Hogyan lehetne elérni Magyarországon hogy a magyar
vállalkozások a ténylegesen kifizetett bérre jelentsék
be a dolgozóikat?
Figyelt kérdés
Eddig 6 helyen dolgoztam a közös az volt bennük hogy mind minimálbérre jelentenek be és mellette megy a borítékozás. Sok helyen felmondtam amiért késve adják oda a kp-t meg úgy kell kikönyörögni. Az újabb szintén magyar vállalkozásoknáknál dettó ez van. Mindenhol okosban van negoldva. Ha emelik a minimálbért akkor természetesen annyival kevesebb pénzt kapnak az emberek feketén. Miért nem emelik meg annyival hogy az egész összeget kénytelenek legyenek rendesen bejelentve kifizetni?
Nem tudom, arra viszont kíváncsi lennék, hogy hány vállalkozás maradna talpon és mekkora lenne a munkanélküliség ezesetben. Persze, ez lenne a normális, csak akkor el kell fogadni a következményeit is.
2016. dec. 27. 14:17
12/17 anonim válasza:
Na ne sajnáljuk a mocskos dögöket, hogy sok a vállalkozói adójuk.Úsznak a pénzben, az az igazság.Havi több milliós bevételük van, de sír a pofájuk, hogy nincs miből bért emelni.De a kölykének meg magának százezres cipőket meg ruhákat vesz.Arra telik??? Azért a dolgozók sem hülyék és vakok.Látják, mi megy.A sok százezres szaros göncök helyett kifizethetné az adót, vagy a dolgozóit rendesen.Nem tudom őket sajnálni! Keményen kéne hogy büntessék, ellenőrizzék őket.Amelyik adót csal, nem fizet szabályosan, örökre bevonni a vállalkozóiját és soha az életben többet ne legyen munkáltató! De amúgy a kormánynak mi haszna abból, ha ezt a mértékű csalást engedi?? Nem foglalkoznak vele! Bár persze hülyék is ahhoz hogy kezeljék a helyzetet.Mit várhatunk azoktól, akik dögleni járnak a parlamentbe, meg vicc újságot olvasni?
2016. dec. 27. 18:39
13/17 anonim válasza:
A kormánynak, alighanem az a haszna belőle, hogy mégiscsak sokaknak adnak munkát. Hogy mennyiért, az már nem az ő gondjuk, a lényeg, hogy ne romoljanak a munkanélküli statisztikák. Amúgy, én sem sajnálom a vállalkozókat, de az erős túlzás, hogy úsznak a pénzben. Persze, vannak ilyenek is, de szerintem, ezekből van kevesebb.
2016. dec. 27. 19:02
14/17 anonim válasza:
Agyon kell büntetni a csaló céget, meg a sumák melóst is.
100 céget megvágnak 50 millióra, meg 1000 feketéző melóst egyenként 5 millióra, oszt a többi majd észbe kap, hogy nem kell cigánykodni. De költségvetési csalásért 1-2 év sitt se feltétlenül eltúlzott.
2016. dec. 27. 19:35
15/17 anonim válasza:
3:
Képzettként Budapesten én is megtehetem, hogy nem vállalok el akármit, de vidéken ahol munkanélküliség van egy betanított munkás nem választhat. Alapvető piaci ismeretek hiányoznak nálad, amikor olyannal érvelsz, hogy ha senki nem vallalná el, akkor mi lenne. Ha munkaerőpiaci túlkínálat van, akkor nem a munkavállaló diktál. Itt meg ugye törvényi kötelezettségekről beszélünk, amit nem a piacnak, hanem a hatóságoknak kellene betartania. Ha nem lennének munkavédelmi előírasok, akkor önmagában a piac nem szűntetné meg a veszélyes munkakörülményeket, csak beárazná. Akkor azbeszt üzemek is lennének Magyarországon. Ugyanez igaz a fekete kifizetésre, azzal a különbséggel, hogy ebben adott esetben a munkavállaló is érdekelt lehet...
2016. dec. 27. 21:25
16/17 anonim válasza:
#14: Oké, 50millióra a vállalkozót, 5 millióra a melóst... De előbb, talán "odafent" kellene sepregetni, aztán akkor mindjárt hitelesebben hangzana, amikor tisztességről erkölcsről, miegymásról prédikálnak.
2016. dec. 27. 21:30
17/17 anonim válasza:
Koma, el kell dönteni, hogy akarjuk-e, vagy nem.
De ez a szexelek is, meg nem is, meg húzok is gumit, meg nem is, meg nyávogok, jó lenne, de mégsem... kell a rend, vagy maradjon ez a langyos povány? El kell dönteni, oszt kész.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!