Miért utasítják el sokan a magánegyetemeket?
Sok embert hallottam már ezzel kapcsolatban negatívan nyilatkozni.
Nyugat-Európában, de főleg az USA-ban, egy magán elitegyetemen szerzett diploma a garancia a kényelmes életre, jól fizető állásra.
Az állami egyetemek olyan elavultak.Technikai felszerelésben,tananyagban,módszertanban is.
Illetve, túl sok felesleges dolgot tanítanak.Túl kis hangsúlyt fektetnek a gyakorlatiasságra.
Egy szabad piaci alapon működő intézmény azért egészen másként csinálja.
Például, jöhetne ide német,brit,svéd,amerikai...stb egyetem is.Mindegyikük hozná magával a saját rendszerét.Ki ne szeretne egy diákbarát angolszász rendszerben tanulni úgy, hogy el sem kell költözni Magyarországról?
És, ki szeretné hogy mindez teljesen díjmentesen igénybe vehető legyen? Mivel mindenki, akit érdekel az egyetem.
Ebből kifolyólag fizetni kell azért hogy minőségien tanítsanak. Nem tudom hogy milyenek a tandíjak, de azt igen hogy még a sima állami egyetemi évekre is úgy b****ák össze a rávaló pénzt néhányan.
Szóval, nem hinném hogy elutasítják csak sok emberből az irigység beszél, mert nyugaton kifizetik rendesen zsebből.
2.
Trump a pennsylvaniai egyetem tanult, ami gazdasági képzést tekintve, az USA-ban az egyik legjobb.
Igen,sajnos van ilyen is.
De, ezt lehet szabályozni, kiszűrni a kamukat.
Kérdező,emlékszel az Édes Annára,azon belül is a sütis jelenetre?
Magyarországon milliók élnek hónapról hónapra,gyakorlatilag csoda,hogy van még egy minimális középréteg,mit csináljon az,aki nem tudja kifizetni a tandíjakat?
Én is tanulnék nagyon szívesen külföldön magnegyetemeken,de 5 év alatt se tudnék annyit összehozni,hogy pl egy Los Angelesi egyetemen tanuljak.
Legalább 30 éves koromig kéne robotolnom,hogy ki tudjam fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!