Tudtátok? Hogy a tanárok nem a fizetésük miatt tüntettek, hanem az olyan anomáliák miatt, hogy pl. MOST, JAN.8-ÁN ESTE MÉG NINCS HOLNAPI ÓRARENDJE A GYEREKEMNEK!
Tavaly is volt ilyen probléma az őszi szünet előtt - később kiderült, hogy azért nem tudnak órarendet csinálni, mert nincs elég tanár.
Az már csak hab a tortán, hogy érettségi évében van és most csütörtökön tudták meg, hogy egy új tárgyból is kell vizsgázniuk (dec-ben hozták a döntést, központilag), ez plusz 20 tételt jelent.
Kréta nincs az iskolákban, a szülőknek kell venni.
Akkor miről beszélünk? Mi a tököm ez, 60-as évek?
12-esnek:
Nem, ez nem teljesen így van...
Az igaz, hogy kevesebb a gyerek, csakhogy bevezették, hogy a 2-ik szakma megszerzése is ingyenes, az iskolák esti oktatásban felnőttképzést csinálnak - tanár viszont nem lett több...
Délelőtt ugyanaz a matek tanár oktatja a gyerekeket a szakgimnáziumban, mint utána az esti felnőtt oktatáson, este fél 10-ig. Szerinted meddig lehet ezt csinálni? Naná, hogy kidőlnek... Tudod, lehet, nem hiszed, de van az a helyzet, amikor már egy szabadnap többet érne a pénznél - sajnos én is dolgoztam olyan helyen.
Eddig úgy jártak be, hogy ideiglenes órarendjük volt, "A" hét meg "B" hét, de a félév vége felé sokszor elmaradt az óra, mert nem volt tanár. Volt, hogy egymás után 3 lukasórájuk is volt.
Amúgy most érkezett meg az órarend, 21:50-kor.
"Elvileg" ez most a végleges órarend lesz/lenne...
Amúgy nem tudom, azt ki mennyire tudja, hogy a 3 természettudományos tantárgyat összevonták (biológia, fizika, kémia) a szakgimnáziumokban - csak épp olyan tanár nincs, aki mindhármat ismerné, tudná tanítani. Ja, meg egyébként tanterv sincs hozzá. De egyébként "totál jó" tanárnak lenni... :D
Az a baj, hogy a legtöbb tanár igenis a fizetésük miatt mentek ki tüntetni. Volt olyan köztük is, akit érdekelt a diákok jövője, stb, a legtöbb viszont sz*rik a diákokra, csak a fizuja érdekelte. Úgy csinálunk, mintha az oktatási rendszerünk pusztán most lenne ilyen rossz. Ugyanilyen rossz volt 4 éve, 8 éve, 12 éve is.
Ha meg nincs tanár az adott iskolában arról nem egyből a kormány tehet, hanem az iskola is. Meg kell vizsgálni miért nem jelentkezik új tanár az iskolába.
Nem azt mondom, hogy nem hülye a rendszer, de bőven nem most kezdődtek a bajok az oktatási rendszerrel.
Senki nem állította, hogy most kezdődtek, hiszen le is írtam, hogy számomra teljesen mindegy, hogy ki kormányoz, ha normálisan haladnak a dolgok - csak most jutott el egy olyan szintre, ami már szinte tarthatatlan.
Kb. 9-10 évre saccolom a kezdetét - legalábbis a mi iskolás létünk időszámítása szerint. Akkor kezdődött, hogy a tanár másfél éven keresztül egy kísérleti tananyagból tanított, majd az utolsó fél évben (alsó, 4.-ik osztály) rádöbbent, hogy a normál anyagot nem adta le, s mint a tevehajcsár, úgy űzte, hajszolta a gyerekeket. A gyerek 3/4 8-tól 3-ig volt suliba, majd este 8-ig írta a házit. Gondoltam, hiba van a gyerekben: bent hagytam napköziben, majd ott megíratják velük a házit. Meg is íratták, de hazajött a gyerek és tovább folytatta, mert nem volt még kész.
Májusban közölte a tanár néni, hogy a Környezetismeretet 2.-ik félévet majd nyáron nekünk kell megtanítani a gyereknek, mert nem lesz rá idő...
Hozzáteszem, nem tanár ellenes vagyok, kint voltam a Kossuth téren az oktatási rendszer megváltozásáért tüntetni. És hiába állítod, hogy a fizetésért tüntettek, mert van több tanár ismerősöm és tudom, hogy hogy néznek ki ősszel és hogy tavasszal (kimerülten, leterhelten)
Egyedül a tesitanár ismerősöm "hozza" ugyanazt a szintet tavasszal, mint ősszel :-)
Ha azt gondolod, hogy a fizetés miatt tüntettek, akkor javaslom, nézz be egy iskolába, beszélgess pár tanárral és lehet, megváltozik a véleményed - én nem akarlak meggyőzni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!