Részemről egyfajta manipulációnak tekintem az olyan híradásokat amiben nagyon beteg, szegény vagy utcán élő és sajnálnivaló embereket mutat be a média hogy miért?
Hát pedig az emberiség igen jelentős hányada vagy beteg, vagy szegény, vagy az utcán él. Szerintem sokkal kevesebb szó esik róluk, mint amekkora tömeget képviselnek a valóságban.
Na persze azt azért nem szeretném, ha többet mutatnák őket, szocmunkás vagyok, jut ebből nekem élőben is bőven. Csak az még soha senkinek nem ártott meg, ha szembesült a valósággal.
"nincs is olyan sz*r életem van egy alacsony fizetésű munkahelyem van hol laknom és nem éhezem, telik erre-arra úgy láttam a tv-ben másnak még ennivalóra se telik úgy gondolom beérem én ennyivel nem kell béremelés. És nem hibáztatom a kormányt elvégre rosszabb is lehetne."
Pontosan erre gyúr a mostani banda is, elhitetni minél több emberrel hogy nem is olyan rossz ez a kormány adott egy kis rezsicsökkentést, a király adott a nyugdíjasoknak tízezer Forintot, így szép lassan elhitetik veled hogy az az életforma amit ők rád kényszerítetek egy tűrhető dolog. Fizettetik veled a számtalan adót, nemérdekli őket hogy te éppenhogy megélsz a kis keresetedből, és szépem a háttérben lopják az adóforintokat, amiből aztán építik a három-négyszáz milliós villákat, kijárnak a külföldi koncertekre ahol 2-3 milliót költenek alkalmanként, vagy éppen helikopterrel utazgatnak ide oda, míg te veszed a buszbérletet mert kell a pénz a törlesztő részletre és ezért nem telik egy kocsira, stb stb, Hát ígycsinálnak belőlünk adófizető orvérzésig dolgozó droidot akikkel megtermeltetik a nagy vagyonokat a jóléthez a könnyű élethez.
"elhitetni minél több emberrel"
Nem kell semmit elhitetni. Az emberek emlékeznek rá, hogy mikor hogyan alakult az életük. Egy Bokros-csomagot nem felejt el olyan könnyen az ember.
"Pontosan erre gyúr a mostani banda is, elhitetni minél több emberrel hogy nem is olyan rossz ez a kormány adott egy kis rezsicsökkentést, a király adott a nyugdíjasoknak tízezer Forintot, így szép lassan elhitetik veled hogy az az életforma amit ők rád kényszerítetek egy tűrhető dolog. Fizettetik veled a számtalan adót, nemérdekli őket hogy te éppenhogy megélsz a kis keresetedből, "
Senki sem kényszerít rá, hogy kispénzű legyél...
Kérdező: akkor a tv soha ne mutasson hajléktalan vagy éhező embereket, tegyünk úgy mint ha nem léteznének? Jobb lenne ha csak Berki meg Vajna Timi csillogó élete folyna a csapból?
Nyilván nem mindegy milyen kontextusban mutatják a szegényeket, de ha nem is segítesz rajtuk minimum tudomásul kell venni hogy léteznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!