A magyarok miért nem tudják felfogni és elfogadni, hogy soha nem fogják visszakapni az elcsatolt területek?
Az elcsatolt területek nagy részén vagy soha nem is volt, vagy már nincs magyar többség.
Teljesen irreális, hogy visszakapjuk mondjuk Erdélyt, ahol a lakosság 3/4-e román és alig 20%-a magyar.
Ráadásul ha vissza is kapnánk ezeket a területeket... A szlovák-román-szerb kisebbség több lenne, mint a magyarok összesen.
Ráadásul a nagyhatalmak sem támagatnak minket, a hadseregünk gyenge, ráadásul ezek az országok elvileg a szövetségeseink.
Ki mongoloz minket? Mert szerintem mi jobban mongolozzuk magunkat, mint a szomszédok.
(Hun eredet képzete, nézz meg egy térképet, hol éltek...)
Igaz, nem az egész. Csak a Habsburgok, Lengyelország, Velence meg Oroszország. Ja amúgy egy meghatározó birodalom részei voltunk akkor. Most?
Mást sem tudtok, csak hogy provokátor vagyok.
Ez olyan ütőkártya, amit bármikor be lehet mondani, ha elfogyott az érv.
A holokauszt egy olyan tragédia, mely 6 millió zsidó halálát vonta maga után.
Emlékezni kell rá. Tudod miért? Hogy mégegyszer ne történhessen meg.
Trianon egy büntetés egy vesztes állam számára. Igen, tragikus. De kérdezem én, mi történt volna, ha párszáz vagy 1000 éve veszítettünk volna el egy ekkora háborút? Országunk sem lenne.
Költözni lehet, állampolgárságot is lehet váltani. De a megölt milliók soha nem kapják vissza az életüket. És sokan váltottak vagy költöztek közülük... Mégsem volt kegyelem...
A magyarokat is bántották az elcsatolt területeken.
Olvass utána bátran, ha már a Wikipédiára támaszkodsz. Valahol megverték az embereket, mert magyarul beszéltek.
1990-ben, Marosvásárhelyen egy etnikai zavargás volt ( [link] ). Itt is CSAK magyarokat állítottak elő, románokat? Áhh, dehogy is.
"Mást sem tudtok, csak hogy provokátor vagyok.
Ez olyan ütőkártya, amit bármikor be lehet mondani, ha elfogyott az érv."
A napnál is világosabb, hogy egy sz.ros provokátor vagy. :P
És már kaptál kismillió érvet, te fújod a marhaságaidat továbbra is. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!