Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Nem menekülnétek el? És hogy éreznétek magatokat, amikor más államok a mi kormányunkhoz hasonló álláspontra jutnának, a menekültekkel kapcsolatban?
28%
Nem, nem most kezdődött.
A szíriai polgárháború 2011-ben kezdődött, először csak demonstrációkkal, Aszad elleni szervezkedéssel.
Nyilván ekkor még nem volt szükség tömeges menekülésre.
Ezt követően fokozatosan a háború durvulásával indult meg a migráció, először ténylegesen csak a szomszédos országokba. Azonban, ahogy azok megteltek illetve romlottak a körülmények egyre több ember jött Európa felé....
Csak próbáljátok meg egy kicsit beélni magatokat a helyzetbe, olvassátok el cikkeket.
Én megértem, hogy valaki fél a menekültektől, főleg az Orbán-féle propaganda miatt.
De emberek! Nem nekünk kell befogadnunk az egész világot, sőt. Nem is akarnak idejönni a menekültek.
Lettországba 24 menekültet küldtek, 22 szinte azonnal visszament Németországba. Nálunk sem hiszem, hogy túl sokan maradnának.
Egyébként, ha nem tévedek 1300 menekültről van szó. Ma Magyarországon 23x ennyi, 30,000 muszlim él egyébként is.
Szóval tényleg, megértem a félelmeteket, de azért racionálisan szemlélve, számunkra annyira nem okoznak nagy problémát. Tényleg, csak éljük bele magunkat a helyzetükbe...
A menekültellenes kampányba költött pénzeket (20 milliárd forint talán?) költhettük volna az ő megsegítésükre is...
Kérdező, a szíriaiak manapság a migránsoknak csak egy hányadát adják.
Nagyon sokan olyanok "menekülnek" Európába, akik eddig is a jobb életre vágytak. Ilyen a szubtrópusi Afrika nagy része, de érkeznek még az Indián túli Bangladesből is, ahol ugye, régen nincs háború. (Hogy érzékeltessem, mennyire messze van innen: Ausztrália is közelebb esik hozzá légvonalban, mint Németország, vagy éppen hazánk.)
A menekülteknek menekülttábor kell, ahol nincs veszélyben az életük, és kaphatnak ellátást, amíg rendeződnek a körülmények. A háború sújtotta országok állampolgárainak adományokat kell gyűjteni, hogy ne a nulláról kezdjenek újra mindent. De azzal, hogy a szíriai polgárháború miatt a világ minden tájáról szinte válogatás nélkül kell beengedni a migránsokat, nem tudok egyetérteni. Orbitális túlzás, aminek meglesz az ára, ha így folytatódik. És miért ne folytatódna...
"szubtrópusi Afrika"
Ez szub-szaharai akart lenni, elnézést.
"Hányat fogadtál már be a szájalás helyett?"
Egyetlen menekültet sem fogadtam be. Viszont, ott voltam a budapesti önkéntesek között, ételt, ruhát vittem a menekültek számára, amikor lehetőségem volt rá, azzal, hogy Budapesten tartózkodtak.
Most a hajléktalanoknak viszek forró teát, néha ételt, takarót, amikor a lehetőségeim engedik.
Egyébként a menekültkvóta nem arról szólt, hogy most minden család befogad majd egy menekültet. Átlagosan 7600 emberre jutott volna 1. Ráadásul hasonló lett volna a helyzet itt is, mint a letteknél...
Nem úgy értettem, hanem szerinted háború nélkül különösebben más a helyzet-e a szíreknél gyermekmunka ügyben, mint mondjuk libanonban?!
Hát nem. Bizony az iszlám államokban nem olyan hatalmas megrökönyödés ám ha az emberi jogok kicsikét csorbulnak.
Nőket is köveznek pl, mondjuk olyan hatalmas bűnökért, ha hidjab (jól mondom ugye migri szakértők?!) nélkül megy ki az utcára.
Szóval nem igazán helytálló az érvelésed, hogy libanonból meg ezért menekülnek. Semmivel sem másabb,mint szíria háború nélkül.
A jobb életre vágyó emberek a migránsok, gazdasági bevándorlók.
A megszűrésük jelenleg is zajlik, manapság például Németország is több százat küld haza naponta.
Mellesleg nem csak Szíriában van polgárháború, hanem Irakban, Jemenben is, illetve nagyon sok afgán sem tér(het) vissza hazájába...
Én is belementem, de most tényleg ne ezen vitázzunk! Csak annyira válaszoljatok, ti mit tennétek? Vagy ne is válaszoljatok, egyszerűen csak gondoljatok bele a cikkek tükrében, nektek milyen lenne?
28%
Erre még válaszolok...
Az arab társadalomban a nők is ritkán dolgoznak, a gyerekek pedig még ritkábban. A család fő fenntartója a férfi. Azért a gyerekmunka közel sem olyan gyakori.
El tudom képzelni, hogy Bangladesben rengeteg gyermek végez akár nehéz fizikai munkát is, de normál esetben az araboknál ez elenyésző.
"A megszűrésük jelenleg is zajlik, manapság például Németország is több százat küld haza naponta."
Hová?
Először is, rengeteg eltűnt a hatóságok elől már Németországban. Őket előbb meg kell találni. Másrészt csak akkor utasíthatják ki, ha a fogadó fél is rábólint. Itt már diktatúrákkal kell egyezkedni, pontosabban valószínűleg tejelni kell nekik. Másrészt akinek nincsenek papírjai, azt hová küldik vissza?
"Mellesleg nem csak Szíriában van polgárháború, hanem Irakban, Jemenben is, illetve nagyon sok afgán sem tér(het) vissza hazájába..."
És Afrika nagy részén is polgárháború van, nem beszélve a szörnyű, kegyetlen diktatúrákról. Ha a menekültstátuszra "alkalmasak" nézed egyedül, velük egész Európa azonnal megtelne. Milyen alapon válogatsz közöttük?
"Csak annyira válaszoljatok, ti mit tennétek? Vagy ne is válaszoljatok, egyszerűen csak gondoljatok bele a cikkek tükrében, nektek milyen lenne?"
Menekülnék. Afrikaiként is ugyanúgy megpróbálnék valószínűleg átjutni Európába, ahogy ők teszik. Ettől függetlenül ez nem járható út, mert így belerokkan a világ.
(Egyébként amit képtelen vagyok megérteni, hogy egyes migránsoknak miért nem elég jó Ausztria vagy Dánia, vagy éppen Franciaország, ahol el lehet helyezkedni, normálisan megélni, nincs veszélyben az életük. Nem, nekik Németország kell, vagy Svédország, semmi más nem jó.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!