Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Változna a Fideszről kialakult...

Változna a Fideszről kialakult képed, ha megtörténne a mostanában hangoztatott béremelés?

Figyelt kérdés

Varga Mihály jelentette be, hogy a következő 6 évben 40%-os béremelést tervez a kormány. A 2017-es évre 15%-os minimálbér emelést terveznek, illetve 25%-os szakmunkás bérminimumemelést. Szóval ennek már jövőre lesz látszatja, ha valóban megtörténik, nem csak "majd 6 év múlva".

[link]

2016. nov. 12. 18:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
8%

"Majd 20%-kal több fizetést kapsz, csak 10 óra helyett ezentúl 12-t fogsz dolgozni. :D"

Így, ahogy mondod! :D

Valamit valamiért!

2016. nov. 12. 19:18
 12/23 anonim ***** válasza:
Elmúlt bő 20 évben se változott, ezután se fog jó irányba, akkor se ha piros hó fog esni az égből.
2016. nov. 12. 19:20
 13/23 anonim ***** válasza:
77%
Nem.
2016. nov. 12. 19:25
 14/23 anonim ***** válasza:
88%

"Változna a Fideszről kialakult képed, ha megtörténne a mostanában hangoztatott béremelés?"

Nekem nemváltozik, mert a kormányra kerülésük kor semmilyen gazdaságélénkítő programjuk nemvolt csak a csontvázakat keresgélték évekig a szekrényekben, eközben a környező országok úgy elhúztak mellettünk mint a vadlibák. Ezt a béremelést is fokozatosan kellett volna bevezetni, mert így egyszerre árfelhajtó hatása lesz, és drágúláshoz vezet, így már eleve nemfog annyit érni mint amennyiről beszél Varga. Arról már nem is beszélve hogy ha már 2012 től fokozatosan emelték volna a béreket akkor már négy éve kapnánk az egyre magasabb bért, mivel ezt nemtették meg ezt a pénzt is kilopta a sunyi tolvaj kormány a zsebünkből. Na de mindegy, jobb későn mint soha, de mégegyszer mondom majd hiszem ha látom.

2016. nov. 12. 19:28
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

Igen változna.

Az eddiginél is jobb véleményem lenne a Fideszről.

2016. nov. 12. 19:31
 16/23 anonim ***** válasza:
68%

Én még emlékszem a legelső Orbán kormányra. 1998-ban 15 ezer forint volt a minimálbér (az én fizetésem nem sokkal volt ennél több), a ciklus közepén fölemelték 25 ezerre, majd a ciklus végén 2002-ben (vagy 2001 végén?) 40 ezerre. A 15 ezerhez képest a 40 ezer az 266%-os emelés a négyéves ciklus alatt.

A hat év alatt 40% ehhez képest semmi, ráadásul úgy, hogy az ország makrogazdasági mutatói azóta sokkal jobbak, mint abban a ciklusban. Elképzelni tehát nagyon is el tudom képzelni, csak éppen nagyon keveslem. :) Ha majd ott leszünk havi ezer euró környékén, akkor azt mondom, hogy volt látszatja a dolognak:

[link]

(az ábrán a 2014-es év eu-s minimálbér-adatai)

2016. nov. 12. 19:31
 17/23 anonim ***** válasza:
90%
Szeretném én látni azt a kormányt, amivel elégedett lennék...
2016. nov. 12. 19:38
 18/23 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem adócsökkentés kéne ide, nem minimálbér emelés. De értékelném, hogy legalább próbálkoznak.
2016. nov. 12. 19:47
 19/23 anonim ***** válasza:
47%
#18: Igen, ez is napirenden van: a munkaadók által fizetett adók csökkentése.
2016. nov. 12. 20:37
 20/23 anonim ***** válasza:
66%
Talán igen, feltéve, hogy nem veszik vissza, más formában(új adók, stb.). Erre viszont, túl sok esélyt nem látok.
2016. nov. 12. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!