A Brit Orvosi Kamara betiltotta az "anya" szó használatát, mert az diszkriminatív és ódivatú. Támogatnátok Magyarországon is egy ilyen javaslatot?
Továbbra sem tiltásról, hanem ajánlásról van szó.
Tudod mi ennek az eredménye? Hogy a szülő nőket továbbra is kismamának fogják szólítani, de ha betéved egy transznemű, akkor őt nem kismamának vagy anyukának fogják hívni, hanem szülő személynek. Ennyi.
"A 21. században a nemeket már nem csak biológiai alapon nézik :)"
- Akarod így gondolni. De vannak megváltoztathatatlan dolgok a világban. A nemek kérdése nem politika, társadalom, korszakfüggő. Sosem lesz az.
Én mindig akartam repülni. De sosem fogok, mert ember vagyok. Rakhatok sárkányrepülőt a hátamra, elhitethetem magammal, de nem _én_ repülök. Hanem csak viszi valami a testemet, ami képes rá.
Én pedig ember vagyok, így nem tudok repülni.
Szülni csak nő tud, férfi nem.
U.i.:
Először a hitelességét kérdőjeleztétek meg, majd mikor igazolást nyert, hirtelen kiálltok mellette. Nem érzitek magatokat nevetségesnek ebben az egészben, hogy amúgy tényleg hová csúszik el ez az egész, ami már nektek is hiteltelennek tűnik első olvasatra?
Nem az a lényeg, hogy tiltják-e, vagy csak ajánlják. Hanem hogy ilyen hülye torzulás valakiben megfogalmazódhatott.
Patria, Conchita Wurst, (vagy akárhogy írják) férfi, vagy nő?
Egy ember, akinek mindkét nemre jellemző nemi szerve van, férfi, vagy nő?
Akinek több az ösztrogén a testében, mint a tesztoszteron, az most férfi, vagy nő?
A természet örök törvénye, hogy a fejlettebb élő szervezetek két nemre ágaznak, egyazon fajon belül hím és nőivarú egyedekre.
Minden, ami ettől eltér, az természetellenes. Nekünk, embereknek, mint civilizált lényeknek természetesen nem szabad üldöznünk, és kiközösítenünk az ilyen szomorú sorsú embertársainkat, de itt kb véget is kell érjen a tolerancia, mert a házasságuk engedélyezése, a gyermekvállalásuk engedélyezése, a felvonulgatásuk, és a médiában történő túlsúlyos szerepeltetésük már veszélyezteti a többség egészséges társadalomhoz való alapvető jogait!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!