Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudtátok? Hogy a tanárok nem...

Tudtátok? Hogy a tanárok nem a fizetésük miatt tüntettek, hanem az olyan anomáliák miatt, hogy pl. MOST, JAN.8-ÁN ESTE MÉG NINCS HOLNAPI ÓRARENDJE A GYEREKEMNEK!

Figyelt kérdés

Tavaly is volt ilyen probléma az őszi szünet előtt - később kiderült, hogy azért nem tudnak órarendet csinálni, mert nincs elég tanár.

Az már csak hab a tortán, hogy érettségi évében van és most csütörtökön tudták meg, hogy egy új tárgyból is kell vizsgázniuk (dec-ben hozták a döntést, központilag), ez plusz 20 tételt jelent.

2017. jan. 8. 19:03
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Nem megy felsőoktatásra, csak a szakgimnáziumra húz rá egy 1 éves emelt szintű képzést. De azért jó, hogy írtad, hogy máshol is ez van.
2017. jan. 8. 20:07
 12/28 anonim ***** válasza:
89%
Mikor én ált. iskolás voltam egyetlen tanár állította össze 5 től 8. ig az osztályok órarendjét. Évkezdet előtt. Egy két tanár csak lézeng már egy iskolában. Tehát ha nincs órarend arról kizárólag az iskola és annak vezetése tehet. Namost vagy húsz éve voltam iskolás azóta állítólag kevesebb a gyerek és az osztály is. Tehát egy nyomorult órarendet is könnyebb összeállítani
2017. jan. 8. 20:10
 13/28 anonim ***** válasza:

Kréta nincs az iskolákban, a szülőknek kell venni.

Akkor miről beszélünk? Mi a tököm ez, 60-as évek?

2017. jan. 8. 20:32
 14/28 A kérdező kommentje:

12-esnek:

Nem, ez nem teljesen így van...

Az igaz, hogy kevesebb a gyerek, csakhogy bevezették, hogy a 2-ik szakma megszerzése is ingyenes, az iskolák esti oktatásban felnőttképzést csinálnak - tanár viszont nem lett több...

Délelőtt ugyanaz a matek tanár oktatja a gyerekeket a szakgimnáziumban, mint utána az esti felnőtt oktatáson, este fél 10-ig. Szerinted meddig lehet ezt csinálni? Naná, hogy kidőlnek... Tudod, lehet, nem hiszed, de van az a helyzet, amikor már egy szabadnap többet érne a pénznél - sajnos én is dolgoztam olyan helyen.

2017. jan. 8. 20:39
 15/28 anonim ***** válasza:
Hát igaz, hogy én 10 éve voltam utoljára iskolás, de akkoriban szeptemberben megkaptuk az órarendet és az kitartott júniusig. Hogy van az, hogy január közepén nincs órarend, eddig hogyan jártak be?
2017. jan. 8. 21:50
 16/28 A kérdező kommentje:

Eddig úgy jártak be, hogy ideiglenes órarendjük volt, "A" hét meg "B" hét, de a félév vége felé sokszor elmaradt az óra, mert nem volt tanár. Volt, hogy egymás után 3 lukasórájuk is volt.

Amúgy most érkezett meg az órarend, 21:50-kor.

"Elvileg" ez most a végleges órarend lesz/lenne...

Amúgy nem tudom, azt ki mennyire tudja, hogy a 3 természettudományos tantárgyat összevonták (biológia, fizika, kémia) a szakgimnáziumokban - csak épp olyan tanár nincs, aki mindhármat ismerné, tudná tanítani. Ja, meg egyébként tanterv sincs hozzá. De egyébként "totál jó" tanárnak lenni... :D

2017. jan. 8. 22:20
 17/28 anonim ***** válasza:
55%
Palkovics megmondta, majd az iskolák megoldják ennek az új tárgynak az oktatását, nem kell kidolgozni, nem kell megteremteni a feltételeit. Nyáron kitalálták hozzá nem értő, de hatalomban lévő emberek, szeptembertől legyen bevezetve. Mondjuk ez tényleg egy olyan dolog, ami objektíven nézve is egy hatalmas hiba volt, szóval ez már nem az a kategória, hogy valakik szerint rossz.
2017. jan. 9. 01:40
 18/28 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a legtöbb tanár igenis a fizetésük miatt mentek ki tüntetni. Volt olyan köztük is, akit érdekelt a diákok jövője, stb, a legtöbb viszont sz*rik a diákokra, csak a fizuja érdekelte. Úgy csinálunk, mintha az oktatási rendszerünk pusztán most lenne ilyen rossz. Ugyanilyen rossz volt 4 éve, 8 éve, 12 éve is.

Ha meg nincs tanár az adott iskolában arról nem egyből a kormány tehet, hanem az iskola is. Meg kell vizsgálni miért nem jelentkezik új tanár az iskolába.

Nem azt mondom, hogy nem hülye a rendszer, de bőven nem most kezdődtek a bajok az oktatási rendszerrel.

2017. jan. 9. 11:07
 19/28 anonim ***** válasza:
És ha nem most kezdődtek, akkor nem is lehet ellene felszólalni? Mutogassunk Gyurcsányékra örökre, azzal el is van intézve a probléma? Ennél már csak az a cinikusabb, amikor úgy nyilatkoznak a tanárokról, hogy igazából csak Soros pénzeli őket, nincs is probléma.
2017. jan. 9. 11:32
 20/28 A kérdező kommentje:

Senki nem állította, hogy most kezdődtek, hiszen le is írtam, hogy számomra teljesen mindegy, hogy ki kormányoz, ha normálisan haladnak a dolgok - csak most jutott el egy olyan szintre, ami már szinte tarthatatlan.

Kb. 9-10 évre saccolom a kezdetét - legalábbis a mi iskolás létünk időszámítása szerint. Akkor kezdődött, hogy a tanár másfél éven keresztül egy kísérleti tananyagból tanított, majd az utolsó fél évben (alsó, 4.-ik osztály) rádöbbent, hogy a normál anyagot nem adta le, s mint a tevehajcsár, úgy űzte, hajszolta a gyerekeket. A gyerek 3/4 8-tól 3-ig volt suliba, majd este 8-ig írta a házit. Gondoltam, hiba van a gyerekben: bent hagytam napköziben, majd ott megíratják velük a házit. Meg is íratták, de hazajött a gyerek és tovább folytatta, mert nem volt még kész.

Májusban közölte a tanár néni, hogy a Környezetismeretet 2.-ik félévet majd nyáron nekünk kell megtanítani a gyereknek, mert nem lesz rá idő...

Hozzáteszem, nem tanár ellenes vagyok, kint voltam a Kossuth téren az oktatási rendszer megváltozásáért tüntetni. És hiába állítod, hogy a fizetésért tüntettek, mert van több tanár ismerősöm és tudom, hogy hogy néznek ki ősszel és hogy tavasszal (kimerülten, leterhelten)

Egyedül a tesitanár ismerősöm "hozza" ugyanazt a szintet tavasszal, mint ősszel :-)

Ha azt gondolod, hogy a fizetés miatt tüntettek, akkor javaslom, nézz be egy iskolába, beszélgess pár tanárral és lehet, megváltozik a véleményed - én nem akarlak meggyőzni :-)

2017. jan. 9. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!