Támogatnátok, hogy aki 180. 000 Ft alatt keres az jogosult legyen napi egy darab ételcsomagra ingyen?
Az ételcsomag a következőket tartalmazza:
-Kovásztalan kenyérszeletek
-Rúddá formált fügepép
-Zöldségcsipsz
-Mogyoróvaj
-Eperdzsem
-Gyümölcsízű pászkalapok
-Egy doboz gyufa
-Só, bors és cukor
-Paprikapor
-Higiéniai kendő (alkoholmentes)
-Szalvéta
-Műanyag kanál
-Továbbá főétel, ezek közül kettő véletlenszerűen: (Lencsefőzelék, Árpafőzelék, Sárgarizs, zöldfűszeres rizs, vörösbab rizzsel, babosrizs paradicsomszósszal, zöldborsó paradicsomszósszal, bab krumplival
Aki 180.000 alatt keres mindennap kapna ingyen egy ilyen pakkot
Nem. A szegénynek nem halat kell adni, hanem megtanítani halat fogni.
A közétkeztetés viszont jó ötlet. És a multik által kidabandó élelmiszerekből megoldható is lenne.
Nem. Én vidéki nagyvárosban élő, egyedülálló, albérletben lakó fiatal férfi vagyok.
130 ezret keresek és ebből még 25-40 ezret félre is tudok tenni minden hónapban.
Nettó 180-nál hol kellenek ezek? Még Budapesten sem nagyon, mert van ottani 200-at kereső ismerősöm és még ő is félretesz 50 ezret a keresetéből.
Ezeket (vagy hasonlót) amit leírtál, maximum a mélyszegénységben élőknek adnék, ahol két szülő segéllyel együtt keres mondjuk 100-150 ezret úgy, hogy van még 2-4(-6-sok) gyerek is.
Aki nettó 179-et keres, annak nem tudom mi szüksége ételsegélyre például
Kihagytad Bear Grylls túlélőkés készletét.
Minek gyufa? 180.000Ft-ból nem telik gyufára?
Önmagában a szociális alapon járó élelmiszer, amit nem lehet elszívni meg elinni jó gondolat lenne, de 180 ezres fizetés alatt? Inkább 80 ezer alatti akart az lenni nem?
A műanyag kanalakon meg nem tudom mit van fönnakadva egy pár ember, nyilván szükség nem lenne rá, de éves szinte nem lenne egy embernek még két kilogramm sem a kanala. Csak összehasonlításképp évente átlag fél tonna háztartási szemetet csinál egy átlagember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!