Támogatnátok, hogy aki 180. 000 Ft alatt keres az jogosult legyen napi egy darab ételcsomagra ingyen?
Az ételcsomag a következőket tartalmazza:
-Kovásztalan kenyérszeletek
-Rúddá formált fügepép
-Zöldségcsipsz
-Mogyoróvaj
-Eperdzsem
-Gyümölcsízű pászkalapok
-Egy doboz gyufa
-Só, bors és cukor
-Paprikapor
-Higiéniai kendő (alkoholmentes)
-Szalvéta
-Műanyag kanál
-Továbbá főétel, ezek közül kettő véletlenszerűen: (Lencsefőzelék, Árpafőzelék, Sárgarizs, zöldfűszeres rizs, vörösbab rizzsel, babosrizs paradicsomszósszal, zöldborsó paradicsomszósszal, bab krumplival
Aki 180.000 alatt keres mindennap kapna ingyen egy ilyen pakkot
Ezt valami katonai kajacsomagból szedted?:D
Őket szívatják pászkalapokkal:"D
Egyébként ez így ebben a formában hülyeség.
Egyrészt normál magyar ember ezeknek a felét nem eszi meg másrészt felesleges műanyag hulladék.
Inkább adjanak étkezési kuponokat és kössön az állam szerződést pár önkiszolgáló éteremmel vagy hasonlóval,hogy lehessen választani.
De egyébként aki 180-at keres az tud kaját venni.
"Nem. Én vidéki nagyvárosban élő, egyedülálló, albérletben lakó fiatal férfi vagyok.
130 ezret keresek és ebből még 25-40 ezret félre is tudok tenni minden hónapban."
Na és most kepzeld ezt el falun. Én 50 ezerből nagyon vígan megéltem és még építkeztem is. A pesti parasztnak meg a világ minden pénze is kevés lenne.
13:
Jaja, egyre gondoltunk mindketten.
Nem mindegy hogy valaki hol él X pénzösszegből. 150 ezerből falun királyként élhetsz, 20-100 ezres lakosságú városban nagyon jó módban, Budapesten meg épp hogy kijönnél, minimális maradékkal.
NEM!
Mert abból is csak visszaélések lennének!
A másik meg hogy sok ember lusta lusta és lusta...
Az első munkahelyem rossz fizetés mellet rossz munkakörülmények is voltak egy idő után megutam és már modtam kollegámank akivel jóban voltam hogy kellene keresni mást, válasz: "Minek úgysincs jobb" (bocs ezt egy másik kollegám is mondta csak más szavakkal)
Ez a két volt kollega családos emberek akiknek gyereük volt és sírtak hogy hó végéig alig jönnek ki...
Pár hónapra kiléptem mert találtam egy jobban fizető állást ugyan abban a munkakörben ahova őket is felvették volna...
Kb. 2 éve a volt munkahelyemen ott is egy kollega panaszkodott hogy milyen gyenge a fizetés, mondtam neki hogy mennyünk el egy OKJ-s képzésre sokkal jobb munkahelyeket lehet találni vele.
"áhhh az pénz meg idő"
És ezt olyan ember mondta akinek nincs gyereke és alklami kapcsolatai vannak csak és mindeféle élvezeti cikkere veri el a pénzét.
Én megcsináltam azt a okj képzést és most még jobb pénzért dolgozok még jobb munkakörülmények között.
A mostani munkahelyemen egy teljesen más részlegen dolgozó fiatal csaj is panaszkodik hogy ő milyen keveset keres meg hogy hajtva is van!
Rólla tudni kell hogy az önhibájából csak 8 általános ikolája van mert elmondása szerint lógott a középisolából.
És amikor mondom neki hogy kezd el esti iskolán megcsinálni az érettségit vagy legalább csinálj valami okj-t akkor jönnek a kifogások hogy az "idő meg az nem jómeg blablabala" inkább nyavajog és várja hogy csak úgy ölébe huljon a jobb élet...
És az ilyeneknek kellene adni ingyen ételcsomagot mert lusták?Én biztos nem díjjaznám!
Vagy ott vannak a hajléktalanok...ott is havi fizetéseket össze lehet koldulni ha nem többet, és ezt nekem egy hajléktalan is elmondta kokrétan mikor már ő se meg én se voltam szomjas...
Meg amikor oda jön részegen hogy adjak már egy kis aprót... meg ül ott egy táblával hogy "éhes vagy" közben mellete a 2 üveg kannás bor...
A másik fele meg az álhajléktalanok aki tudják milyen pénzeket lehet koldulni ezért munka helyett inkább az aluljárókba eljátszák a csövest...
Meg hányszor hallani hogy ételet nem szivesen fogadnak el...
Pont az ilyen társadalmi mentalitás miatt tartunk ott ahol tartunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!