Fideszes nagykeresztények! Azt tudtátok hogy a keresztény és a muzulmán isten megegyezik?
# 14/
Igen az iszlám úgy gondolja,hogy isten 124.000 prófétát küldött,köztük Jákobot,Józsefet,Jézust,Salamont,Dávidot,viszont ezt se a zsidók se a keresztények nem fogadják el.
Innentől ha te Keresztény vagy nem értem,hogy mit szeretnél.
Vallástörténeti szempontból persze lehet közös pontokat találni,de az "egyszerű" vallásos emberek és a hozzájuk kapcsolódó egyházak ezt nem fogják elfogadni,mert egymás létét veszélyeztetik.
Pl a kereszténység Jézust isten fiának tekinti,és a szentháromságban hisz,míg azt az Iszlám nem fogadja el,mert ők Jézust egy egyszerű embernek tekintik(nem mellékesen így Máriáról is más véleményen vannak,hiszen házasságon kívül fogant gyereke),aki Allah szolgája volt,a szentháromságot pedig teljesen tagadják.
Ha a kereszténység elfogadná az iszlám tanítását akkor megszűnne létezni.
Megértem,hogy mit szeretnél,de keresztényként,neked abban kell hinni,hogy Jézus Isten leszármazottja,aki nem határozott meg felsőbbrendű népeket Isten szemében és akinek a tanításában benne van a szentháromság.
Ha te az Iszlámot fogadod el,akkor viszont tagadod Jézus származását és fontosságát és így a keresztény egyház fontosságát is és abban hiszel,hogy Mohamed népe a kiválasztott és legfontosabb nép.
Sajnálom,de muszáj választanod,mert a kettő együtt nem működik.
Azért van itt pár probléma.
1) Nem tudjuk, hogy ez az egy vagy több isten egyáltlaán létezik. Vagy bármely más isten.
2) Bár az iszlám vallás valóban a Biblia Istenét tekinti egyetlen igaz Istennek, hozzá imádkozik, és "hitelesnek" tekinti a Bibliát, Jézus isteni mivoltát nem ismerik el.
3) A keresztények alapvetően nem fogadjál el Mohamedet prófétának és az ő tanításait isteni eredetűnek.
Persze attól még abban igazad van, hogy nem sokat emlegették ezt a kapcsolatot az elmúlt időszakban azok a bizonyos "nagykeresztények".
# 20
Azért,amiért a többi vallás követőjét is,mert nem azonos a kereszténységgel,amit ők az egyetlen igaz hitnek gondolnak.
"A keresztények miért akarták megtéríteni a zsidókat?"
Hát ezt neked vallásszakértőnek jobban kéne tudnod.
Még mindig várom a válaszod,akkor a muzulmánok miért akarnak áttéríteni,ha szerinted ugyanaz az istenük?
"Képzeld, én tényleg segítettem nekik. Civilszervezetnek vagyok tagja, tehát most már a "nép ellenségének" számítok."
Remélem a terrortámadások áldozatainak is segítettél, vagy legalábbis odaálltál eléjük, hogy te is segítetted a támadókat odajutni, ahová. Napi demagóg, de elgondolkodtató szövegünket olvashaták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!