Ha megváltoztatnák a himnuszt és ezek körül lehetne választani, mit választanál, és miért?
Figyelt kérdés
A. Szózat
B. Oláh Ibolya - Magyarország
C. Egy pörgős, katonás szovjet himnusz dallamvilágához hasonló dallamvilágú himnusz.
D. Egy vidám hangulatú himnusz, amiben egyszerre szerepelnének a magyar népzene, a cigányzene és a komolyzene elemei.
F. Egy ősmagyar, ázsiai elemekkel tarkított himnusz, melynek dalszövegében az ősmagyarok hitvilágáról és a székelyekről is szó van.
2010. máj. 3. 18:45
21/31 anonim válasza:
A Szózatot, de a C-s verzió dallamára.
22/31 anonim válasza:
Szerintem az Oláh Ibolya féle Magyarország igenis alkalmas lenne himnusznak.Attól,hogy a dallam eredetileg nem magyar dallam,attól még egy gyönyörű dallam.A szövege meg kiváló.Az egész dal lelkesítően hat, én személy szerint energikusabbnak,és jobb kedvűnek szoktam magam tőle érezni.
23/31 anonim válasza:
Mert egy gyökértelen tuskó vagy. Már ne haragudj, de egy nemzeti himnuszt össze sem lehet hasonlítani az ilyen popzenékkel.
25/31 anonim válasza:
Egy Balázs Pali nótára, mindegy melyikre.
26/31 anonim válasza:
Jó úgy, ahogy van. De ha muszáj választani, akkor a szózatra.
27/31 anonim válasza:
Én nem változtatnám meg a himnuszt, de ha mindenképpen megkéne, akkor már a szózat.
29/31 anonim válasza:
Tudom, hogy nem a kérdésre válaszolok, de ezt le akarom írni. Szerintem Himnuszunk így jó, ahogy van, hűen tükrözi a múltunkat. Nagyon szeretem!
30/31 anonim válasza:
D. Egy vidám hangulatú himnusz, amiben egyszerre szerepelnének a magyar népzene, a cigányzene és a komolyzene elemei.
Főleg komolyzenei elemekkel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!