Mik a konkrét bizonyítékok arra nézve, hogy a KSH adatai hamisítottak?
Nem hinném, hogy a KSH adatai hamisítottak lennének. Más kérdés, hogy az adatok elemzésével lehet játszani.
Ugyanabból a három számból levezetem én neked azt is, hogy jobban élsz, mint négy éve, meg azt is, hogy rosszabbul élsz, mint négy éve. Attól függően, hogy mit szeretnél hallani. :)
"Meg eltörölték a létminimum mutatót, mert túl sok a szegény."
Nem törölték el, hanem áttértek a nemzetközileg elfogadott laekeni indikátorok szerinti mérésre.
Nem én voltam aki lepontozta a válaszokat, azt leszögezném, mielőtt egyesek a fejemhez vágnák! :)
Ez nem konkrétum, minden ember úgyis csak azt látja amit szeretne látni. Ha pl. kimagasló lenne a jólét az országban, egy vérbalos akkor is az ellenkezőjét látná ennek, így ez nem bizonyítóerejű.
Na igen, a te szavaidat nem vitatom, csak a kérdés nem feltétlen erre irányult, hanem arra az állításra, amit nagyon sokan tartanak, miszerint a KSH hamisítja a statisztikákat.
#3 (tobas):
Ezt nem igazán értem, hogy mit írtál (nem kötekedni akarok, csak tényleg nem világos nekem, hogy most akkor pontosan mit vettek be a mérőszámok közé a rezsicsökkentés után?)
A közmunka nem munka?
"A közmunka nem munka?"
A házon belüli munkanélküliség mond valamit? Abba egyszer már belebukott a rendszer, nem is olyan rég.
"Nem törölték el, hanem áttértek a nemzetközileg elfogadott laekeni indikátorok szerinti mérésre."
Pontosan, mivel az addig használt, a magyar sajátosságokra kidolgozott létminimum mutató szerint 2015-re már 4,2 millió magyar élt létminimum alatt. Én is kerestem volna valamit ami szebb számot eredményez :DDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!