Vajon milyen arányban vannak jelen volt MSZP-sek a Jobbik szimpatizánsainak soraiban?
Szerintem MSZP-s nem csatlakozik egy náci párthoz,akink az eszméi nem baloldaliak.
Aki nem az MSZP-re szavazott,az inkább otthon maradt. Legalábbis azok közül,akiket én ismerek.
21:13
Nem csalódhattál a kommunizmusban, mert még sehol a Földön nem valósították meg. Kár, hogy az első válasz rögtön provokáció két párt felé is.
A kérdésre válaszolva szerintem 30-35%
Ők inkább a fideszhez szavaztak át szerintem (tudod, elég nagy embertömeg egyik választáson ide, másikon oda szavaz...). A jobbik inkább a radikálisabb fideszeseket csábította át.
Ha csak azt nézed, hgy az mszp-s szavazótábor a jobbik megjelenése előtt is idősekből állt főleg, a jobbik meg a legfiatalabb szavazótáborral rendelkezik jelenleg, akkor látszik, hogy nem jellemző az mszp-től jobbikra váltani.
A pártszimpatizánsok átlagéletkorát tekintve a Jobbik szavazóbázisa a legfiatalabb, szavazóik átlagosan 38 évesek. Az LMP szimpatizánsainak átlagéletkora 43 év, az MDF-é 44, a Fidesz-KDNP-é 46, az MSZP-é pedig a legidősebb, 55 év. A Fidesz, az MSZP és az MDF szavazótáborában többségben vannak a nők, 54-55 százaláékban, férfiak aránya pedig a Jobbik táborában a legmagasabb (60%).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!