Csökkent a magyar "munkaszeretet" mentalitás vagy kiismertük a kapitalista cégeket?
Kérdésem az lenne, hogy egy hosszú távú mentális romlásban gyökeredzik, az hogy megromlott a magyar "munkaszeretet" vagy csupán kiismertük a kapitalista, a dolgozókat kizsákmányoló multikat ?
Még anno 20 éve kezdődött el a felsőfokú intézmények hallgatói számának kibővítésével, hogy mivel sokkal alacsonyabb volt a ponthatár, dömping volt a képzetlen fiatalokból. Egyszerűen egy csomó órát el kellett azzal tölteni kollegáknak, hogy a középiskolai ismereteket első évfolyamon megtanítsuk a gólyákkal, mert a korábbi tradíciókkal ellentétben, akik szépen ismerték a gimis anyagot, alig tudtak valamit a középiskolai tananyagból. Többen már ekkor sejtettük, hogy ez a probléma később társadalmi léptékekben gondot okozhat. Ennek lenne az eredménye ez ? [link]
Vagy pusztán arról van szó, hogy a sok vadkapitalista multi a dolgozókat kizsigereli munkaterhelésben és szinte semmivel sem kompenzálja a hatalmas elvárásait?
Kétféle (tdolgozni akaró) magyar munkavállaló van:
Az egyik aki szeret multinál dolgozni. És a másik, aki ha csak lehet, kerüli őket.
Sok családi vállalkozásban dolgozó munkavállalóval beszéltem már, aki a multiknál töltött munkaviszonyából származott tapasztalatai negatívak!
Nekem is van. Én az ottani légkört a sorkatonasághoz tudnám hasonlítani, Végezd el a feladatod, majd más agyal helyetted.
Annó a szocializmusban a munkás volt az isten,idősebbek mondták,hogy aratáskor a kombájnosok többet kerestek mint a tsz elnök,most meg milliókat keresűnk a vállalkozóknak havonta, cserébe kapunk egy kis alamizsnát meg még sok helyen meg is alázzák az embert,nem biztositják a megfelelő munka körűlményeket,ha az ember szóvá mer tenni valamit,jön a sablon szöveg,hogy örűlj hogy dolgozhatsz meg ha nem tetszik el lehet menni meg stb.
Ezek miatt streszesek a munkahelyek,az emberek nem haladnak előre csak vegetálnak a kis bérek miatt,persze biztos vanak jó helyek is,de azok vannak kevesebben,ezért nincs munkakedv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!