Ha újra kitörne itt egy pártállami diktatúra mit választanál ezek közül, és miért?
1. Külföldre menekülni.
2. Megpróbálni bekerülni a párt belső körébe, luxus életkörülmények és gazdagság reményében.
Az utóbbi.
Bár nem az általad felsorolt okok miatt, hanem mert így legalább tehetnék valamit a szerencsétlenebb emberek érdekében.
De persze a luxus és a gazdagság miatt is. Elvégre minden szentnek maga felé hajlik a keze. :)
A következő években lehetőséged lesz a kettő közti választásra.
Én éltem már a Rákosi-korszak alatt is. Nem mentem külföldre 56-ban sem,és nem is léptem be soha a pártba. Igaz,nem lettem gazdag,de tisztességesen megéltem a családommal együtt. A Kádár-korszakban egyébként sem voltak ilyen gazdagok,még a nagy fejesek sem,mint a mostaniak. Nem volt ekkora különség a társadalom tagjai között.
Van egy 3. lehetőség is : itthon maradni,dolgozni,és megélni,ahogy lehet.
Mellesleg miből gondolod, hogy az egypártrendszer, úgy ahogy van, rossz?
Csak mert a kommunisták elcseszték és csak a saját cezaromániájuk miatt valósították meg?
Nem minden ember ugyanolyan.
Nem minden egyszemélyi hatalom rossz.
Elvégre másfél évezredig jól megvolt Európa a királyok uralma alatt. A demokrácia pedig már alig száz év után düledezik.
Az egyszemélyi diktatúrával csak egy baj van:
Az okos mindig enged...
, így már régen a hülyék vannak hatalmon!
Túl kicsi az esély, hogy becsületes ember kerüljön oda!
E.T.-nek több lenne az esélye!
Ezért kell ez a választósdi néha, hogyha valaki nagyon sz.mét volt a néppel, azért hadd lehessen már lecserélni...ne kelljen már megvárni, amíg elemről menős lesz, és le nem merül az összes.
"A beállnék ellenállónak miért nincs? :)"
Mert jobb élet reményébén témájú választásnak szántam, nem mazochizmusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!