Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fidesz, hivatalokat-önkormányz...

Fidesz, hivatalokat-önkormányzatokat összenovvni, megszűntetni, leépíteni, így lesz egymillió munkahely? Plusz ha ez nem jön be, akkor iszonyat nagyot bukunk.

Figyelt kérdés

Egyrészt több (száz)ezer embert tesznek majd utcára azért, mert leépítenek hivatalokban, önkormányzatokon, összevonjéák őket, stb. úgymond a bürokrácia csökkentése érdekében.

haverom köztisztviselő, vezető egy kisebb városban. Alig van emberük. a srác sokszor otthon is éjfélig dolgozik, és így se haladnak rendesen. Lassan ott tartanak, hogy a jegyző is beszáll majd az alkalmazottak munkájába, mert nincs ember.

így fognak munkahelyeket teremteni? plusz a már így is agyonhajszolt embereket még jobban szétcseszik.

De akkor egy nagyon veszélyes pontra hívnám fel a figyelmet.

A versenyvizsgára. Versenyvizsga nélkül nem dolgozhatsz hivatalban, közigazgatásban. igazából érdekesség, hogy volt arról szó, hogy cigányokat helyezzenek el hivatalokban, de pl ez így kiüti az egészet, hisz sok értelmes magyar embernek sincs rá pénze vagy ideje, ereje, hogy ezt letegye.

Akik most a hivatalban dolgoznak éhbérért, nekik a legtöbbjüknek nincs versenyvizsgája, aki már ott dolgozik annak nem kell. Most kirúgnak egy tonna embert, és ha időközben úgy alakul, hogy szivacs, mégse csökkent a bürokrácia, mégsem jött be, és kellenek vissza emberek a közszférába, akkor nem lesznek, mert a legtöbbjüknek nem lesz versenyvizsgája.

Havernak amúgy említette egy mszp-s képviselő, hogy sajnálja őket, mert most így sokuknak mennie kell majd. Őt ez annyira nem érinti, ő tanult ember, talál melót. De sokaknak nagyon nagy gáz lesz.

így lesz 1millió munkahely gondolom és szuperebb minden?

2010. máj. 6. 10:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
35%
Én is szívesen beülnék az ő irodájukba az ő éhbérükért.
2010. máj. 6. 11:59
 12/24 A kérdező kommentje:

"ma 11:54":

az ismerősömnek 2 diplomája is van, meg egyéb papírjai. eléggé kvalifikált elhiheted. A belét is kidolgozza az olyan emberekért mint te, de kb ilyen reagálást kap tőletek ott is.

Ettől függetlenül mégis bemegy minden nap, és reggeltől éjjelig dolgozik az emberekért akik rohadtul nem érdemlik meg.

elárulhatnád, hogy honnan tudsz ennyit a közszfrában dolgozókról?

apám barátnője szintén közszférában dolgozik, közterületiseknél. rohadt sokat dolgoznak ,semmi hála, fizetést nem emelnek, ha igen, akkor töredéket. de jah örül, h van munkája. amúgy ő is az életét szentelte a közügyeknek. Jó lenne ha észrevennétek, hogy ezek az emberek nektek dolgoznak.

2010. máj. 6. 12:14
 13/24 A kérdező kommentje:

"ma 11:55":

ügyintézők simán 100 alatt keresnek. milyen jutalmat kapnának, ha egyszer be vannak fagyasztva a bérek?

Pár hónapja még csökkentették is mindenki fizuját. átalakították a kaffetériájukat is. szigorítva lett a melegételutalvány, stb...

cigányokat pont azért nem fognak hivatalban elhelyezni, mert kötelező a versenyvizsga, és egy cigánynak alig lesz meg a versenyvizsgája.

ne a közszférásokat hibáztassad azért, mert te a három szakmáddal(amit gondolom mindegyiket szuper szinten érted és műveled, tehát nem csak a papírod van) nem találsz melót.

2010. máj. 6. 12:20
 14/24 A kérdező kommentje:

"Mindenütt létszámhiány van. Elsősorban egészségügy utána meg jön a termelő szféra. Had szokják már az önkormányzatok is és a képviselők. Legalább megtudják eddig miről ugattak."

ti mind ilyen gyűlölködő "dögöljön meg a másik tehene" félék vagytok?

mellesleg az emberek fogják megszívni, hogy nem lesz aki dolgozzon értük, idióta.

2010. máj. 6. 12:21
 15/24 A kérdező kommentje:

"ma 11:59"

mi akadályoz meg benne, vagyis idáig mi akadályozott meg a létszámstop előtt?

2010. máj. 6. 12:22
 16/24 anonim ***** válasza:
9%
Az hogy a létszámstopp előtt még volt munkám. Ráadásul becsületes.
2010. máj. 6. 12:43
 17/24 A kérdező kommentje:

és erről azok tehetnek akik a hivatalban ülnek?

amúgy a parlamenti csökkentést ne vessed már össze ezzel. nem egyenlőek a közszférások a politikusokkal. míg ez utóbbiak lopós gazdagok többnyire, addig az előbbiek rabszolgák mint te vagy én.

2010. máj. 6. 12:55
 18/24 anonim ***** válasza:

Azért kérdező válasszuk szét a közszolgákat:

vannak a csókósok(még az önkormányzatban takarítók között is)akik felveszik a fizetésüket és nem csinálnak érte semmit.Szó szerint,mert volt,hogy a hölgyemény 10 órakor még nem volt bent a munkahelyén,ami 8-kor kezdődik és telefonon sem volt utolérhető.

Aztán vannak a szakik,akikre azért van szükség,hogy dolgozzanak,általánban kevesebb pénzért,mint a csókosok(kevesebb jutalom stb..)

Ha azt nézzük,akkor fele emberre nincs szükség azok közül,akik most ott vannak.A baj,hogy nem az a fele fog menni,akinek kellene...ezért lehet bukás....vagy mint nálunk:egyszerűen beletörődtek az emberek,hogy nem csinálnak semmit...látni ezt a városon eléggé szembetűnően...

2010. máj. 7. 10:22
 19/24 A kérdező kommentje:

nyilván a felsőbb vezetők közül vannak tuti bőven akik csókosok meg időlopósak, de azt jegyezzük meg, hogy azokra a helyekre a párt-csókosok kerülnek. most mszp-sek ültek ott, most mennek a helyükre a fideszesek.

a leépítést viszont a kis alkalmazottak körében fogják megtenni.

havernak picit félve mutattam meg tegnap a kérdést, hogy mit szól hozzá. szerencsére már eléggé ki volt akadva(főleg melók miatt), hogy ezen már ne akadjon ki.

mesélte, hogy volt olyan, hogy az ügyintézőjük kifakadt egy ügyfélre és megmondta,hogy helyet lehet cserélni, ha ő jobban csinálná. lenézőek az emberek rohadtul

Azt is említette és megjegyzem, hogy pont ezt más is írta már ezen az oldalon is, hogy nem ritka az az eset, hogy bemegy a cigány a segélyért, és többet kap a semmiért mint az ügyintéző a munkájáért.

2010. máj. 7. 11:01
 20/24 anonim ***** válasza:

Nem hiszem,hogy az a 28000 Ft segély több,mint az ügyintéző fizetése.És egy családban csak egy ember kaphat ilyen segélyt,ezt neked is tudnod kell.Vagy a 3000 Ft átmeneti segélyt sokallod,amit 3 havonta igényelhet?Netán a családi pótlékot?Bár,azt bőven meg is érdemli mindenki,aki a mai világban gyermeket merészelt vállalni!

" volt olyan, hogy az ügyintézőjük kifakadt egy ügyfélre és megmondta,hogy helyet lehet cserélni, ha ő jobban csinálná. lenézőek az emberek rohadtul"

Ezzel kapcsolatban:Egy ügyintézőnek akkor sem lenne szabad kifakadnia!Ott ül a kényelmes irodában,neki legalább van normális munkája,fizetése,ráadásul állítólag diplomája is,hát akkor viselkedjen ennek megfelelően,méltósággal,jó modorral!

Lenézőek az emberek?Hát ezt én is elmondhatom sajnos az ügyintézőkről (tisztelet a kivételnek).Tavaly télen volt velük egy emlékezetes esetem:Az egyik ügyintéző elkeverte valahová a táppénzes papírjaimat,a kollégája erről nem tudott,mindenesetre minősíthetetlen hangnemben közölte velem,hogy szerinte én hülyének nézem őt,meg biztos én voltam a hanyag és nem vittem be a papírokat.De ezt az egészet olyan modorban adta elő,hogy én a cigányokat nem szoktam hallani így beszélni a folyosón.Végül is elmentem ,kérni az orvosomtól másolatot,a táppénzes papírokról és mire azzokkal visszaértem az irodába,már az ügyintézők is megtalálták az közben az eredeti táppénzes papírjaimat :/ És legalább bocsánatot kértek,de akkor is megvan a véleményem...Sajnos sok embertől hallok rájuk panaszokat,hogy lekezelően bánnak az ügyfelekkel és ennek időnként magam is tanúja vagyok!

2010. máj. 7. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!