Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan miért akarnak Spártát...

Sokan miért akarnak Spártát Magyarországból?

Figyelt kérdés

Olyan sokan szeretnének sorkatonaságot,vagy egy olyan intézményt, ami elzárja az összes technológiátol a fiatalokat egy tanyán több mint fél évre, hogy a gyerekek "tiszteletet" tanuljanak, hogy a gyengébbeket halálra csesztessék amíg öngyilkosok nem lesznek, hogy megtanuljanak szenvedni.

A kérdésem az, hogy ha valaki lenyom 100 fekvőt 5 perc alatt, akkor a golyó nem megy át rajta? Vagy az atombomba kikerüli? Mi értelme van ennek a "30 éve is szenvedtem a komcsi rendszerben, akkor más is tegye" feleslegesen?

Nem Svájci sorkatonaság lenne, hanem csak jobban javítanánk az amúgyis világelsős öngyilkos statisztikánkat. Egy pesszimista és egymásba rugó nép nem zárható össze kötelezően, különösen nem fiatalok.

2017. jan. 1. 17:45
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
76%
Csakhogy most nincs olyan rendkívüli helyzet, ami indokolná a sorkötelezettség visszaállítását.
2017. jan. 1. 21:52
 22/49 anonim ***** válasza:
96%

20.

És hogyan harcoljunk? Én 41 vagyok, ugyan nem voltam katona, de azok akik voltak a korosztályomból, túlnyomó többségük olyan 5 és 10 db közötti lőszert lőtt ki az egész ideje alatt.

Mit fognak csinálni az ellenséggel? Átdörzsölik őket fogkefével?

2017. jan. 1. 21:59
 23/49 anonim ***** válasza:
79%
Én meg azt nem értem Hakapeszi, a korosztályodbeliek hogy-hogy mindössze egyetlen tárat lőttek el gyakorlaton egész szolgálati idejük alatt? Ennyire meg volt szorulva az alakulat, hogy a lőszerrel is spórolni kellett?
2017. jan. 1. 22:09
 24/49 anonim ***** válasza:
100%

23. Nézd nem tudom, én nem voltam katona, de sok haverom, rokonom igen.

Ez úgy nézett ki, hogy a bevonulás után volt az alapkiképzés és akkor volt egy (1 db) lövészet, utána felesküdtek és ki - ki milyen szolgálati helyre került.

Ha úgy adódott - persze biztos voltak kivételek - akkor bizony többé nem sütött el fegyvert azután. Egyszer sem.

Tulajdonképpen egy börtönnek felelt meg, ahonnan néha hazaengedtek. Jó, értem én, hogy fegyelemre van szükség - mindkét nagyapám megjárta a Don - kanyart - a katonaság nem "méznyalás" tudjuk Svejk óta, de ha ott az ember semmi értelmeset nem tanul, márpedig az esetek döntő többségében nem tanult - akkor mi a francnak sorkatonaság?

2017. jan. 1. 22:15
 25/49 LazyJones ***** válasza:
95%

Bezony, szó szerint erről szólt a helyzet. Mi 9 töltényt kaptunk, számolva, 3db egyes lövésre, és 3db rövid sorozatra. Mindezt 2001ben, egy hónappal a 9-11-es terrortámadás után, amikor ELVILEG készültségben kellett volna lennie a teljes honvédelemnek...

Amúgy azt kellene megérteni, hogy a jelen kori sorkatonák nagyjából golyófogónak lennének jók. Ahhoz, hogy ütőképes erőt legyenek képesek kifejteni, technológia, gyakorlat, szinten tartás, más szóval pénz és idő szükséges. Méghozzá RENGETEG. A sorkatonákra pedig levetítve se idő, se pénz. Vagyis aligha ér bármit is egy valódi fegyveres konfliktusban.

2017. jan. 1. 22:16
 26/49 anonim ***** válasza:
100%

'de ha ott az ember semmi értelmeset nem tanul,'

Hmm, van aki büszke arra, ott tanult meg seftelni XD

Kérdés, ennek mekkora értelme volt.

2017. jan. 1. 22:18
 27/49 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mert az én ismeretségi körömben, nem sokan vannak, akik ezt akarják, vagy akár csak értelmét is látnák.
2017. jan. 1. 22:21
 28/49 anonim ***** válasza:
100%

'Amúgy azt kellene megérteni, hogy a jelen kori sorkatonák nagyjából golyófogónak lennének jók. Ahhoz, hogy ütőképes erőt legyenek képesek kifejteni, technológia, gyakorlat, szinten tartás, más szóval pénz és idő szükséges.'

Na magyarázd meg ezt a sorkatonaságot erőltetőknek is :D

Azt tudjuk, mi kell egy ütőképes haderőhöz, a kérdés, mindebből mi az, ami létezik is jelenleg és nem csak papíron?

2017. jan. 1. 22:23
 29/49 anonim ***** válasza:
100%

Az egész HM meg van szorulva már úgy 25-30 éve. Az utolsó pár évben szolgáló sorkatonák is csak ennyit lőttek fejenként összesen a 6-9 hónap - 1 év alatt. Nem volt pénz lőszerre, fegyverkarbantartásra, meg úgy semmi másra.

Egy darab 43M lőszer ára valahol 220-300Ft között lehet, csak számolj 250-nel. Egy tár 30 lőszer, de jó lenne ha minden katona legalább 10-20 tárat el tudna szórni nem? Az 600 lőszer/fő ami mai áron mondjuk 150 000Ft összesen/fő és ezt szorozd fel mondjuk 50 000 sorkatonával. Ez minimum 7,5-8 milliárd Forint sorozásonként. Ha 100 000fő az aktív állomány akkor ennek a duplája és ez még csak a lőszer az AKhoz. Add hozzá a kézigránátot, a 12,7-es lőszert, kézi páncéltörő eszközöket ( pl RPG van minden rajban, darabja 3-400 000Ft minimum ennek a használatát sem lehet könyvből megtanulni). Mai áron csak lőszerre elmenne éves szinten 15-20 mrd a sorállomány méretétől függően. Ma még úgy-ahogy van is keret, de a 90-es években nem volt.

2017. jan. 1. 22:25
 30/49 anonim ***** válasza:
13%

"Csakhogy most nincs olyan rendkívüli helyzet, ami indokolná a sorkötelezettség visszaállítását."

Én Északmagyarországon élek és gyakorlatilag román megszállás alatt állunk. Kiirtanak magyar családokat aztán román cigányok költöznek be a helyükre. Terrorban tartják az embereket, román orvosok kínozzák nyomorékra a magyar nőket, szörnyeteget csinálnak belőlük. Gyártják a hajléktalanokat és csak a hazaárulók és a nagy férek maradhatnak vezető pozícióban. Egy tisztességes magyarnak semmi esélye az nincs az életben.

2017. jan. 1. 22:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!