A Brit Orvosi Kamara betiltotta az "anya" szó használatát, mert az diszkriminatív és ódivatú. Támogatnátok Magyarországon is egy ilyen javaslatot?
21, amúgy 19 nem mond baromságot, csak simán furcsán hangzik.
A zöld szemesostoros mit tud? Tud táplálkozni, szaporodni, mozogni, ilyesmi. Egy veréb miben különbözik tőle? Sokkalta összetettebb. De lényegében ugyanazt a szerepet tölti be a verebek között, mint a zöld szemesostoros a zöld szemesostorosok között.
Biológiailag összetettebb. De az a fejlettség jele, hogy valaki csipog, repül, kúszik, brekeg, vagy színt vált?
Az embernek 46 kromoszómája van. A tölgyfának közel 200. Fejlettebb a tölgyfa? Nem, csak bonyolultabb a DNS-e.
21:
Nyilván én összetettebb vagyok mint egy egysejtű, de attól függ, hogy mi alapján definiáljuk a fejlettséget. Az egysejtű jóval gyorsabban tudna szaporodni mint én. Más egysejtűek olyan körülmények között élik túl, (tenger mélyén, gejzírekben, stb) ahol én 2 perc alatt meghalnék.
És ha összevetjük az embert más állatokkal, akkor lesz csak az ember fejlettebb ha egy antropocentrikus szempontrendszer alapján vizsgálunk. Nyilván az ember tud legjobban gondolkodni, de a cápa sokkal jobban úszik, a kutyának jobb a szaglása, a gepárd gyorsabb, a jegesmedve túlél a sarkkörökön, bármilyen szempont alapján lehetne rangsorolni az élőlényeket, egy adott szempontot antropocentrikusan kiragadni nem tudományos.
Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből nyolc...
...az kettő.
Kedves 26, az "LMBTQ" mozaikszón belül a "T" ugye nem tartálykocsit, vagy tanulóvezetőt jelent?
És itt van egy tudósítás is:
Ajjaj...
A facebookon már vagy 52 különböző nemi identitás közül lehet választani...
Lesz még Anglia magyar gyarmat ha ez így megy tovább !
'A facebookon már vagy 52 különböző nemi identitás közül lehet választani...'
Azt meg hogy?
Lekéstem... Már 58:
Agender
Androgyne
Androgynous
Bigender
Cis
Cisgender
Cis Female
Cis Male
Cis Man
Cis Woman
Cisgender Female
Cisgender Male
Cisgender Man
Cisgender Woman
Female to Male
FTM
Gender Fluid
Gender Nonconforming
Gender Questioning
Gender Variant
Genderqueer
Intersex
Male to Female
MTF
Neither
Neutrois
Non-binary
Other
Pangender
Trans
Trans*
Trans Female
Trans* Female
Trans Male
Trans* Male
Trans Man
Trans* Man
Trans Person
Trans* Person
Trans Woman
Trans* Woman
Transfeminine
Transgender
Transgender Female
Transgender Male
Transgender Man
Transgender Person
Transgender Woman
Transmasculine
Transsexual
Transsexual Female
Transsexual Male
Transsexual Man
Transsexual Person
Transsexual Woman
Two-Spirit
De ha egyik se tetszik, már creálhatsz magadnak egy saját szexuális identitást.
Mondjuk kandúrmacska, aki kétivarú csigának érzi magát, de inkább imádkozó sáska szeretne lenni.
És nekünk "normálisoknak" ezt tisztelnünk kell "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!