Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ahhoz, hogy az...

Mit szóltok ahhoz, hogy az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2 a tudatalattit stimuláló reklámokkal (ún. stingekkel) népszerűsíti a paksi atomerőművet?

Figyelt kérdés
Vagy legalábbis próbálta.

2016. nov. 16. 13:36
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Sztrogoff

Az általam olvasott cikkben is kitértek erre. Ott a szakértő (a Forbes magazin szakjogásza) azt állapította meg, hogy "ennyi idő kevés ahhoz, hogy a felirat és a teljes vizuális forma feldolgozható és tudatosan észlelhető legyen".

Ebből nekem az jön le, hogy valóban hosszabb, mint általában a "sting"-ek ugyanakkor még mindig azon a határon ahol az agy még nem képe teljes egészében feldolgozni az információt.

Azért köszönöm a válaszokat.

Sokan írták, hogy nem érinti őket, mert nem nézik a TV2-t. Ez érdekes volt. Akkor ezek szerint, csak én érzem úgy, hogy attól, hogy én nem nézek TV2-t, attól még felelősséggel tartozok, azokért az embertársaimért, akik viszont igen. Ez kissé elszomorító.

2016. nov. 17. 19:16
 22/24 anonim ***** válasza:

Teljesen lényegtelen, de az MNO-n ugye az van, hogy a Forbes egy jogászt megkeresett (ezt írják), aki szaknak hiszi magát (ezt feltételezem).

Nekem, mint laikusnak, az a véleményem, hogy rettenetesen blamálta magát, lehet, hogy ezen a bolygón ő az egyetlen, aki erről azt hiszi.

Volt erről a témáról egy Columbo valamikor nagyon régen, a filmnél egyetlenegy bevágott kockáról volt szó, az a tudatalatti. Mennyit is vált egy 35 mm-es film másodpercenként? 24, ha jól emlékszem. Na, az tudatalatti.

2016. nov. 17. 21:41
 23/24 anonim ***** válasza:
...ami a kérdést, mint kérdést illeti, nekem azért az a véleményem, hogy bár az elvi lehetőség félelmetes, ez most inkább volt egy emberi tévedés, mint tudatos cselekedet, mert az MVM az az átlagpolgárnak semmitmondó, az atomerőmű felirat meg szerintem nem képes pozitívan befolyásolni az embereket (akár még azt is feltételezhetném, hogy a zöldek csempészték bele a kockákat, hogy az emberek azonnal keljenek ki a fotelből és menjenek az utcára az atomerőmű ellen tüntetni). Arra biztosan alkalmas, ha van ilyen befolyásoló jelenség, hogy az egyikről a másik jusson eszünkbe, ha képesek voltunk elolvasnia feliratokat. Mert ugye manapság ez már nem magától értetődő. :D
2016. nov. 17. 21:50
 24/24 anonim válasza:
2016. nov. 19. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!