Magyarországi szabályok olyanok,hogy legtöbbször a bűnt elkövetőket védik,mint az áldozatokat..
És hogyan tudom bizonyítani,h én vettem a TV-t pl,ha azt mondja,hogy ő vette? És a rendőrökkel a családi pótlék se lesz meg oldva..
"Magyarországi szabályok olyanok,hogy legtöbbször a bűnt elkövetőket védik,mint az áldozatokat."
Akkor panaszkodj itt továbra is a tévképzeteiddel, de ne várd, hogy helyetted intézkedjünk. Ezek amúgy is polgári ügyek, rendőrség se fog veled foglalkozni.
"hogyan tudom bizonyítani,h én vettem a TV-t"
Számla, blokk, banki utalás, eladó... de kezdetben döntsd már el, hogy mégis ki vette!
Komolyan, ha ennyire lusta vagy bármit is tenni, azon kívül, hogy itt sírod el a bánatod, mégis mit vársz tőlünk?
Ami apukád és mostohaanyád házasság alatt vett tulajdona, az alapesetben közös tulajdon (ha nem volt szerződés, amiben eltérően rendelkeznek). Ha te vetted a tévét és esetleg bankkártyával fizettél, akkor egy bankszámlakivonat az adott hónapról ezt igazolja (banktól el tudod kérni 5 évre visszamenőleg). A családi pótlék annak jár, akinél a gyerek el van helyezve, gyermekelhelyezés után a megfelelő dokumentummal kell igényelni, hogy ezentúl neki utalják.
Ha apukádnak bejelentett lakcíme a lakás vagy tulajdonrésze van benne, akkor joga van bemenni. Ha nem a lakcíme vagy tulajdona a lakás, a személyes dolgait akkor is joga van elhozni. Ebben köteles a rendőr segíteni, de valszeg már egy ügyvéd ismerős is rá tudna ijeszteni a mostoha mutterra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!