Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha újra kitörne itt egy...

Ha újra kitörne itt egy pártállami diktatúra mit választanál ezek közül, és miért?

Figyelt kérdés

1. Külföldre menekülni.

2. Megpróbálni bekerülni a párt belső körébe, luxus életkörülmények és gazdagság reményében.

2010. máj. 9. 22:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Az utóbbi.

Bár nem az általad felsorolt okok miatt, hanem mert így legalább tehetnék valamit a szerencsétlenebb emberek érdekében.

De persze a luxus és a gazdagság miatt is. Elvégre minden szentnek maga felé hajlik a keze. :)

2010. máj. 9. 22:23
 2/7 anonim ***** válasza:
92%

A következő években lehetőséged lesz a kettő közti választásra.

Én éltem már a Rákosi-korszak alatt is. Nem mentem külföldre 56-ban sem,és nem is léptem be soha a pártba. Igaz,nem lettem gazdag,de tisztességesen megéltem a családommal együtt. A Kádár-korszakban egyébként sem voltak ilyen gazdagok,még a nagy fejesek sem,mint a mostaniak. Nem volt ekkora különség a társadalom tagjai között.

Van egy 3. lehetőség is : itthon maradni,dolgozni,és megélni,ahogy lehet.

2010. máj. 9. 22:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Mellesleg miből gondolod, hogy az egypártrendszer, úgy ahogy van, rossz?

Csak mert a kommunisták elcseszték és csak a saját cezaromániájuk miatt valósították meg?

Nem minden ember ugyanolyan.

Nem minden egyszemélyi hatalom rossz.

Elvégre másfél évezredig jól megvolt Európa a királyok uralma alatt. A demokrácia pedig már alig száz év után düledezik.

2010. máj. 9. 22:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Az egyszemélyi diktatúrával csak egy baj van:

Az okos mindig enged...

, így már régen a hülyék vannak hatalmon!

Túl kicsi az esély, hogy becsületes ember kerüljön oda!

E.T.-nek több lenne az esélye!

Ezért kell ez a választósdi néha, hogyha valaki nagyon sz.mét volt a néppel, azért hadd lehessen már lecserélni...ne kelljen már megvárni, amíg elemről menős lesz, és le nem merül az összes.

2010. máj. 10. 02:46
 5/7 anonim ***** válasza:
külföldre mennék. tudok kicsit németül, kicsit angolul, könnyen tanulok nyelveket.. miért maradnék? hogy nézzem hogy magyar emberek lövik halomra magyar embertársaikat? (megint?) mint 56ban? nem köszi.. semmi kedvem..
2010. máj. 10. 08:24
 6/7 anonim ***** válasza:
A beállnék ellenállónak miért nincs? :)
2010. máj. 10. 15:32
 7/7 A kérdező kommentje:

"A beállnék ellenállónak miért nincs? :)"

Mert jobb élet reményébén témájú választásnak szántam, nem mazochizmusnak.

2010. máj. 10. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!