Mit gondoltok az informatikus hiányról?
Jah, es en informarikusnak a szakembereket tartom, nem a felig kepzett onjelolteket, vagy felvezetoket.
En is tunek sok ferfira mutogatni az IT szakmaban, hidd el tobbet ismerek mint te not, aki hulye mint a s.gg. 6-7 eve programozokent dolgozik, de onallo kodot meg nem nagyon sikerult neki letenni az asztalra, meg amit a netrol lop sem birja normalisan atirni, hogy a cegnel hasznalhato legyen.
Vagy a csoprottarsaimrol az egyetemen, akik konkretan elore megirt kodokkal mentek vizsgazni, mert puska nelkul elvereztek volna. Ilyen szerintem akad mindket nembol boven. Ne mondja nekem senki azt, hog ez csak a lanyok kivaltsaga!
Es nem hiszem hogy a nok higitanak, vagy huznak le a szakmat, hisz ahhoz kevesen vagyunk.
Hat nem fogom elturni, hogy egy kisgyserek ugy beszeljem hozzam, hogy nyafogok. Toled sem nyanyazast, bar ez bennetket minosit, nem engem.
Tulajdonkeppem nem is ertem mi bajotok van, ti alltatok belem. Mint mondtam tobb buta ferfi programozot vagy mernokt lattam mint not, es szerintem ti is, megsem alltiom egy szoval sem, hogy a fefiak nem ertenek semmihez, vagy nem erdemlik meg a karriert. Nem mondom azt sem hogy elonyt elveznek, azt mondom, hogy a nok hatranyos helyzetben vannak. Nokent sokkal nehezebben fogadnak el mind a vezetok, mind a munkaltato, mind a kollegak ezen a terulten. De ti ezt biztosan jobban tudjatok mert a sajat borotokon tapasztaltatok.
Nem gondolnam magam megkeseredettnek, boldogtalannak, es sikertelennek sem, sot! Ezt max ti gondoljatok rolam, de tokmindegy mit mondok, a velemeny mar ugyis megvan..
De azert nezzetek magatokba, megis ilyen mentalitas mellett mit vartok? Egy forumon nem birtok normalisan viselkedni. Nem birjatok elfogadni egy no velemenyet, szemelyes sertesnek veszitek rogton, es elkezditek sertegetni? En kit sertegettem itt? Nem alltam bele senkibe, csak reagaltam egy hozzaszolasra. Gondolom nem sok no fog ide jonni velemenyt mondani, mert nem is sokan vagyunk. Hunyaszkodjak meg, es menjek vissza a tuzhelyhez?
Bocs, nem tudtam hogy a gyakori is csak a fefiak territoriuma...
mar nagyon eltertunk a targytol, a kerdesre valaszoljatok inkabb ha mar ilyen szep felnott ferfiak vagytok, felnott ferfihez illo viselkedessel.
En mar megtettem korabban, csak szolok ;)
Azt meg hogy en mennyire vagyok sikeres hagyjuk inkabb, olvassatok vissza, ha ennyire rugoztok rajta, talam masodjara leesik.
Ugy visekedik itt egyik masik hozzaszolo mint egy hisztis p..csa ferfi letere! Tisztelet a kivetelnek!
Ervek nem nagyon vannak, csak vagdalkozas, hogy biztos igy, biztos ugy, meg hogy ezert meg azert vagyok ilyen meg olyan, meg utalnak a kollegaim? Biztos! Ti mar csak tudjatok!
Ezeket megis honnan szeditek, de komolyan?! Megis hol vagyunk, a dedoban? Mi ez a szint? Ne rohogtessetek mar...
Ide az es akkor ir amikor akar, nyilvanos az oldal...sajnos :D
Tokmindegy hogy ki miyen nemu, vagy ki melyik nemet gyuloli, vagy nem. Mindenkinek joga van hozza, hogy itt velenyt mondjon. De ha nem birod a kritkikat, akkor inkabb ne kotekedj. En tovabbra sem szidtam a ferfiakat...az hogy van itt 1-2 ostoba gyoker az nemtol fuggetlen. Mint az is, ahogy a kotekedonek valaszoltam...lehetett volna tolem barmilyen nemu. Lehet vitatkozni, velemenyt cserelni kulturaltan is, maximalisan vevo vagyok ra. Gyokereket meg en is tudok alazni, foleg hisztis nyanyakent. Higgyetek el, nem nagyon tudtok olyat mondani amin megsertodnek.
De nehogy azt mondja nekem itt barki, hogy az en hianyossagom, es magamnak koszonhetem azt amikor a managerem akinek mar evek ota dolgoztam adminkent azt mondja nekem, hogy hat mernoki pozicioba noket nem veszunk fel. Vagy mikor a hr a bertargyalason nemi alapon kerdojelezi meg a kompetenciamat. Az oktatot mar emlitettem korabban. Amikor pl egyetemre mentem 160-bol volt osszesen 5 lany, de ami durvabb, hogy a szakot a negyede nem vegezte el! De az ominozus eset levelezon tortent 6 eve kb.
Ez a nagy igazsag! Ez tortenik velem nokent a szakmaban
Ez nem hiszti, ezek puszta tenyek, amit megosztottam...en kaptam az eloiteletekbol boven. Nem fogom letegadni, vagy meghuzni magam mert valakinek ez itt nem tetszik. Vagy nem ert egyet vele.
Lettem vegul mernok, csak meg mielott barki megint felreerti, es mar reg nem level 1-es, hogy ezt is tisztazzuk. Raadasul egy olyan teruleten, amibol orszagosan szerintem nincs tobb 50-100 fonel az ilyen szeles tapasztalattal rendelkezo szakember. Nem 1 vagyok az 1000 proramozo kozul. Tehat sikerult a karrierem...persze a gyereket meg nem is emlitettem, mert az most nem tema.
Gondolom most meg nagykepu vagyok...meg vetitek.
De tovabbra is azon a velemenyen vagyok, hogy egy no gondolja at alsposan ,hogy akarja-e, vagy kepese-e ezt vallalni egy olyan orszagban, ahol a ferfiak is versengenek a helyekert. Tolunk nyugatra azert mar nem ilyen rossz a helyzet.
Nem mellesleg a hr-es pl egy csaj volt.
Akkor gondolom mosmar nemcsak ven, hisztis, bekepzelt, sikertelen ferfigyulolo, hanem nogyulolo is vagyok, tudnam hogy ha ilyen szar ember vagyok hogy maradtam meg eletben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!