Fidesz, hivatalokat-önkormányzatokat összenovvni, megszűntetni, leépíteni, így lesz egymillió munkahely? Plusz ha ez nem jön be, akkor iszonyat nagyot bukunk.
Egyrészt több (száz)ezer embert tesznek majd utcára azért, mert leépítenek hivatalokban, önkormányzatokon, összevonjéák őket, stb. úgymond a bürokrácia csökkentése érdekében.
haverom köztisztviselő, vezető egy kisebb városban. Alig van emberük. a srác sokszor otthon is éjfélig dolgozik, és így se haladnak rendesen. Lassan ott tartanak, hogy a jegyző is beszáll majd az alkalmazottak munkájába, mert nincs ember.
így fognak munkahelyeket teremteni? plusz a már így is agyonhajszolt embereket még jobban szétcseszik.
De akkor egy nagyon veszélyes pontra hívnám fel a figyelmet.
A versenyvizsgára. Versenyvizsga nélkül nem dolgozhatsz hivatalban, közigazgatásban. igazából érdekesség, hogy volt arról szó, hogy cigányokat helyezzenek el hivatalokban, de pl ez így kiüti az egészet, hisz sok értelmes magyar embernek sincs rá pénze vagy ideje, ereje, hogy ezt letegye.
Akik most a hivatalban dolgoznak éhbérért, nekik a legtöbbjüknek nincs versenyvizsgája, aki már ott dolgozik annak nem kell. Most kirúgnak egy tonna embert, és ha időközben úgy alakul, hogy szivacs, mégse csökkent a bürokrácia, mégsem jött be, és kellenek vissza emberek a közszférába, akkor nem lesznek, mert a legtöbbjüknek nem lesz versenyvizsgája.
Havernak amúgy említette egy mszp-s képviselő, hogy sajnálja őket, mert most így sokuknak mennie kell majd. Őt ez annyira nem érinti, ő tanult ember, talál melót. De sokaknak nagyon nagy gáz lesz.
így lesz 1millió munkahely gondolom és szuperebb minden?
valszeg a családiról volt szó, amúgy meg nem hiszem, hogy megérdemelné az aki semmit nem csinál, csak gyerekeket szül, a pénzt pedig elissza, elkölti (nem a gyerekre).
te megint az a fajta vagy aki itt kínlódik, hogy kényelmes iroda így meg úgy. téged mi akadályozott meg abban, hogy ügyintéző lehess? Ha már annyira irigyled őket.
biztos vannak rossz emberek is a hivatalokban, de mi alapján ítéled meg az összeset?
tudod amikor egy ember átkínlódta az egész napját 600 hülye és rosszindulatú ügyféllel, akkor érthető, hogy frusztrált.
tudom-tudom, ha nem bírja akkor ne menjen ügyintézőnek. Csak tudod sokaknak nem volt más választása, ez volt az egyetlen lehetőségük, vagy mennek, vagy éhen döglenek, tudom, erre szarsz magasról. annyira tipikus.
mellesleg ha senki se menne hivatalba dolgozni mert, hogy az stresszes és nehéz, akkor nagyon nagy bajban lennétek.
Amúgy aki annyira egyszerű munkának tartja meg "kényles irodában ülésnek", akkor az vegyen a kezébe egy Magyar Közlöny-t és olvasgassa. Kíváncsi vagyok hányan tudnátok azt felfogni ami alapján ők napi szinten dolgoznak.
"biztos vannak rossz emberek is a hivatalokban, de mi alapján ítéled meg az összeset?
tudod amikor egy ember átkínlódta az egész napját 600 hülye és rosszindulatú ügyféllel, akkor érthető, hogy frusztrált."
Én oda írtam,hogy "tisztelet a kivételnek"...
És te mi alapján ítéled meg az összes ügyfelet?
Tudod,azok a hülye,rosszindulatú ügyfelek pont olyan frusztráltak ,mint te,csak ők nem a munkájuk,hanem annak hiánya miatt!
Igen,értük dolgozol...de belőlük élsz.Ha ők nem lennének "600"-an,mégtöbb embert leépítenének közületek!
Bennem van szociális érzékenység,együtt érzek a bajba jutott emberekkel és hidd el,én örülnék,ha segíthetnék egy irodában az ügyfeleknek.Biztos vagyok benne,hogy ha én kedvesen fogadnám őket,ők sem tennek megjegyzéseket,vagy ha mégis,hát azt meg lehet érteni,hisz ők vannak csak igazán nagy bajban.De nem irígylem a munkádat,hisz enegem másfajta hivatás érdekel, (a művészetek).
Sajnos manapság egyetlen munkahelyen sem könnyű a helyzet.
szerintem a felsőbb vezetők között van sok felesleg ,azok létszámát kellene megritkítani,na meg a fizetésüket,mert irdatlan nagy pénzek vesznek kárba ott.
a tisztelet a kivételnek szöveg azt jelenti, hogy a többségük rossz és csak kevés a kivétel. én ezzel nem értek egyet, hogy a többségük olyan lenne amilyennek leírtad őket.
nem vagyok közszolga. szerencsére. Én nem bírnám azt a hálátlanságot amit az emberek művelnek. Haveromnak is ezt mondom folyamatosan. De ő annyira szereti a várost és annyira segíteni akar,hogy eltűri a sok szart inkább, bár fene tudja még meddig.
Hidd el, ha szívesen is segítesz, de ha folyamatosan a lehúzást kapod, folyamatosan a hálátlanságot azoktól akikek segítesz,akkor iszonyat leépülsz idegileg.
Háziorvosommal dumáltam nemrég. egy betegének segített nagyon sok mindenben, bekerült kórházba kezelésre, segített abban is. valami gyógyszereket az ürge nem kaphatott ott meg, mert valami szabály szerint kórházakban adhatnak ki neki gyógyszert vagy receptet nem tudom már. a lényeg, h a sok segítségért cserébe az emberke be akarta perelni a házidokit.
ki volt akadva szegény. tudta, h nem ér el semmit az ürge a perrel, mert nincs igaza egyértelműen, de akkor is szarul esik.
És ennek ellenére ül bent továbbra is és csinálja tovább, ő speciel mosolyogva üdvözöl mindenkit ugyanúgy tovább, szolgálja azokat akik sokszor meg sem érdemlik.
azt már mondtam, hogy egyetértek, h a felső vezetőkből van sok és fölösleges, de mint te is mondtad, nem őket fogják kurtítani, hanem azokat akikre valóban szükség lenne. a modoroktól függetlenül.
kérdező. nem az a célom, hogy meggyőzzelek. mert nyilván más közalkalmazottakat ismerünk.. de akiket én ismerek (nem személyesen, csak látom hogy dolgoznak) azok hanyagok, leszarják az egészet, mert ugyis kapnak fizetést, bunkók, van amelyiknek érettségije van csak, és így tovább..
hozzátenném, hogy apám közalkalmazott, és a munkaidején felül még 2-3 órákat dolgozik, amiért nem kap fizetést.. szal ismerem a másik végletet is. de ezek nagyon kevesen vannak..
mellesleg neked is ajánlom Cullis - Jhones: Közpénzügyek, közösségi döntések c könyvét, a közszektor növekedéséről.. érdekesnek fogod találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!