2002-óta neoliberális gazdaságpolitika van az országban?
Ti is így látjátok?
Meg hogy 2002 óta minden kormány nagyobbrészt az új világrend és a háttérhatalom céljaiért dolgozik? Talán az LMP és a PM lóg ki némileg a sorból, a feltétel nélküli alapjövedelem elképzelésükkel, meg még pár dologgal.
Egyébként itt van egy videó ahol Róna Péter értekezik a magyar társadalom állapotáról és a gazdaságpolitikáról:
https://www.youtube.com/watch?v=7KSOUw8f4z8
Ha van türelmetek végignézni, azthiszem a 30-adik perc után szól a gazdaságpolitikáról.
Nem érted a lényeget, mint írtam vannak szépségtapaszok, de lényegében neoliberalizmus van. Ilyen a CSOK is, csak a gazdagabbaknak éri igénybe venni... Gondolkodj, 3 gyereket meg magánházat építeni amúgy is csak a módosabbak tudnak most őket tolja meg a kormány. A rezsicsökkentés meg ebben a formában nesze semmi fogd meg jól, a panelprogramot nem kellett volna leállítani és akkor mérhető megtakarítást lehetne elérni. Az alsó középosztállyal, a kis és középvállalkozókkal, a szegényekkel senki sem törődik. Ez az első Orbán kormányban nem így volt. De még a Horn érában is jobban támogatták a szegényeket. Érdemes még ezt a cikket elolvasni:
Elolvastam a cikket és nagyon érdekes, amiről írnak. A szakszervezetek gyengesége szerintem is gond és szükség lenne ágazati minimum bérre. A szakszervezetek a világon mindenhol kötődnek valamilyen párthoz, ez ellen nem lehet mit tenni.
De ahogy mondani szokás "kádári hozzáállással nem lehet skandináv jólétet" teremteni. Ahhoz hogy ez működjön, fel kéne nőnie a mi generációnknak is és haza kéne előbb-utóbb települnie külföldön élő magyar szakembereknek, akik éltek ilyen gazdaságú országban és a "tudást" haza hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!