Magyarországon miért nehéz a megélhetés diploma nélkül?
Nekem szüleim ütötték a fejemet, hogy diplomát szerezzek.
Akkoriban sokat veszekedtem velük, de ma már beláttam, hogy kell az a diploma.Jelenleg gépészmérnök hallgató vagyok, ha minden jól megy, jövőre végzek is.
Viszont, én azt látom, hogy normális színvonalon nem lehet megélni diploma nélkül.Kb nettó 300-ezerből lehet színvonalon élni, hogyha egyedül laksz albérletben.
Külföldön, egészen más a helyzet.
A kereszt szüleim a 90-es években mentek ki Németországba.Fiatalok voltak, elegük volt a magyar csóróságból.
Eleinte takarítottak, mert nem ment nekik jól a nyelv.Aztán, később "egyenesbe jöttek".Keresztapám vasutas lett, keresztanyám meg kozmetikus.
Egy fejlett falban élnek, van egy bazi nagy kétszintes házuk, 2 autó,az egyik négykarikás.Mindkettőt újan vették.Nyáron mindig valami mediterrán helyre mennek nyaralni.Télen pedig az Alpokban síelnek.
Hetente járnak valamiféle sporttevékenységre.
Totál egyszerű emberek, nem orvosmérnökök vagy topmenedzserek.
Magyarországon, ez a szint már "burzsujnak" számítana.Pedig, ez a normális, élhető szint.
Egy vasutas forgalmista Magyarországon, egy panel lyukat alig bír fenntartani.
Sőt,Magyarországon sok diplomás sem engedheti meg magának azt a szintet, amit a kereszt szüleim Németországban.
"Hadd lopjon a Fidesz! A Gyúrcsány is lopott!
Csak a Fidesznek nem szabad? Hogy is van ez lipsik?"
Mert, szerinted a kormány sosem lopott, mindig csak az a "fúj, fúj, Gyurcsány"? :D
Ne legyünk ennyire naivak, könyörgöm!
Nem szabad mindent a "lipsikre" fogni, drágalátos "ökörkém" :D
Látom rengeteg közgazdászprofesszor ír ide.
Azért kíváncsi lennék, ti hogyan érnétek el egyik napról a másikra, hogy Európa leggazdagabb országával legyen egy szinten az egy főre jutó bruttó hazai termékünk vagy a medián átlagkeresetünk vásárlóerő-paritáson számolva, esetleg a magyar dolgozó termelékenysége egy szinten legyen egy németével, aki a munkájával kb. 5x akkora értéket állít elő.
Tudtad, hogy nem egy mercedes gyárból áll az egész magyar gazdaság?
Tudatlanságod reklámozása előtt egy kicsit tájékozódj:
Tehát diploma előtt állsz, és most sikerült rájönnöd: Nyugaton magasabb az életszínvonal mint Magyarországon?
Igen, magasabb.
"aki a munkájával kb. 5x akkora értéket állít elő"
Ez így igaz. Csak narancsos szemellenzős emberek nem látják be, ahogy a mellékelt ábra is mutatja.
"Mercedes"
Csak kíváncsiságból, szerinted a magyar gazdaság hány százalékát adja ez az egy-két nyomorult gyár, amivel te példálózol mindig.
"Hadd lopjon a Fidesz! A Gyúrcsány is lopott!
Csak a Fidesznek nem szabad? Hogy is van ez lipsik?"
A libsit "b"-vel írjuk!
Mit is lopott Gyurcsány? Mondj már 1 példát! Azt az 1ft-ot, ami a miniszterelnöki fizetése volt? Vagy mit?
Lopni senkinek sem szabad, a fidesz-nek sem. Benne van a 10 parancsolatban! Ezt tudhatnák azok a hű de nagy keresztények!
"A válaszadó 0%-ban hasznos válaszokat ad!"
Na ez kb mindent elmond rólad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!