Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kinek adod el a termékeid?

Kinek adod el a termékeid?

Figyelt kérdés
A kérdés a multipártiaknak szól.
2010. máj. 6. 01:55
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Negyedik tőled is megkérdem (az ist a többi kérdés miatt írom) hol látsz Jobbikos aktivistát?
2010. máj. 6. 09:29
 12/21 A kérdező kommentje:
Hatvanas épp ezzel az importtal van problémám nekem is. Egyetlen épeszű ország épeszű vezetősége sem importál olyan terméket amit otthon is elő tudna állítani, ráadásul jobb minőségben és gazdaságosabban.
2010. máj. 6. 09:33
 13/21 A kérdező kommentje:
Megkérem a válaszadókat ne Jobbikosozzon itt senki. A kérdés pártfüggetlenül arról szól kinek adod el a terméked. Én magam meg NFP szimpatizáns vagyok, bár nem értem egyáltalán hogyan is jön ez ide? Ha Jobbikos lennék tőlem vásárolnának, import helyett?
2010. máj. 6. 09:37
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

"Egyetlen épeszű ország épeszű vezetősége sem importál olyan terméket amit otthon is elő tudna állítani, ráadásul jobb minőségben és gazdaságosabban."

Szerinted Magyarország "vezetősége" importál olyan termékeket, amelyeket otthon elő tudna állítani (ki? A "vezetőség"?) ???

Te tudod, ki importálja a termékeket? Mert ha azt hiszed, hogy a kormány, akkor pontosan 60 évvel vagy lemaradva, utoljára ugyanis Rákosi idején volt állami monopólium a külkereskedelem.

2010. máj. 6. 09:58
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

09:25

Nem könnyíted meg a dolgom, de kitartó vagyok. Tehát megkérdeztem, mi az a termelés. Erre ezt a választ kaptam:

"Termelés: hozzáadott értékű előállítás. DE NEM A KERESKEDELEM."

Tehát két dolgot mondasz. Egyrészt, hogy a termelés az nem a kereskedelem (gondolom, a kereskedelmet meg úgy definiálod, hogy ami nem a termelés). Ez ördögi kör, inkább hagyjuk.

Nézzük a másik válaszodat: "hozzáadott érték". Mi az az érték?

2010. máj. 6. 10:00
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

ma 09:37

NFP, Jobbik... nem mindegy? Ugyanaz a nemzetikommunista zagyvalék.

2010. máj. 6. 10:02
 17/21 A kérdező kommentje:
Hatvanas te nagyon süket. Az ország vezetése adja a támogatásokat ezeknek a korcsoknak és szavazza meg az adótörvényeket. Ez nem jelenti azt hogy Orbán beül a kamionjába és behoz 10tonna tojást. Értsd úgy ahogy kell.
2010. máj. 6. 10:14
 18/21 A kérdező kommentje:

"NFP, Jobbik... nem mindegy? Ugyanaz a nemzetikommunista zagyvalék."

Persze hogy nem mindegy. A Jobbik nem eléggé radikális.

2010. máj. 6. 10:15
 19/21 A kérdező kommentje:

A termelés olyan gazdasági folyamat, amelyben az ember munkával alapanyagokból társadalmi szükséglet kielégítésére alkalmas javakat állít elő. A munkája folytán ad hozzá értéket az alapanyaghoz, hogy abból késztermék lehessen.

De mért fontos neked ez a meghatározás?

2010. máj. 6. 10:18
 20/21 anonim ***** válasza:

09.44:

07.19 vagyok. És amúgy Jobbikos... Legalábbis leginkább Jobbikos. A legtöbb dologban igazuk van és egyetértek velük, más pártokkal sokkal kevésbé. A Jobbik multis álláspontja nem igazán egyezik az enyémmel. Nem szeretem a multikat, amúgy több multi nekünk is versenytárs - de még élünk. És sajnos kellenek. Annyira hazavágták 40 év alatt, illetve már korábban is, a magyar gazdaságot, hogy sajnos be kellett hozni a tőkét, hogy egyáltalán az emberek túléljék a rendszerváltás utáni éveket. Ennek viszont ára van: a nyakunkon maradtak. Tulajdonképpen munkát adnak az emberek nagy részének. Kedves kérdező: a bútoraid hány százalékát vásárolja multinál dogozó ember? Ezzel a multi, ha nem is közvetlen, de munkát ad neked.

Vásárlás... Igen, és is multiban vásárolok. Lehet fújolni, meg anyázni, nem tud meghatni (mondjuk anyukám ldott jó asszony, akit akkor illik a szátokra venni amikor szärik...). A multinál viszont megnézem mit veszek. Ha ugyanabból van magyar GYÁRTÁSÚ termék (nem forgalmazó!!!!), akkor hajlandó vagyok érte többet kiadni (pl: szlovák tej - 110Ft, Naszálytej - 120Ft). Tudom, hogy ezt nem mindenki teheti meg, de sajnos aki megtehetné azok többsége is csak az árat nézi.

És hogy miért nem a sarki kisboltban vásárolok? Attól, hogy a kisboltos magyar, a termékek összetétele kb ugyanaz, mint a teszkóban: ő is onnan szerzi be az árut, amire bőven felszámolja a "szállítást". Ha ugyanazt a terméket kapom meg a sarki boltban, sokkal drágábban, akkor miért ott vásároljak?

2010. máj. 6. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!