Ha a hidegháború alatt Magyarország is ketté lett volna osztva egy nyugati és egy keleti blokki országgá, mint az NSZK meg az NDK, most jobban vagy rosszabbul élnénk szerintetek?
Magadnak válaszolsz? :O
Fail.
Ahogy a kérdés is értelmetlen.
Egyes weboldalakon élnek-halnak ilyen és még ennél is bonyolultabb spekulálások lehetőségéért, nemért mi ez a nagy ellenségeskedés.
„””Nem értelmetlen, mert ha így lett volna, akkor lett volna egy nyugat-európai mentalitású és gazdaságú Magyarország, meg egy olyan, mint a mostani. Persze, hogy magamnak válaszolok, elmondtam, hogy szerintem mi lesz, de arra vok kiváncsi, hogy ti mit gondoltok.
Nem nyugat Eu mentalitású ország vagyunk, hanem nyugat Eu t kiszolgáló mentalitású!
Olyan mint most? Egy vad kapitalista ország vagyunk, ahol a munka értéke 0,0
Mi lesz? Rabszolgaság és lepusztulás, amíg az emberek fel nem lázadnak. Akkor a nagytőke megérti hogy vége a lehúzásnak és az extraprofitnak és elindul a „ reális” kapitalizmus. De hogy ez mikor lesz?
Lehet jövőre, lehet még 50 év, de szerintem nem sokáig húzza már az ország.
Azt mondják a történelemben nincsen mi lett volna ha. Persze ettől függetlenül én is szeretek eljátszani a gondolattal. De csak olyan esetekben, ahol egyeseknek(pl. vezetőinknek) volt egy másik döntési lehetőségük, vagy egy csata szoros volt és lehetett volna fordított a kimenetel, szóval olyan helyzetekben amikor csak kicsin múlott hogy valami úgy lett, és ezeket gondolom tovább. Persze csak a saját szórakozásomra.
Ellenben olyan fikciókkal én sem próbálkozok, ahol valami teljesen egészen mást képzelek bele, ami nem kicsin múlott és csak úgy légből beletenném. A te fikciód kb. olyan mint ha azt mondanád, mi lett volna ha brit gyarmat lettünk volna a 19. századtól majd 1960-ban függetlenné válunk. Vagy mi lett volna, ha muzulmán ország lennénk. Ilyen légből kapott fikciókat végtelent lehet kitalálni, mindjárt a te példádnál ott van annak a felvetése is, hogy mi lett volna ha teljes egészében nyugati és nem orosz megszállás alá kerülünk a háború után. Ezt is felvethetted volna, de sem ennek, sem a másiknak nincsen értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!