Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudtátok? Hogy a tanárok nem...

Tudtátok? Hogy a tanárok nem a fizetésük miatt tüntettek, hanem az olyan anomáliák miatt, hogy pl. MOST, JAN.8-ÁN ESTE MÉG NINCS HOLNAPI ÓRARENDJE A GYEREKEMNEK!

Figyelt kérdés

Tavaly is volt ilyen probléma az őszi szünet előtt - később kiderült, hogy azért nem tudnak órarendet csinálni, mert nincs elég tanár.

Az már csak hab a tortán, hogy érettségi évében van és most csütörtökön tudták meg, hogy egy új tárgyból is kell vizsgázniuk (dec-ben hozták a döntést, központilag), ez plusz 20 tételt jelent.

2017. jan. 8. 19:03
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Kérdező, elhiszed, hogy nem csak neked van tanár ismerősöd és nem csak nálad van suliba járó gyerek?

Hadd, ne kezdjem már öket sajnálni... épp eleget láttam belőlük.

Ja, nincs kréta, van helyette kivetítés... Ugyan úgy dolgoznak ők is mint bárki más. ( Vagy némelyik úgy sem..) Azért meg ne legyenek már mártírok mert nyárra másik munka után néznek..nekem sincs egy évben 3hónap szabadságom, pedig szintúgy közalkalmazott vagyok.

2017. jan. 9. 16:09
 22/28 anonim ***** válasza:

# 21/21 Időpont ma 16:09

Nekik sincs 3 hónap szabadság. De legalább ezzel pontosan elárultad mennyire nem tudsz semmit a témáról.

2017. jan. 9. 17:22
 23/28 anonim ***** válasza:

Beszélgetek tanárokkal, mivel elég sok iskolába járok kamerázni, így tudom mi a helyzet. Van tanár ismerősöm is. Szoktam is beszélgetni velük. Nem csak én, hanem ezen tanár ismerőseim is mondták, hogy a legtöbb kint tüntető csak a fizetése miatt ment ki tüntetni. Voltak olyanok, akiket tényleg érdekelte a diákok és az iskolák jövője, a legtöbbet viszont csak az érdekelte, hogy több legyen a fizetése.

A kimerültség is olyan, hogy igen, vannak olyan tanárok, akik kimerülnek, lefáradnak, mert annyit dolgoznak. De bőven van léhűtő tanár, akinek, ha egyetlen egy nap dolgozni kell 4 órát úgy adja elő, mintha 18 órázott volna (a dolgozás alatt nem csak az órán való tanítást, hanem azon kívüli teendőket is értem).

Kréta dolog meg az is olyan, hogy mikor én még általános felsőjében jártam (most vagyok 25, kiszámohlatod milyen régen volt) is a tanárok közösen dobták össze a pénzt és vették meg együtt a krétákat, hogy ezzel is spóroljanak az iskola kiadásain. Most csinálnak csak ebből ilyen nagy hisztit, ez az egyik dolog pont, ami miatt sok tényleg normális tanár, aki tényleg dolgozik és tanít is rendesen elhatárolódott a tüntetéstől.

Szóval meg lehet próbálni szépíteni a dolgokat, de az tény, hogy sokan pusztán a fizetésük miatt volt kint tüntetni.

2017. jan. 11. 14:27
 24/28 anonim ***** válasza:

# 23/23 Időpont ma 14:27

Igen, hát persze. Főleg, hogy az egész mozgalomban szó sem esett a pénzükről. Hagyjuk már ezt a süketelést. Az meg, hogy az legyen a normális, hogy a tanár vegye a munkaeszközét, nonszensz.

2017. jan. 11. 14:36
 25/28 A kérdező kommentje:

Ja... És a diákok azért álltak a tanárok mellé, mert a tanárok a fizetésért tüntettek... :D :D (köztudott, hogy diák-tanár általában viszonyban inkább ellentétek vannak)

Most úgy őszintén: tényleg van olyan ember, akivel ezt el lehet hitetni?

De ha tegyük fel, tényleg azért álltak a tanárok mellé - és nem azért, mert olyan anomáliák (rendellenességek) vannak az oktatásban - akkor viszont már nagy baj van, ha még a diákok is a tanárok fizetése miatt tüntetnek :D

2017. jan. 12. 12:37
 26/28 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogyan tudják egyesek belemagyarázni, hogy a tanárok a fizetésük miatt tüntetted, amikor NEM azért tüntettek. Ha valami nincs egy tüntetés megfogalmazott céljai között, akkor mégis hogy lehet ráhúzni? Ennyi erővel azt is rá lehetne húzni, hogy a tanárok a gyerekverés mellett tüntettek. Csak mondjuk ha a tanárok nem is fogalmaztak meg semmit a fizetésükkel kapcsolatban, akkor mégis hogy érhetnék el a fizetésük emelését?

Azért értjük a szituációt: kimegy egy tömeg X dolog miatt tüntetni, és jönnek az "okosok", és megmondják kívülről, hogy á, hát ők nem is azért tüntettek, hanem egy Y dologért. Mert ezek az "okosok" gondolatolvasók, vagy nem tudom. Minek szervez bárki tüntetést, amikor az "okosok" úgyis tudják, hogy mi kell a tömegnek?

2017. jan. 12. 13:01
 27/28 anonim ***** válasza:

Mondom a tanárok NAGY RÉSZE! Nem az összes, hanem a többsége! Ki is hangsúlyoztam, hogy igen, voltak olyanok, akiket tényleg érdekelt a diákok és az oktatás jövője és ezen akarna változtatni.

A diákok meg megint azon tanárok mellé álltak, akik tényleg változtatni akarnak az oktatáson és nem csak a fizetésükön.

Most lehet itt hisztizni, megpróbálni kiforgatni a szavaimat, de el kell fogadni, hogy a tanárok többsége igenis a fizetésük miatt ment ki tüntetni. Mivel vannak itt olyanok, akiknek nagyon rosszul megy a szövegértés: többsége. Nem az összes, nem 100%a, hanem a többsége. Lehet itt fogni Orbánra, hogy ő hangoztatja ezt, csak sajnos nagyon sok olyan ember is ugyanezt elmondta, akik kint voltak a tüntetésen.

2017. jan. 13. 11:07
 28/28 anonim ***** válasza:
Na de még mindig nem értem, hiszen a tüntetésnek voltak megfogalmazott céljai, a fizetésemelés nem volt köztük, vagyis mégis mire számít az, aki a fizetése miatt ment ki tüntetni? Ennyi erővel én is beállhattam volna a tanárok közé, hogy ja, én nem az oktatás miatt tüntetek, hanem az országos ingyen sörért. Igaz, hogy ezt nem tudta volna senki, vagyis célt nem érek vele, de legalább majd a külső szemlélők elmondhatják, hogy ezek között vannak olyan szemetek, akik nem is az oktatás miatt tüntettek!
2017. jan. 13. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!