Miért van az, hogy Facebookon a pártok népszerűségi sorrendje a következő: Jobbik, Fidesz, LMP, MSZP?
Jobbiknak 28 ezer rajongója van Facebookon.
Fidesznek 26 ezer.
LMP-nek 8 ezer.
MSZP-nek 7 ezer.
Amikor ugyebár mint mindenki tudja, hogy a választásokon a sorrend a következő volt: Fidesz, MSZP, Jobbik, LMP.
Akkor hogy lehet, hogy az MSZP itt mégis az utolsó, a Jobbik az első?
Az MSZP-re az öregek, a Fideszre meg a nagy többség ("szavazni kéne valamire, ez most menő") szavazott igazán, a Jobbikra meg a fiatalok.
Az öregek és az átlag paraszt annyira nem szokott netezni. A fiatalok annál inkább.
MSZP + LMP szavazói inkább öregek -> 2 év múlva nagy részük el lesz földelve.
Fideszé szavazói vegyes korosztály.
Jobbik szavazók jelentős része még most lépi át a szavazó korhatárt.
Konklúzió:
A jobbik 2 vagy 6 éven belül kormányon lesz.
Mert ez országos szinten is így van. Írj ki valahol egy szavazást, kérdezd végig a szomszédaid, barátaid, rokonaid, kollégái és rá fogsz jönni a sorrend reális.
És még valamire rá fogsz jönni, a választásoknál valami nagyon nem tiszta. :)
"Oké, én ezt tudom, de mégis, furcsa, hogy teljesen más a sorrend itt és igazából."
Igazából sem más. A Jobbik egy görbe szőrszállal előzi meg a fideszt, viszont az LMP és az MSZP egy jó kocsisorral kullog mögöttük.
Majd a barátaid igazolnak, ha most nem hiszel nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!