Nem érzitek képmutatónak a "zöld" politikát?
A zöldek miatt kell minden város központjába sétálóutcát csínálni - holott főleg Budapesten - ha egy környéken mindenhol sétálóutca van és ugyanaz a forgalom egy utcába koncentrálódik, akkor ugyanakkora légszennyezettség van, mintha hagynák a közlekedést. Persze azzal egyetértek, hogy nagy kamionokkal be se tegyék a lábukat a Hungária körúton belül, de mikor pl. a Levegő Munkacsoport nevű gittegylet ajvékol az M0-s budai szektora ellen, akkor rájövök, hogy ugyanolyan demagógok, mintha politikusok lennének és beletojnak ők abba, hogy sokkal jobban járna mindenki egy körgyűrűvel, amiknek szigorú előírásai vannak (zajvédőfal pl.)
A másik, hogy én támogatom a kerékpársávokat, de azért a városi közlekedés alapvetően gépjárművekről szól, főleg ha kerékpársáv néven lenyesnek az autósok számára fenntartott sávból és a kerékpárosok nem ismerve a KRESZ-t okoznak balesetveszélyt.
"A másik, hogy én támogatom a kerékpársávokat, de azért a városi közlekedés alapvetően gépjárművekről szól, főleg ha kerékpársáv néven lenyesnek az autósok számára fenntartott sávból és a kerékpárosok nem ismerve a KRESZ-t okoznak balesetveszélyt."
Azért ezek közül egyik sem a zöldek hibája. Nem ők határozták meg eddig, hogy hol legyen a kerékpár út, sőt szerintem ők örülnének a legjobban, ha nem ott lenne. A kresz ismeretek oktatását sem ők határozzák meg, én simán általános iskolai tananyaggá tenném.
Én sem szeretem a zöldeket.
A környezetvédelem számomra is fontos, bizonyos szintig.
Viszont, az autóról nem mondanék le.Olyan mértékű flexibilitást, szabadságot ad, ami a manapság nagyon megkönnyíti az életedet.
A másik az, hogy az autósól elég sok adót fizetnek be,így teljesen jogos az elvárásuk, hogy fejlődjön az autós infrastruktúra az ő javukra.
Kérdező,hallottál már a pszichológiáról?
Pszichológusok mondják,hogy muszáj zöld részeket rakni egy városba,mert az emberek "bele betegszenek"(nem vicc,tényleg rengeteg ilyen esetről van leírás)abba,hogy csak betont látnak.
Az embernek nem ez a természetes közege,akár szereted a zöldeket,akár nem,el kell fogadni,hogy a pszichés egészségünk megőrzéséhez muszáj parkosítani és sétáló utcákat építeni.
Egyébként ami a kocsit illeti ne akarjunk már egy második Kína lenni,nyilván amikor máshogy nem megoldható a közlekedés akkor oké,de csak a saját lustaságunk miatt ne nyírjuk már ki a tüdőnket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!