Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem érzitek képmutatónak a...

Nem érzitek képmutatónak a "zöld" politikát?

Figyelt kérdés

A zöldek miatt kell minden város központjába sétálóutcát csínálni - holott főleg Budapesten - ha egy környéken mindenhol sétálóutca van és ugyanaz a forgalom egy utcába koncentrálódik, akkor ugyanakkora légszennyezettség van, mintha hagynák a közlekedést. Persze azzal egyetértek, hogy nagy kamionokkal be se tegyék a lábukat a Hungária körúton belül, de mikor pl. a Levegő Munkacsoport nevű gittegylet ajvékol az M0-s budai szektora ellen, akkor rájövök, hogy ugyanolyan demagógok, mintha politikusok lennének és beletojnak ők abba, hogy sokkal jobban járna mindenki egy körgyűrűvel, amiknek szigorú előírásai vannak (zajvédőfal pl.)

A másik, hogy én támogatom a kerékpársávokat, de azért a városi közlekedés alapvetően gépjárművekről szól, főleg ha kerékpársáv néven lenyesnek az autósok számára fenntartott sávból és a kerékpárosok nem ismerve a KRESZ-t okoznak balesetveszélyt.

2017. jan. 28. 15:47
 1/8 anonim ***** válasza:
A zöldek legtöbbször liberálisok. Mint hazánkban az LMP.
2017. jan. 28. 15:59
 2/8 anonim ***** válasza:

"A másik, hogy én támogatom a kerékpársávokat, de azért a városi közlekedés alapvetően gépjárművekről szól, főleg ha kerékpársáv néven lenyesnek az autósok számára fenntartott sávból és a kerékpárosok nem ismerve a KRESZ-t okoznak balesetveszélyt."

Azért ezek közül egyik sem a zöldek hibája. Nem ők határozták meg eddig, hogy hol legyen a kerékpár út, sőt szerintem ők örülnének a legjobban, ha nem ott lenne. A kresz ismeretek oktatását sem ők határozzák meg, én simán általános iskolai tananyaggá tenném.

2017. jan. 28. 16:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nem mintha az autósok jobban ismernék a kresz-et a felük nem is hallott az index-ről.
2017. jan. 28. 16:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Azért képmutatóak a zöldek mert Budapesten rosszul kiviteleztek valamit? Csak úgy kapásból tudnék sorolni olyan helyeket amiket lehetne parkosítani, és nem akadályoznának semmit, szóval szerintem ez miatt nincs miért a "zöldeket" hibáztasd, inkább nézz utána kik voltak a kivitelezők akik oda képzelték el a látványtervet és oda építették meg. Na ők a hibásak.
2017. jan. 28. 16:53
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Én sem szeretem a zöldeket.

A környezetvédelem számomra is fontos, bizonyos szintig.

Viszont, az autóról nem mondanék le.Olyan mértékű flexibilitást, szabadságot ad, ami a manapság nagyon megkönnyíti az életedet.

A másik az, hogy az autósól elég sok adót fizetnek be,így teljesen jogos az elvárásuk, hogy fejlődjön az autós infrastruktúra az ő javukra.

2017. jan. 28. 17:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Kérdező,hallottál már a pszichológiáról?

Pszichológusok mondják,hogy muszáj zöld részeket rakni egy városba,mert az emberek "bele betegszenek"(nem vicc,tényleg rengeteg ilyen esetről van leírás)abba,hogy csak betont látnak.

Az embernek nem ez a természetes közege,akár szereted a zöldeket,akár nem,el kell fogadni,hogy a pszichés egészségünk megőrzéséhez muszáj parkosítani és sétáló utcákat építeni.

Egyébként ami a kocsit illeti ne akarjunk már egy második Kína lenni,nyilván amikor máshogy nem megoldható a közlekedés akkor oké,de csak a saját lustaságunk miatt ne nyírjuk már ki a tüdőnket.

2017. jan. 28. 17:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Mihez képest? A "nagypolitikával" összevetve, egyáltalán nem. Azzal meg egyetértek, hogy minél több zöld terület legyen a városokban. Mondjuk, én vidéken élek és ritkán járok Budapesten, de olyankor azt látom, hogy van még teendőjük a "zöldeknek", bőven.
2017. jan. 29. 02:59
 8/8 anonim ***** válasza:
A zöld politika nagyon fontos lenne Magyarországon, de komolyan jelenleg senki sem képviseli. Budapesten sorozatosan és tömegesen vágják ki a fákat, az erdős hegyoldalakra mindenhol kúszik fel a város, a levegő szennyezett, a tömegközlekedés drága, a környezeti eredetű megbetegedések száma rohamosan nő.
2017. jan. 31. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!