Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit tehetnénk, hogy a nyugat...

Mit tehetnénk, hogy a nyugat összeszerelő üzeméből egyenlő jogú partnerévé váljunk? Hogy ne annak tapsikoljunk, hogy idejön egy autógyár vagy egy indiai gumigyár.

Figyelt kérdés

Mint a többi nyugati országba (Írország, Hollandia stb.), ahova a multinacionális cégek (pl. facebook, google, ikea...) a központjukat rakják, vagy magas képzettséget igénylő és/vagy magas fizetéssel járó irodájukat/munkahelyeiket.

Miért nem tesz semmit a kormány a felsőoktatás és a szakképzés nemzetközi versenyképességének javításáért?

Vagy a gazdasági környezet versenyképességéért, hogy a cégek számára vonzóbb legyen az ország?

Vagy a munkaerő kiáramlásának megfékezéséért?

Minden jelentősebb befektetést elhappolnak a régiós országok? (még azt a pár darabot is, amelyik Kelet-Közép Európában gondolkodik)

A nyugathoz és már a régióhoz képest is röhejes fizetéseket és gazdasági mutatókat már ne is említsük.

2016. nov. 14. 22:39
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

"Irtam en ilyet? "

"Az alkalmazottak tobb mint 30%-a felsofoku vegzettsegu, azaz legalabb 3000! mernok dolgozik az Audiban"

Az a baj, hogy túlságosan narancssárgában látod a világot. Ilyen emberekkel felesleges vitatkozni. Felőlem hidd azt, hogy Győrben van az Audi főhadiszállása, és a gyártástámogató mérnökök olyan rohadt sokat hozzáadtak mondjuk az Új A5 és S5 megalkotásához.

2016. nov. 18. 14:18
 22/33 anonim ***** válasza:

A 9%-os társasági adó miatt sem fogják a cégek megrohamozni az országot.

Kedvezőtlen és kiszámíthatatlan gazdasági-, politikai és üzleti környezet.

Korrupció, rossz versenyképesség ( [link] )

Magas munkaerőhiány, rengeteg informatikus, mérnök hiányzik a munkaerőpiacon.

2016. nov. 18. 14:28
 23/33 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy szoveget ertelmezni sem tudsz. Nem allitottam hogy az osszes felsofoku vegzettsegu alkalmazott mernok lenne az Audiban.

"Az a baj, hogy túlságosan narancssárgában látod a világot."

LOL.

"Felőlem hidd azt, hogy Győrben van az Audi főhadiszállása"

Mondtam ilyet? Csak annyit mondtam hogy magas szakmai szinvonalu munka folyik, az a gyar nemcsak osszszerelo uzem. Fogalmad sincs semmirol, csak fikazni tudsz.

"és a gyártástámogató mérnökök olyan rohadt sokat hozzáadtak mondjuk az Új A5 és S5 megalkotásához."

Nem csak gyartastamogato mernokok vannak ott, de ezt is elmondtam mar csak nem ertetted meg.

Lenezed a mernokoket, a fizikai dolgozokat meg inkabb, egyenesen szolganak nevezed oket. bar semmi alapod nincs az arcoskodasra, mert lofaxt sem tudsz a vilagrol. Hogy akarnal igy barmit is javitani?

2016. nov. 18. 14:46
 24/33 A kérdező kommentje:

Én nem tudom értelmezni a szövegemet?

Te írtad ezt szó szerint, hogy az alkalmazottak 30% FELSŐFOKÚ VÉGZETTSÉGŰ, azaz 3000 fő MÉRNÖK.

Nem én nem tudom értelmezni, te nem tudsz maximum fogalmazni.

Nem a mérnököket néztem le, miért nézném le? LOL Egy mérnöki vagy természettudományi szak elvégzésébe kell a legtöbb munkát meg tanulást belefektetni.

Alkotó munkát ma Magyarországon maximum startup cégnél tudnak végezni mérnökök, pl. az Adasworks, ahol önvezető autót fejlesztenek. És ez nem lenézés, ez nem az ő hibájuk. A bmw nem itt fogja megterveztetni az új autóit, maximum legyártatni(bár egyenlőre még azt sem).

2016. nov. 18. 15:42
 25/33 anonim ***** válasza:

"Alkotó munkát ma Magyarországon maximum startup cégnél tudnak végezni mérnökök, pl. az Adasworks, ahol önvezető autót fejlesztenek. És ez nem lenézés, ez nem az ő hibájuk."

Baxki te tenyleg teljesen fogalmatlan vagy, raadasul akkora az arcod mint egy haz. Tehat egy logisztikai tervezo nem vegez alkoto munkat? Egy szerszamtervezo? Egy gyartastervezo? Egy motorfejleszto?

Es ez csak az Audi, öcsem. Ezen kivul tobb (tiz)ezer fejlesztomernok dolgozik kulonfele cegeknel az orszagban, persze nem csak az autoiparban, de ott is rengeteg.

Startup, az. Rohely, komolyan.

2016. nov. 18. 15:47
 26/33 A kérdező kommentje:

Te vagy direkt nem akarod megérteni amit mondok, vagy játszod a hülyét vagy tényleg ilyen hülye vagy.

Nem tudom eldönteni.

Ennyi erővel már a győri Audi könyvelői, számvitelesei is alkotó munkát végeznek. Ahhoz is felsőfokú végzettség kell.

2016. nov. 18. 15:55
 27/33 anonim ***** válasza:
Egy logisztikus mit alkot? Útvonalakat? XD
2016. nov. 18. 15:56
 28/33 anonim ***** válasza:

"Ennyi erővel már a győri Audi könyvelői, számvitelesei is alkotó munkát végeznek"

Sotet vagy ocsem, mint az ejszaka. Arcod meg mint egy haz.

2016. nov. 18. 16:08
 29/33 A kérdező kommentje:
Van mire. Te viszont valami érettségizett fotelpróféta panelproli lehetsz, aki volt audi gyárlátogatáson, és azt hiszi, tisztában van vele, hogy mit csinál egy mérnök.
2016. nov. 18. 16:12
 30/33 anonim ***** válasza:

"Egy logisztikus mit alkot? Útvonalakat? XD"

Mondjuk egy uj gyartosor anyagaramlasat, raktarozasi szisztemat, szallitasok utemezeset, az ehhez tartozo informacioaramlast es igy tovabb. Egy high-tech gyartouzem logisztikai rendszerenek a megtervezese az bizony magas szinvonalu mernoki alkoto munka.

meg akkor is ha az index nem ir rolal felszopo cikket, es a sok arcoskodo nem tud rola.

2016. nov. 18. 16:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!