Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az intelligens (100-120...

Az intelligens (100-120 feletti IQ), egyetemet végzett embereknek mi a politikai nézetük?

Figyelt kérdés
(liberális, konzervatív vagy egyéb?)

2017. febr. 10. 14:48
1 2
 11/20 Alain Delon ***** válasza:
31%
Mindenki intelligens, aki él. Még a giliszta is.
2017. febr. 10. 16:10
 12/20 anonim ***** válasza:
97%
Azt azért érdemes tudni, hogy valódi alapokon nyugvó ideológiai meggyőződésük jellemzően csak az értelmiségieknek van. És ezt jellemzően a családi és szociokulturális hátterük determinálja, tehát erősen függ attól, hogy a nagypapa a Don-kanyarban harcolt vagy éppen a pesti gettóban élte meg a Felszabadulást.
2017. febr. 10. 16:19
 13/20 anonim ***** válasza:
41%
Nekem épp ellenkező a tapasztalatom, mint az egyik korábbi hozzászólónak. Ahogy én látom, a jelenlegi kormány elsősorban azok támogatását élvezi, akiknek anyagi érdekük úgy kívánja, és vakon hisznek a kedves vezetőben. Minél lejjebb megyünk iskolázottság és/vagy értelmi szint tekintetében, annál inkább. Bár én csak egy "butuska BA" vagyok (135 fölötti IQ-val).
2017. febr. 10. 16:31
 14/20 anonim ***** válasza:
55%
Történelem szakosként én konzervatív vagyok, sok itt a jobboldali, de ugyancsak sokan vannak, akik nem politizálnak.
2017. febr. 10. 17:17
 15/20 Szimeon ***** válasza:
0%
Nekem pont százas. A nézetem pedig az, hogy legyen végre nemzeti konszenzus, illetve tetszenek a szeparatisták is.
2017. febr. 10. 19:13
 16/20 anonim ***** válasza:
13%

Apum jogász, summa cum laude diplomája van, ami jelest jelent. Jelenleg megyei bíró. Szidja a zsidókat tv előtt, rühelli a cigányokat. Régen rengeteg kuruc.info-t olvasott. Jobbikot támogatja, a holocaust szerinte el nagyzolt dolog, és rengeteg könyvet olvas ezekkel kapcsolatban. Egyáltalán nem függ össze az IQ-val, mint ahogy az egyetemi végzettséggel sem.

<magánvélemény> Nem feltétlen annak magas az IQ-ja aki egyetem végez. Nem mindenki képes elvégezni egy egyetemet, de sokkal több olyan van aki eltudja végezni, mint olyan aki nem. Ez csak is a szorgalommal áll kapcsolatban. De azzal egyet értek hogy praeclare azaz kitűnő diplomát nem tud mindenki szerezni. És ugyan ezt gondolom a gimiről is, nem az okosak, a szorgalmasak kerülnek be. (De azzal teljesen egyet értek hogy vannak nagyon okosak is a gimikben, de ez nem olyan sok)

Gimibe jártam, egyetemista vagyok jelenleg. Nem tartom magam inteligensnek. Gimibe ötös voltam mindenből, kivéve matek és fizika. És ezt nem annak köszönhettem hogy okos vagyok, hanem annak hogy tanultam napi egy órát, utána leültem wowozni, élveztem az életem. Persze egyetemen megváltozott ez, de ott se kell többet tanulni, csak okosan kell beosztani az idődet tanulásra. <magánvélemény>

2017. febr. 10. 20:06
 17/20 anonim ***** válasza:

Én nem pártokhoz képest jellemezném ezt a csoportot inkább elvek-célok szerint.

A magyarországi egyetemi oktatói-kutatói kar kb. 95%-a nyugati típusú liberális demokráciában szeretne élni és az országot az egyesült Európa részeként képzeli el. Ezen belül azonban vannak köztük konzervatív, jobboldali, baloldali, zöld és liberális értékeket vallók is. Ezek nem feltétlenül alkotnak egységes szavazótábort, jellemzően egyéni véleményük van szinte minden közéleti kérdésben.

A maradék 5%-ból kb. 4% elkötelezett fideszes, mert megtalálta a számítását a mai viszonyok között, jók a kormányzati kapcsolatai, sok pályázati pénzt nyer el, kedvező számára, hogy nincs nemzetközi megmérettetés, nagy a hazai lobby-ereje.

A fennmaradó 1% frusztrált, örök vesztes aki épp ezért szélsőjobboldali beállítottságú, jellemzően Jobbik szavazó, vagy már belőlük is kiábrándult.

2017. febr. 13. 13:13
 18/20 Szimeon ***** válasza:

Az előzőnek:

Az általam ismert egyetemi oktatók igen jelentős hányada a Kádár időszakban szocializálódott öreg professzor - a legtöbbjük még ma is véresszájú MSZP-s, DK-s, illetve olyan fiatalabb oktatók, akiket ezek az idős "bölények" választottak ki, többnyire ezek is MSZP-s, DK-s, Liberális, Együttes beálítottságúak. Ez amolyan jellegzetes kontraszelekció, ami érvényesült az utóbbi évtizedekben a doktoranduszok, adjunktusok kijelölésekor. "Megbízható, rendes gyerek legyen." - azaz baloldali, liberális gondolkodású.

2017. febr. 13. 13:47
 19/20 anonim ***** válasza:
Nemrég végeztem az ELTE-n, 120 feletti az IQm és libertariánusnak vallom magam.
2017. febr. 16. 15:13
 20/20 anonim ***** válasza:

# 5

Az Elte bölcsész szakán van a legtöbb "konzervatív" radikális ultraliberális migránspárti, mindenféle jöttment segget nyaló.

Oda nagyon bevették magukat fiatalokat "téríteni"....

2017. aug. 12. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!