Miért nem maximalizáljuk a nyugdíjakat 200 ezer forintban?
Meg kell mondani, hogy ez van srácok, kevés a pénz.
Sok fiatal fele ennyiért robotol nap mint nap és nem tudunk ennél többet kifizetni.
Különben is, egy egészséges társadalomnak a fiataljaiba kell pumpálnia a pénzt, nem a 70-80 éves Bözske nénibe meg a Ferkó bácsiba.

Az egészésges társadalom tisztességes.
A tisztességestől nem idegen az, hogy a sikeres ember sokat keressen, vagy sok nyugdíjat vigyen haza.
Amiben igazad van, az az, hogy a valós befizetések alapján kellene egy nyugdíjast honorálni. És természetesesen nem hagyni éhenhalni, megfagyni.
A mai magyar nyugdíjrandszer erre a kettőre nem képes csak.

Akinek olyan magas bére volt,hogy 200 feletti nyugdíjat kap,az aktív évei során igazán tehetett volna félre.
Ugyan mindig az öngondoskodást szajkózzák.
Hát akkor gondoskodjanak magukról ezek a nyugdíjasok is.

"Sok fiatal fele ennyiért robotol nap mint nap"
És kinek a hibája, hogy ennyiért robotolnak? A munkaadóé vagy a munkavállalóé? Segítek, az utóbbié. A munkaadó az tesz egy ajánlatot, de senkit nem kötelez semmire. A munkavállaló az aki ennyiért is elvállalja, utána meg panaszkodik. Ha nem akarsz ennyi pénzért dolgozni, akkor miért teszed? (Ne mondd azt nekem, hogy nincs más, mikor EU-s állampolgár vagy, még ha ukrán lennél akkor megérteném a rinyálásod, de így, amikor egy egész kontinensen vállalhatsz munkát, nem értem mi a bajod)

"És kinek a hibája, hogy ennyiért robotolnak? A munkaadóé vagy a munkavállalóé? Segítek, az utóbbié. A munkaadó az tesz egy ajánlatot, de senkit nem kötelez semmire. A munkavállaló az aki ennyiért is elvállalja, utána meg panaszkodik. Ha nem akarsz ennyi pénzért dolgozni, akkor miért teszed? (Ne mondd azt nekem, hogy nincs más, mikor EU-s állampolgár vagy, még ha ukrán lennél akkor megérteném a rinyálásod, de így, amikor egy egész kontinensen vállalhatsz munkát, nem értem mi a bajod)"
Mondjuk lehet nem akar elköltözni, meg lehet meg kell élnie valamiből..

Semmi akadalya, csak akkor a befizetendo nyugdijjarulekot is maximalizalni kell.
Aki magas nyugdijat kap az aktiv koraban magas jovedelem utan fizetett jarulekot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!