A nagymamám szerint a "liberalizmus az ördög ideológiája". Honnan vehet ilyeneket?
Én sem szeretem ezt az ideológiát, elég elfajzott.
De, hogy az ördögtől való lenne, egy hülyeség.
Pedig ő általában csak dél-amerikai meg török szappanoperákat néz, azokban meg semmiféle ideológizálás,politizálás nincs.
A liberalizmus alapvetően jó dolog és egy csomó mindent elért: általános, titkos választójog, nők egyenjogúsága stb.
A baj (szerintem) az, hogy kifordult önmagából. Uralkodó eszmévé vált, sok helyen már nincs gátja, és ekkor elszabadul és új célokat keres. pl.:támogatják a melegeket.
Ha a nagymamád az ehhez hasonló dolgokat ellenzi, könnyen tekintheti a liberalizmust a lehető legrosszabb dolognak. Az, hogy az ördög ideológiája, lehet, hogy csak egy szófordulat nála, nem kell különösebben vallásosnak lenni ahhoz, hogy az ember Istent, vagy az ördögöt emlegesse.
"pl.:támogatják a melegeket. "
Vagy inkább nem bántják, békénhagyják őket. Az nem ugyanaz!
A liberalizmus is olyan, mint sok más erény: amíg van, addig fel se tűnik, hogy van, de ha nincs, akkor nagyon érezni az előnyeinek hiányát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!