Mik a Jobbik reális esélyei 2018-ban és 2022-ben?
2018-ban nagyjából az, mint 2014-ben. 1-2 % plusz vagy mínusz. Még nem igazán látni, hogy ez az alkotmánymódosításos dolog szavazókat hozott nekik, vagy inkább szavazókat vitt el. De lényegi változás nem lesz, nem lesz a Fidesz ráutalva, hogy koalíciós tárgyalásokba kezdjen velük.
2022. még messze van, addig még sok víz le fog folyni a Dunán. De az ország belső helyzetét tekintve még csíráiban sem látok olyan tényezőt, ami alapjaiban megrengetné az Orbán-rezsimet. Igaz, hogy az online-ellenzék naponta lehordja Orbánt a sárga földig minden internetes fórumon, de ez a szómágia a választási eredményeket nem szokta befolyásolni, ezután sem fogja. Ha meg a külpolitikai tendenciákat nézzük (Clintonné visszavonulása, euszkepticizmus fölerősödése az EU-ban, az eddigiekhez képest gyökereiben más migráns-politika) ez hosszabb távon Orbán erősödését hozhatja.
Tehát úgy tippelem, hogy a Jobbik 2022-ben sem lesz sokkal kedvezőbb helyzetben. Valami nagyon nagy durranásnak kéne történnie, hogy áttörést tudjanak elérni.
A reális esélyük az, hogy a Fidesz bedarálja őket.
2022-ben halvány esélyük van, de 2018-ban meg semmi.
2018-ban listán 20-25%, parlamenti helyek számában a 200-ból olyan 25-30 hely. Talán végre nyernek saját egyénit is valahol.
2022-re nem nyilatkoznék inkább semmit, mert az még 6 év. Ha meg visszanézitek a múltat, akkor 6 évre előre soem lehetett 1990 óta Magyarországon tippelni.
Kormányra 0%
Frakcióra 10-12%.
Tudom tudom 0 pont hiszen egy utolsó libsi hazaáruló vagyok. Hogy is meri valaki azt mondani h az Isten Császár Jobbik nem fog nyerni 18-ban.
Fujj undorító, csak az Alfa hír ír igazat mást ne is olvasatok.
Kitartás és Turulság :)
7:
"Frakcióra 10-12%."
Nekem csak ez tűnik agyatlannak abból amit írsz. Szóval a Jobbiknak szerinted 10% esélye van hogy tud küldeni majd 1,5 év múlva öt képviselőt a parlamentbe összesen? Nekem csak ez tűnik egy hülye gondolatnak (pedig én sem vagyok Jobbikos).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!