Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszes nagykeresztények!...

Fideszes nagykeresztények! Azt tudtátok hogy a keresztény és a muzulmán isten megegyezik?

Figyelt kérdés

2017. jan. 29. 15:04
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
#28 Honnan veszitek hogy balliberális vagyok?
2017. jan. 29. 22:12
 32/35 anonim válasza:
Kedves kérdező mert az vagy!
2017. márc. 5. 02:32
 33/35 anonim ***** válasza:
63%

Én nem tudom, hogy te hol nőttél fel és milyen vallású emberek között, de nem vagy egy nagy ész, már bocsi. Én Római Katolikus keresztény vagyok, a barátom muzulmán.

Szóval tisztázzuk. Először is Allah. Allah a muzulmánok istene. De igazából az arab keresztények is használják ezt a kifejezést. Ez arabul egyszerűen Isten.

Aztán a keresztények. Ugye a mi Istenünk három személyből áll, tehát az Isten egy "összefoglaló név". Ezek a személyek az Atyaisten, a Fiúisten és a Szentlélekisten, aki az Atyától és a Fiútól származik. Igazából szerintem Allah az Atyaisten.

Aztán az Isten személye:

A muzulmánoknál egy kész matematikaprofesszor. Haláluk után az összes tettét összeveti, és ha több a jó, mint a rossz akkor a mennybe kerül. De ő egy szigorú Isten. Ő fenn ül a Paradicsomban a fényes trónján és ő nem igazán törődik az emberek világával.

A keresztényeknél:

Isten egy ács volt és szolgálta az embereket, segített rajtuk, tökéletes életet élt, bűntelen volt, és fizikailag is jelen volt egész addig, amíg meg nem ölték. De Ő attól vált tökéletessé, hogy még az is megbocsájtotta a főpapoknak, hogy megölték őt, amiért Ő Istennek mondta magát, és ez igaz is. Azután feltámad, az Atyaisten dicsőségébe került, tanúsította magát és elküldte a Szentlelket.

És én Fideszes vagyok (de csak azért mert így, hogy ők vannak kormányon, szerényen élünk, amúgy meg, ha másik kormánypárt lenne, talán már sehogy), de ez miért is fontos? :)

2017. jún. 24. 23:41
 34/35 anonim ***** válasza:
33 azt hiszem jól összefoglaltad a lényeget. Szerintem a kérdező el sem olvassa,de ha igen akkor is a maroknyi agyával tuti nem fogja fel.
2017. júl. 6. 10:32
 35/35 A kérdező kommentje:
#34 Vicces mikor közmunkás, 8 osztályos prolik sértegetik a fizikusokat.
2017. júl. 6. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!