Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mekkora változást szeretnétek?

Mekkora változást szeretnétek?

Figyelt kérdés

A királyságban a király ugyanúgy mint köztársaságban a köztársasági elnök, a nemezet egységét képviseli, pártok felett áll, stb stb.

Jó ez a forma hogy köztársasági elnököt választ az országgyűlés vagy a választasokon kellene ezt is megoldani a teljes lakossággal?

Én meg vagyok róla győződve hogy ez nem vezetne semmi jóra de rátok vagyok kíváncsi.

Attól számonra ez is jobb hogy az országgyűlés választ.

Vagy ami már merőben elméleti feltevés, de érdemes filozofálni hogy a királyság mint államforma. És akkor van egy király vagy egy királynő mint Erzsi, és él amíg él és ugyanazt a szerepet fogja betölteni, és nincs ilyen pártpolitikai probléma veszély mint a Göncz Árpi bácsinál, meg Sólyom, Schmidt, meg Áder esetben.

Szerintem ez is hasznosabb lenne, tekintve az angolokat például. Spanyolokat esetleg, Belgiumot ecetere ecetera.

A másik fele a kérdésnek :

A politikai porondot?

Értem itt azt hogy én meg vagyok róla győződve hogy szükség van egy megújuló baloldalra mint a mellékelt ábra is mutatja, de megújuló jobboldalra is. Nem fejtem ki hogy mért ti beszéljetek erről.

Illetőleg ha már van újbaloldal törekvés legyen újjobboldal is. Gondolok erre. Szerintem szükséges. Pártok alakítása stb stb.

Előre bocsátom, mindezt annak fejében írtam hogy hiszek egy új magyar államban csak nem tudom mikor és milyenre van esély.

Erre vagyok kíváncsi.

2017. febr. 13. 10:17
 1/2 anonim ***** válasza:
90%

Így van, én is erre gondoltam.

Ha Magyarországon végre királyság lenne, akkor már meg is lenne oldva a legnagyobb problémánk, történetesen, hogy nem vagyunk királyság.

Teljesen igazad van.

2017. febr. 13. 11:06
 2/2 anonim ***** válasza:

Jó lenne elvégre megkerülhetetlen lenne minden politikai csoportosulásnak.

A legegyszerűbb a megmaradt nemesi családokat felkutatni és esetleg valami leányági árpádháziakat megválasztani...

Talán Habsburg Ottót... a baloldal és a jobboldal meg még ugyanazokból a volt kommunistákból áll akikbl régen "régen" szóval 89 előttből azoknak a rokonaiból. Hány akár jobboldalinak nincs egy kommunista keresztapja apja vagy sógora. Baloldalon ugyanez. Fiatalság meg naívság... nem tudom mi lenne a megoldás. A fiatalok vagy nem látnak bele a rendszerben vagy megvehetők. A ppolitika sáros szakma azonnal szétszednek mindenkit ezért nem lehet új arcokat látni mert már a kampánynál kivesézik mindet

2017. febr. 13. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!