Miért az intelligens embereknek kell szégyellniük magukat, ha magukhoz hasonló embereket keresnek?
Amint egy átlagnál okosabb ember ki meri mondani, hogy ő igenis nem kér a sötét, bunkó emberekből, hanem egy hozzá hasonlóan intelligens párt szeretne, akkor fénysebességgel nekiesik mindenki és habzó szájjal ordítják az arcába, hogy milyen egy öntelt, lenéző és lehetetlen elvárásokat állító ember, természetesen ilyenkor a "te mitől vagy te jobb heee?" típusú megszólalások elmaradhatatlanok egy halom más személyeskedés közepette.
Miért tartunk ott, hogy az okos embernek kell bocsánatot kérnie, mert nem hajlandó lejjebb adni a nívót ész terén ismerkedéskor?
Én nem igazán tapasztaltam még olyat, hogy amikor valaki azt mondja, hogy egy intelligens, esetleg hasonló érdeklődésű embert akar párjául, valaki is leszólná emiatt.
Azokat meg azért ne soroljuk ide, akik abban a hiszemben élnek, hogy az intelligencia feltétlenül a több ilyen-olyan diplomával egyenlő, mert ez meg az ő szegénységi bizonyítványuk, butaságuk.
Az 1-es válaszoló teljes mértékben butaságot ír.
Hidd el, ezt nem csak te vetted észre.
Sok oka lehet ennek a szégyellésnek sajnos.
Első, és talán legfőbb oka, hogy hiába modernizálódnak az emberek, de olyan mértékben butulnak is el, ahogyan a környezetemből észre veszem.
Második lenne talán az, hogy ebből kifolyólag az úgy mondott "értelmesek", vagy is mi, kevésbé megtalálhatóak, vagy éppen burkolózott, rejtett formában csak.
Harmad sorban, ha egy intelligens ember bekerül egy nem intelligens környezetbe, akkor a környezet automatikusan próbálja őt lehúzni a saját szintjére.
Ez a szint lehúzás sajnos eléggé rosszul érint minket, mivel tényleg nekünk esik már úgy mondottan rosszul, hogy intelligensnek születtünk, és ők nem, ezért mi buta módon úgy érezzük, hogy ez a rossz, miközben ez a jó.
És még sorolhatnék számtalan okot.
Egy tanácsom van: Keresd mindig azoknak a társaságát, kik veled egy szinten állnak, mind barát, mind család terén(pár), és ne foglalkozz a lejjebb lévőkkel, így elkerülhető sok ilyesféle eset.
17/f
(Nyugodtan szóljon le mindenki a korom miatt, csak az a szomorú 17 évesen én többet nyújtok szellemileg, mint a sok éves átlag, és ezt mindenki gondolja át, vajon velem van-e a gond, vagy azokkal, kik az átlagot képviselik.)
Hidd ezt nyugodtan, ha neked ettől szebb lesz az életed. :)
5-ös voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!