A magyar társadalom kb. hány %-a haszonélvezője az állami korrupciónak?
Sokan mondják, hogy rengeteg pénz van az országban, csak az a baj, hogy kevés ember kezében összpontosul. Sokan beszélnek a Fidesz-es korrupcióról, de egy korrupciónak nem csak elszenvedői vannak, hanem haszonélvezői is, akik benne vannak a buliban, vagy közel vannak a tűzhöz. Ez a szám hány %-ra tehető Magyarországon? Hányan húznak hasznot a kormány korrupciójából?
Gondolok itt olyanra akik pl. a trafikmutyi által dohánybolthoz jutottak, kormány közeli vállalatok haszonélvezői, a földek felvásárlói, és mindenki aki hozzájut az állam által lenyúlt pénzekhez, ez kb. mennyi ember lehet?
Logikai bukfenc van abban, hogy állami korrupció.
Az ősi axióma szerint a korrupció az, amiből kimaradtam.
Amiben benne vagyok az már nem csúnya korrupció, hanem tündibündi lobbi. Tehát az állam szemszögéből egyszerűen nem létezik a korrupció. Tehát ebben a lobbiban, kb. falusi polgármestertől felfele mindenki benne dagonyázik.
Hány százalék? kerekítve 0, azaz nulla százalék. Szerintem olyan 1-5 ezrelék.
És ebben már benne vannak az aprópénzek (zsákfalu polgija, aki saját szakállára "dolgozik"). Ha a nagybetűs korrupcióról beszélünk, az tényleg egy ezrelék alatt van jóval.
Sokan a korrupció kifejezést sem helyénvalóan kezelik. Rengeteg fajtája van a gazdasági bűncselekménynek, és ebből csak egy a korrupció.
Gazdasági bűncselekmény, visszaélés, vétségek sokaságával szinte mindenki találkozott, és bizonyos értelemben szinte mindenki cinkos is volt már, tisztelet a kivivételnek. Kivel nem fordult még elő az, hogy vett valamit, és amikor nem kapott nyugtát, akkor nem tette szóvá, nem tett panaszt? = Adócsalásban cinkosság.
Az egész magyar közszféra rendszerszinten korrupt. A végső haszonélvező valóban csak a felső 1-3%, de a hatás legyűrűzik. Urambátyám mutyiországgá váltunk.
Az egyetemi kancellárok kinevezésével például általánossá vált, hogy az EU-s és hazai pályázatokon elnyert kutatási és fejlesztési pénzeket nem a K+F céljaira használják, hanem például a közalkalmazotti fizetéseket fedezik belőle, amit ugye a Kincstárnak kellene fizetnie. Így viszont valahol a gazdálkodásban többletpénzek keletkeznek, amikből a "kiválóan gazdálkodó" kancellár sorban veszi fel a rokonait ilyen-olyan humbug-főigazgatónak. A szerencsétlen kutatók pedig a régi eredményeiket adják el újként, amin előbb-utóbb nyilván lebuknak és akkor majd rajtuk verik el a port, hogy miért hazudtak be munkafolyamatokat és hova sikkasztották el azt a kutatási pénzt, ami el sem jutott hozzájuk. Na most, ha a végén vissza kell fizetni a pénzt és az egyetem bajban lesz, akkor a gyengén teljesítő kutatókat fogják leépíteni és nem a kancellárt és léhűtő humbugfőigazgatóit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!