Nem vicces, hogy pont a kötelező hittanóra miatt van kevesebb gyerek a templomban?
Nem feltétlenül, de az is megeshet.
Van olyan eset is, hogy x éve lekonfirmált egy illető, azóta 1x sem jár templomba, sem ő, sem családjával.
Nem.
Nagyon kevés a ténylegesen vallásos ember,általában azért szokták a gyereket hittanra íratni,hogy kicsit megismerje a vallást,amire az iskolai hittan tökéletes.
Egyébként nekem az a magánvéleményem,hogy még ez is bőven sok,az iskolában éppen eléggé túlterheltek a gyerekek,a szabadidejükben inkább pihenjenek,minthogy életidegen dolgokkal tömjék a fejüket.
(persze ezen össze lehetne veszni,de nekem ne mondja senki,hogy az pl egészséges egy tini esetében,hogy megtanítjuk neki,hogy a maszturbáció bűn)
6-os,senki nem jajgat.
A kérdező felvetett egy észrevételt,hogy amióta van hittan oktatás az iskolában,azóta kevesebb gyerek jár az egyház által szervezett hittanórákra.
Nyilván a kérdezőben azét merült fel az,hogy ez vicces,mert úgy gondolta,hogy abból,hogy a suliban van hittan automatikusan következik az,hogy az emberek vallásosabbak lesznek és ezért többet járnak templomba
(talán volt is ilyen ok a bevezetésnél háttérben,ezt nem tudjuk)
Én nem látok abban semmi problémát,hogy egy fórumon megbeszélünk egy adott témát.
Ha te ebben problémát látsz,akkor nem értem,hogy miért fórumozol,amikor ez egy ilyen műfaj.
A templomba járás formalitás. ja.. végülis része a Tízparancsolatnak, vagyis a kereszténység alapjának, de sebaj:D
A maszturbáció bűn.. ja... mondták 300 évvel ezelőtt. Van jó pár hívő ismerősöm, jártam már több ifiben, több papot és lelkészt ismerek/hallottam már, soha senki nem állította, hogy a maszturbálás bűn lenne. Ahogy a Bibliában sincs benne. Szakadjunk el a középkortól, ok?:D
"amióta van hittan oktatás az iskolában,azóta kevesebb gyerek jár az egyház által szervezett hittanórákra."
20 éve is volt már hittanoktatás, és most sem kötelező, bármennyire is nem tetszik a válaszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!