Miért pórbálja meg a baloldal a fideszre kenni a rossz PISA eredményeket?
köztudott, hogy a gyerekek teljesítménye gyakorlatilag egyenesen arányos az anyagi környezettel ahonnan jöttek
a most 15 évesek 2002ben születtek, amikortól is 8 év következett, amikor gondolkodni tudó emberek tudták jól, hogy gyereket vállalni bizony nem ez a legmegfelelőbb időpont
tehát pont azok vállaltak, akiknek pont nem volt dobogós gondolat, hogy miből fogják fizetni az egyetemi tanulmányait a gyereknek meg hasonlók
az, hogy a született gyerekek társadalmi helyzetének aránya erre toldott pont, hogy a baloldal hibája
"Szerinted mit kellene tenniük?"
Mondjuk pl azt, ami Franciaországban szokott lenni sztrájk témában.
1 órás sztrájk? Na ne röhögtessenek már! Kész vicc.
Addig be se lenne szabad tenni a lábát az iskolába egy tanárnak se, amig a kormány nem teljesíti a követeléseket. Aztán ,hogy 1 hétig, vagy 1 hónapig, vagy 2 hónapig nem lenne tanítás, az már a döntéshozókon múlna. Semmi érdekérvényesítés, az 1 óra, ráadásul úgy, hogy nem mindenki részvételével, csak egy vicc.
Ezt kellene tenni, nyomást gyakorolni.
"ja hát igen, az is vicces, hogy a tanárok 25 éve nem hajlandóak önálló szervezetet létrehozni "az oktatásért,é s a gyerekekért", csak ilyen kommunizmus csökevény gallóné "szakszervezetek" vannak "
Vannak még további szervezetek, a pedagógustüntetések alkalmával be is mutatkoztak szépen, de hogy Gallónét és a Tanítanék mozgalmat is amblock kevered, úgy hiszem, hogy a fent megemlített szervezetek közül 3-at sem tudnál felsorolni. De igazából lényegtelen, a különböző civil szervezeteknek amúgy sem kedvez a jelenlegi kormányzás, pontosabban fogalmazva vagy le vannak sz*rva, vagy ki vannak gáncsolva.
És az pedig egy külön érvelési hiba, hogy személyt támadsz érvelés helyett. De fogadjuk el: Gallóné balos. Ebből egyenesen az következik, hogy a kivilágított problémák nem léteznek? Nem Gallóné indította el a tüntetéssorozatot, csak beállt mögé. Minden harmadik tanár nyilvánosan vállalta és beismerte, hogy gondok vannak az oktatásban. Még ennél is több tanár csinálta osztotta a mozgalom véleményt, csak nem adták hozzá az arcukat. Akkor miről beszélünk?
Másrészt pedig:
"köztudott, hogy a gyerekek teljesítménye gyakorlatilag egyenesen arányos az anyagi környezettel ahonnan jöttek "
Azontúl, hogy egy hozzászóló már kioktatott matekból, hozzá kell tenni, hogy 2002-ben és akörül még egyáltalán nem volt semmi baj a gazdaságunkkal. Nem mentünk csődbe másnap, ahogy megválasztották Gyurcsányékat, ez nem így működik. 2004-5-ig még teljesen élhető körülmények uralkodtak, amit elfuseráltak a gazdaságban azoknak hatásai csak később ütöttek vissza, pláne a válságkor.
Harmadrészt pedig a Fidesz kormány hozta létre a KLIKK-et, központosított és ezekkel együtt hozott óriási változásokat az oktatásban. Lehet, hogy a családi háttér sokat számít, de épp annyira az oktatás minősége is. Az, hogy te a kettőből, az előbbire próbálod fogni az eredményeket, pedig az utóbbiban rejlenek igazán nagy változások....szerintem egyértelmű.
"hozzá kell tenni, hogy 2002-ben és akörül még egyáltalán nem volt semmi baj a gazdaságunkkal. Nem mentünk csődbe másnap, ahogy megválasztották Gyurcsányékat,"
Arról nem is beszélve, hogy Gyurcsány 2004-től volt, nem 2002-től. De hát jobboséktól már megszoktuk, hogy mindenféle tájékozottság és a téma ismerete nélkül mutogatnak a baloldalra. Legalább kigugliznák, hogy ki mikor volt miniszterelnök...
Engem az zavar, hogy most mindenki álságos módon hisztizik az eredmények miatt, de az sokaknak meg sem fordul a fejében, hogy ez az egész oktatási rendszer már régebb óta egy fos és arra való, hogy megtörje a gyerekeket. Semmi köze az oktatáshoz, hanem ahhoz, hogy lelkes szolgákat neveljen a rendszer. Komolyan ti elhiszitek, hogy egy PISA eredményen múlik, hogy valaki sikeres lesz az életben?
Amúgy jártam egy olyan szakközépiskolában ahol nagyon rosszul tanultak, kb. évközben 50%-os volt a bukási arány, de év végén ennyi nem volt. Az persze nem volt téma, hogy némely tanár annyira alkalmatlan és képtelen volt tanítani hogy nem is értem, hogy kerülhet valaki a pályára és némelyik tanár . Az én egykori ofőm komolyabb fegyelmezés nélkül el tudta érni, hogy fegyelem legyen az óráján. A kezelhetetlen hülyék hamar lemorzsolódtak.
De a kérdésem az hogy nem lenne egyszerű radikálisan átszabni az egészet?
2009 környékén kezdtek romlani az adatok,tehát részben az akkori baloldali kormány is felelős,de a Fidesz oktatás politikája rontotta el legjobban az eredményeket...
Mellesleg 6 éve kormányoznak,tehát hiába mutogatnak vissza.Ez főleg a jelenlegi kormány sara,hogy sz_rban van az oktatás.
"a most 15 évesek 2002ben születtek"
Szerintem 2001-ben (vagy 2000-ben)
Te mikor jártál egyébként iskolába? Üdv a matek tanárnak...
Egyébként mi volt a KÉRDÉS???
értem csak a propaganda...
most aztán a legszuperebb a gyerekvállalás...
hülye
"Nah...Georgy srác nem jó a hangulatod..? ;-)"
Egyest kapott ma matekból és gondolta levezeti a feszkót itt egy kis "baloldalozással".
Egyébként ezt csinálja a fórumokon, nem érvel, csak nyomatja a hülyeségeit, aztán ha nem adja már alá a lovat senki, felszívódik.
Már a kérdés is hazugság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!