Miért nem jön létre nálunk egy felelős politikai mozgalom, hogy leváltsa a Fideszt?
Az rendben van, hogy van Jobbik, MSZP, DK, LMP, kiskutyafaxa karikára vágva, de szemmel láthatóan nem kellenek senkinek.
A liberális pártok ideológiája már alapból idegen a magyar lakosságnak, a Jobbik pedig eszmeiség terén lényegében ugyanazt nyújtaná, mint a Fidesz és a magyarok úgy vannak vele, hogy minek cserélni, ha gyakorlatilag ugyanaz?
Na de akkor hol van a kiút?
"annyi a különbség a fidesz és a jobbik között hogy a jobbik még nem államosított és lopta szét az országot. így én rájuk szavazok és reménykedek hogy vonáék különbek lesznek."
Sok ember úgy van vele, hogy ha a Fidesz gyengülni kezdene és feljönne a Jobbik, akkor a fideszesek mind otthagynák a süllyedő hajó pártjukat és átigazolnának az új helyre, ott pedig folytatnák az országrablást.
Olyan téren hasonlítom össze a két pártot, hogy mindkettő nagy híve a feudalizmusnak, aminek az eredménye lényegében egyezne. Ostobaság úgy hozzáállni ezekhez a dolgokhoz, hogy aki magyar, az automatikusan erényes, becsületes, hűséges és hibátlan jellem, a Jobbik és a Fidesz viszont pont ezt teszik. Ennél nagyobbat viszont tévedni sem lehetne.
# 7
"Tájékoztatlak hogy a lopásban kvára nem a Gyurcsányt kell kiosztani. Úgy tudpm egy fideszes se csinálta még meg higy nem felveszi a havi bérét hanem felajánlja."
Na ezt te is jól beszoptad. Persze, hogy felajánlotta a pár százezres miniszterelnöki fizetését, mikor a saját cégeinek milliárdos állami megrendeléseket és vissza nem térítendő támogatásokat utalt ki. Hogy el ne sírjam magam a meghatottságtól.
"Előbb azt kéne megérteni, hogy akinek nem volt lehetősége lopni, abból nem következik, hogy nem is fog. "
Jó akkor ennyi erővel hagyjuk a francba a demokráciát mert úgyis mindenki lop. Nevezzük ki miniszterelnöknek Csitát a csimpánzt na ő tuti nem fog lopni.
"De most lényegében azt mondjátok, hogy Magyarország és a benne élő emberek elvesztek, csak még sokan nem hajlandóak elfogadni ezt a tényt?"
Nem. Mindössze azt mondjuk, hogy az emberek szignifikáns többsége egyáltalán nem utálja Fideszt. Aki utálja a Fideszt, az lehet, hogy sorstragédiaként éli meg az egészet, nem tudom.
Én mindenesetre ahhoz már túl öreg vagyok, hogy bármelyik politikus, akár kormányon, akár ellenzékben negatívan tudjon hatni a közérzetemre. Azért vannak a jóbarátok, hogy egymással foglalkozzunk, ne a politikusokkal.
# 14
"Már bocsi, de minek menjek el szavazni, ha van a Fidesznek 2 millió zombi nyuggerje?"
Ha hárommillió nem szavazó így gondolkodik, akkor pofa be, megérdemlik pontosan azt a kormányt, amit a többiek a nyakukba varrnak.
A nyugdíjas korosztályban pedig nagyobb a balliberális pártok támogatottsága az országos átlagnál, úgyhogy ezt nem sikerült eltalálnod, ne vegyél tippmixet a héten.
"Már bocsi, de minek menjek el szavazni, ha van a Fidesznek 2 millió zombi nyuggerje?"
Például azért, mert a "2 millió zombi nyugger" ellenében jó lenne, ha minél többen lennénk. Tehát szíveskedjél te is felemelni a seggecskédet, és elvonszolni a szavazófülkéig, hogy többen legyünk, mint a "2 millió zombi nyugger".
Ha pedig arra is képtelen vagy, hogy 4 évenként egyszer behúzzál egy X-et a szavazólapra, akkor ne jártasd a szádat, hogy hú milyen szar, hogy "2 millió zombi nyugger" a Fideszre szavaz.
"Például azért, mert a "2 millió zombi nyugger" ellenében jó lenne, ha minél többen lennénk."
Na de éppen erről szól a kérdés, hogy ki az a ti? Kik legyenek minél többen?
"az emberek szignifikáns többsége egyáltalán nem utálja Fideszt."
https://www.youtube.com/watch?v=_n5E7feJHw0
"A nyugdíjas korosztályban pedig nagyobb a balliberális pártok támogatottsága az országos átlagnál, úgyhogy ezt nem sikerült eltalálnod, ne vegyél tippmixet a héten."
Az MSZP-nek meg a DK-nak a támogatottsága. YAY. Ha elég sok fiatal összefog, akkor lecserélhetjük a fost fosra. Hány nyugdíjas is szavazott mondjuk az LMP-re? Kettő. Mármint személy, nem %...
Mi nem MSZP vs. Fidesz rendszerben látjuk a világot. Az MSZP és a Fidesz szétrothasztják az országot, és nincsen semmi, amit tehetnénk. De örülök, hogy az MSZP-t is sok nyugger szereti. Ettől most sokkal jobban érzem magam...
"Ha hárommillió nem szavazó így gondolkodik, akkor pofa be, megérdemlik pontosan azt a kormányt, amit a többiek a nyakukba varrnak. "
+
ÉN elmegyek szavazni. Kivágtam a válaszom egy részét, mert már kicsit túl sértőnek éreztem. És így nem derül ki a válaszomból az, hogy én eddig minden alkalommal voltam szavazni. Mondjuk az ellenkezője se. Csak annyit mondtam, hogy a fiatalok nem hisznek benne, hogy van hatalmuk. Mert hát ezt támasztják alá a tények. A "fiatalos" pártok rendre 5% körül teljesítenek. A verseny a Fidesz és az MSZP/DK között van, hogy ki nyeri meg éppen a nyugdíjas réteget. És futottak még kategória minden más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!