Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen nemzeti összetartásról...

Milyen nemzeti összetartásról beszélünk mikor Magyarország 25%-a szomszédnak se fogadna el egy Erdélyi magyart?

Figyelt kérdés

Ez a nagy anyaországi támogatás? Francnak nem kell a pénzetek, ti Fideszék azt hiszitek Erdélyben valami szomália van, az árak fele akkorák, a fizetések között minimális az eltérés.

Mindent elmondtatok már mikor a kettős állampolgárságot leszavaztátok, és 20 millió románról beszéltetek hogy bezúdul majd hozzátok.

Nem tudom mit gondoltok magatokról, de a "20" millió román inkább marad otthon, anyagilag is jobban jár. Röhejes hogy azt hiszitek bárki is Németország helyett Magyarországot választaná. Az országotokat teleplakátoltátok hogy migránsok elveszik a munkát, aki dolgozni akar, nem azért utazza át a világot hogy még rosszabbul éljen mint Szíriában, azt azért mondjuk el.

[link]

2016. nov. 17. 13:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én megértem akinek rossz a tapasztalata, ne haragudj. Tudom csúnya dolog, de csak rosszat hallottam. Anyámnak volt erdélyi kolleganője, és nagyon kiakadt rajta. Folyamatosan ment a panasz, hogy ő szegény erdélyi, neki ez jár, az jár, amaz jár, mert erdélyi. Hogy mi az, hogy nem kap több támogatást, mi az, hogy az anyósáék (akik egész életükben egy fitying adót nem fizettek itthon, hiszen romániában dolgoztak) nem kapnak magyar nyugdíjat meg hasonlók. Sőt én a két szememmel láttam olyat, hogy egy erdélyi nő bérlet/jegy nélkül bkv-zott, amikor jött az ellenőr közölte, hogy ő erdélyi ezért ingyen utazhat. Amikor az ellenőr felvilágosította, hogy ez nem így van, és le akarta szállítani a buszról, akkor meg jött a hiszti, hogy őt csak azért utálják, mert erdélyi, és hogy képzelik hogy így bánnak vele. Pedig az ellenőr még jó fej is volt, mert ahelyett, hogy megbüntette volna, csak leszállította a következő megállónál. Érdekes módon, a szlovákokra és szerbekre nincs ennyi panasz, csak akik romániából jönnek.
2016. nov. 17. 15:21
 12/19 anonim ***** válasza:
61%
Oké, akkor nem kell Ungáriába jönni, most komolyan mi érezzük magunkat megtisztelve, mert valami erdélyi magyar hajlandó áttelepülni?
2016. nov. 17. 16:11
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát, szerintem ezzel a szöveggel(még ha van is benne igazság), legfeljebb annyit érsz el, hogy az a 25-30%, több legyen. Vagy úgyis ez a célod?
2016. nov. 17. 16:40
 14/19 A kérdező kommentje:

"Oké, akkor nem kell Ungáriába jönni, most komolyan mi érezzük magunkat megtisztelve, mert valami erdélyi magyar hajlandó áttelepülni?"

Minket románoznak le, de a szövegértés nem nagyon megy magyarul se pl. neked. Ki akar "Ungáriába" jönni, arról volt szó hogy 0 a nemzeti összetartás. Egyszer nem volt leírva hogy oda akarnék menni. Az volt leírva hogy aki elmegy otthonról az általában jobb körülményekre vágyik mint a régi, szóval se a 20 millió román se az x millió migráns nem akar hozzátok menni, nem értem miért hiszitek azt hogy Németország vagytok hogy mindenki hozzátok akar menni. És mindenki a "ti" munkátokra vágyik, ahogy azt a vezéretek mondja.

2016. nov. 17. 17:22
 15/19 anonim ***** válasza:
5%

"Minket románoznak le"

Ha Romániában élsz, akkor akármit teszel, a köznyelvben román maradsz. Bocsi, de nem fogjuk a jóval hosszabb "romániai magyar" formulát használni, legfeljebb a te jelenlétedben. Ha barátaimmal beszélgetek, akkor román maradsz, és nem tehetsz semmit ellene :P

2016. nov. 17. 17:30
 16/19 anonim ***** válasza:
43%

15# Mekkora suttyo vagy, en az ilyeneknek mint te azonnal bevonnam az allampolgarsagat, mert a fajtadnak koze sincs a magyarsaghoz.

Egyebkent csak addig jar a korso a kutra meg el nem torik. En nem vagyok erdelyi, soha nem is voltam Erdelyben, de ha ezt meghallanam tuti neked mennek vagy odaszolnek.

2016. nov. 17. 20:09
 17/19 anonim ***** válasza:
40%
Igen, és milyen jogon szólnál bele egy baráti magánbeszélgetésbe? Szerintem egymás között úgy beszélünk a barátaimmal ahogy akarunk. A kérdező meg jobb ha ezt tudja, mielőtt még illúziói lennének. Plusz a román tudtommal nem szitokszó, hanem egy kultúrált európai nép megnevezése. Aki ezen besertodik, az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.
2016. nov. 17. 20:24
 18/19 zgyzgy ***** válasza:
94%

Az erdélyi magyarok lerománozása tipikus ostoba, proli félreértés.

A 20 millió bezúduló románról pedig - emlékezetem szerint - Kovács Laci bácsi, őskommunista kövület beszélt még anno.

A szomszédom Erdélyből áttelepült magyar, családom fele szintén.

2016. nov. 18. 00:32
 19/19 anonim ***** válasza:
Ember, most rossz napod volt vagy mi a baj, hogy így lejáratod magad? A legtöbb magyarnak semmi baja nincs az erdélyiekkel, és persze igazad van abban, hogy baromira nem állunk olyan jól gazdaságilag mint Németország, és hatalmas mértékű az elvándorlás innen is, de ez miért nyugtat meg téged? Vedd észre, hogy te vagy ellenséges a magyarokkal szemben, és nem pedig fordítva.
2016. nov. 18. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!