Milyen nemzeti összetartásról beszélünk mikor Magyarország 25%-a szomszédnak se fogadna el egy Erdélyi magyart?
Ez a nagy anyaországi támogatás? Francnak nem kell a pénzetek, ti Fideszék azt hiszitek Erdélyben valami szomália van, az árak fele akkorák, a fizetések között minimális az eltérés.
Mindent elmondtatok már mikor a kettős állampolgárságot leszavaztátok, és 20 millió románról beszéltetek hogy bezúdul majd hozzátok.
Nem tudom mit gondoltok magatokról, de a "20" millió román inkább marad otthon, anyagilag is jobban jár. Röhejes hogy azt hiszitek bárki is Németország helyett Magyarországot választaná. Az országotokat teleplakátoltátok hogy migránsok elveszik a munkát, aki dolgozni akar, nem azért utazza át a világot hogy még rosszabbul éljen mint Szíriában, azt azért mondjuk el.
"Oké, akkor nem kell Ungáriába jönni, most komolyan mi érezzük magunkat megtisztelve, mert valami erdélyi magyar hajlandó áttelepülni?"
Minket románoznak le, de a szövegértés nem nagyon megy magyarul se pl. neked. Ki akar "Ungáriába" jönni, arról volt szó hogy 0 a nemzeti összetartás. Egyszer nem volt leírva hogy oda akarnék menni. Az volt leírva hogy aki elmegy otthonról az általában jobb körülményekre vágyik mint a régi, szóval se a 20 millió román se az x millió migráns nem akar hozzátok menni, nem értem miért hiszitek azt hogy Németország vagytok hogy mindenki hozzátok akar menni. És mindenki a "ti" munkátokra vágyik, ahogy azt a vezéretek mondja.
"Minket románoznak le"
Ha Romániában élsz, akkor akármit teszel, a köznyelvben román maradsz. Bocsi, de nem fogjuk a jóval hosszabb "romániai magyar" formulát használni, legfeljebb a te jelenlétedben. Ha barátaimmal beszélgetek, akkor román maradsz, és nem tehetsz semmit ellene :P
15# Mekkora suttyo vagy, en az ilyeneknek mint te azonnal bevonnam az allampolgarsagat, mert a fajtadnak koze sincs a magyarsaghoz.
Egyebkent csak addig jar a korso a kutra meg el nem torik. En nem vagyok erdelyi, soha nem is voltam Erdelyben, de ha ezt meghallanam tuti neked mennek vagy odaszolnek.
Az erdélyi magyarok lerománozása tipikus ostoba, proli félreértés.
A 20 millió bezúduló románról pedig - emlékezetem szerint - Kovács Laci bácsi, őskommunista kövület beszélt még anno.
A szomszédom Erdélyből áttelepült magyar, családom fele szintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!