A mai fiatalok általában miért nem szeretnek autót és villanyt szerelni, és egyéb gépeket bütykölni?
A 90-es évek fiataljai még elmennek, de megfigyeltem, hogy akik az ezredforduló körül születtek azoknak már nagyon nincs ínyére az ilyesmi!
Az autóról remélhetőleg annyit tudnak, hogy benzinnel megy, de inkább a kutassal tankoltatnak. Nem tudják mi az a gyertya meg mi az a karburátor. Villany szerelésnél egy izzót talán ki tudnak cserélni de egy kapcsolót már nem tudnak bekötni, nem tudják mi az a fázis meg nulla.
Véleményem szerint egy szabad bölcsésznek meg egy alteros hipsternek is ismernie kéne ilyen alap dolgokat, nem csak annak aki mérnök vagy szakmunkás lesz. Miért nem fektetnek az oktatásban nagyobb hangsúlyt ilyen dolgokra is?
mindig szidjuk a mai generációt pedig nem ők a hibásak
a szülők felelőssége mit tanítanak mit nem a gyereküknek, hiába akarja a gyerek megtanulni ha a szülő tesz rá
ilyenkor védekeztek 40-50 éves generáció hogy nem érdekli őket, nem tudnak mit kezdeni velük
kedves szülők ez is a ti felelősségetek ezt látta tőletek
amikor a mai generációt bíráljátok igazából saját magatokat kéne bírálni mert ilyenné neveltétek őket
Egyetértek 11-es válaszolóval.
"Véleményem szerint egy szabad bölcsésznek meg egy alteros hipsternek is ismernie kéne ilyen alap dolgokat, nem csak annak aki mérnök vagy szakmunkás lesz. Miért nem fektetnek az oktatásban nagyobb hangsúlyt ilyen dolgokra is?"
22 éves egyetemista hallgató vagyok, gazdaságinformatikusnak tanulok és tényleg nem nagyon tanultunk ilyeneket az iskolában. Mégis van egy apám, aki minden hasznos tudást átadott.
"Az autóról remélhetőleg annyit tudnak, hogy benzinnel megy, de inkább a kutassal tankoltatnak. Nem tudják mi az a gyertya meg mi az a karburátor."
Nem tudom neked milyen autód van, nekünk egy 10 éves Fiat és a motor zárt csak úgy nem lehet hozzáférni, alap dolgokat meglehet csinálni, mint izzócsere.
Most őszintén mi egy szülő dolga, ha folyton az olvasom itt, hogy tanulni az iskolában kell, nevelni a gyereket tanároknak kell. Szerintem a szülők dolga nem abban merül ki, hogy eltartják és ételt adnak neki.
Nekem pár éves Ford Focus-om van, a márkaszervízben úgy álltak neki a javításnak hogy rákötötték a számítógépre, ami kiadott különböző hibaüzeneteket, utána álltak csak neki a szerelésnek. Apám mesélte hogy kiégett az első lámpája, és a szervízben levették a lökhárítót, mert csak úgy lehet hozzáférni. Ezek az autók már nem olyanok hogy fehér olajos atlétában három csavarkulccsal megbütykölöd.
Amúgy meg mi a tökömért kéne az általános oktatásban mindenkit megtanítani autót bütykölni? Gondolom azért mert téged ez érdekel. Ennyi erővel miért nem oktatják az iskolákban a főzést, a hidegburkolást, a szobafestést vagy a kisteherautó vezetését? Nem érthet mindenki mindenhez.
Azért a villanyszerelés nem játék, a mostani autókhoz meg csak olyan nyúlkálhat aki képzett.
Mit gondolsz, egy teleelektronikázott autóba ha belemókolnak az nagy f...ságokat tud okozni!
Jól van, de a kérdező Magyar, szóval mindenhez is ért.
"Jól van, de a kérdező Magyar, szóval mindenhez is ért."
A kérdező egy troll! :D
Nézd, az a gond, hogy egy mai verdánál már sokszor egy izzót is nehézkes kicserélni, szét kell szedni a fél kocsit hozzá.
De sosem tudni, mikor lesz rá tényleg szükség és valamit a két kezünkkel kell megcsinálni.
Én még Wartburggal kezdtem, cseréltem hengerfejtömítést a Kárpátokban mikor a román tengerpartról jöttünk haza. Nekem még az összes szoci márka megvolt, 17 évesen raklapokra raktam magasra a Moszkvicsot (nem volt akna ugyanis), hogy kuplungot szereljek rajta.
Nagyon sok úrvezető tényleg egy kereket sem tud kicserélni. Az pedig még ugyanolyan mint régen volt.
Az a tapasztalatom, jobban is vezet, aki tudja, hogy mi van a karosszéria alatt.
Egy régi Skodát vagy régi Dáciát lehet otthon bütykölgetni, persze. De egy újabb kiadást, akár ezekből is, már nem nagyon tudsz otthon helyre pofozni.
A szerelő még majd jól le is csesz, hogy belebarmoltál, miközben se megfelelő célszerszámod, se megfelelő szaktudásod nincs hozzá.
Egy kapcsolót bekötni is mi értelme volna? Én elvileg tudok, de azon túl, hogy harminc akárhány évvel ezelőtt egyszer megtanultam, soha nem kellett csinálnom. A házamban mégiscsak szakember építette ki a villamos-hálózatot, és azóta tökéletesen működik, soha nem kellett egy kapcsolót sem cserélni.
Ha már gyakorlatias dologról van szó, akkor például ott van a főzés. Tanuljanak meg főzni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!