Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kit érdekel a mindig hangoztat...

Kit érdekel a mindig hangoztatott gazdasági növekedés?

Figyelt kérdés
engem nem.attól még nem lesz jobb nekem.pénzem se lesz több.de mindenhol ezt nyomatják.teszek rá.bezzeg a bolti árak idén másodszorra emelkedtek.lehet én járok rossz helyre...de erről szó nincs a tévében.lassan svájcban is olcsóbban be tudnék vásárolni.vagy a balkáni bérekről.
2015. júl. 12. 20:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nemsokára az lesz a hírekben, hogy sokkal több ember él a létminimum és a szegénységi küszöb felett,mint 5 éve.

A KSH-ban most váltottak számítási módszert, mostantól mindenki gazdag lesz, te is. Szóval tessék befejezni a nyafit.

Gazdasági növekedés van, mindenki jól él. :D

2015. júl. 12. 20:59
 2/15 vidéki suttyó ***** válasza:
Csak a tarack növekedik, embereknek híja.
2015. júl. 12. 21:07
 3/15 anonim ***** válasza:
"Kit érdekel" ... A sok nyugdíjas nénit és bácsit akik az M1 előtt ülnek egész nap és aztán örülnek hogy ez tényleg így van. Mert kapnak egy kis nyugdíj emelést és már rögtön az Orbán Viktor az ász nekik!
2015. júl. 12. 21:09
 4/15 anonim ***** válasza:
2015. júl. 12. 21:18
 5/15 anonim ***** válasza:

A GDP egy nagyon általános mutató. Kb. mint amikor a meteorológia azt mondja, hogy Magyarországon napos idő várható. Ami azt jelenti, hogy sok helyen fog sütni a nap. De nem mindenhol. Szélsőséges esetben az is lehet, hogy pont olyan helyeken süt, ahol kevés ember van.

Ha például te az építőiparban dolgozol, és csak a saját helyzeted érdekel, akkor a konkrétabb építőipari növekedést figyeld. Azon belül a saját régiódat.

Ha részletesebb elemzéseket olvasol, akkor ezeket ott megtalálod, és azt is leírják, hogyha az adat megtévesztő valamilyen speciális ok miatt. Mint például, hogy végre normális gazdasági növekedés van, de ebből ne vonjunk le nagy következtetést, mert az egész csak amiatt van, hogy idén extra mennyiségű segíjt kaptunk az EU-tól. Csakhogy jövőre nem fogunk.

Ha lusta vagy utánanézni, vagy annyira nem érdekel, akkor kénytelen leszel beértni az általános GDP adattal. Ha ezt meg már túl általánosnak találod, akkor neked nem érdemes a gazdasági híreket figyelned.

2015. júl. 12. 22:31
 6/15 A kérdező kommentje:

22:31 attól mert az ipar növekszik én egy büdös fillérrel sem kapok több pénzt.valaki biztosan de ő öltönyben ül a hátsóján és semmit nem csinál.

gdp...12ezer dollár felett.és?hol adnak ennyit évente?szóval már megint csak egy darab szám.semmi lényege.

líbiában vagy egyenlítői guineában több a gdp.akkor ők gazdagok?jó vicc.

2015. júl. 12. 23:34
 7/15 A kérdező kommentje:
egyébként jó vicc az is hogy változtatnak a mérésen.inkább adnának emberi béreket.ha már a menekültekre jut havi 150ezer fejenként.
2015. júl. 12. 23:36
 8/15 anonim ***** válasza:

És mi érdekel kérdező? A te magánproblémáid meg másokat nem érdekelnek. Miért gondolod, hogy mások azért törekednének, hogy neked jobb legyen, több pénzed legyen? Nem fognak törekedni soha!!

Másoktól annyit várhatsz, amennyit magad teszel másokért. Ez az egyensúly törvénye, amely nem törődik a véleményeddel, egyszerűen érvényesül. A gazdasági növekedés nem az, hogy egy vagy több gyár többet termel. Nem is az, hogy több paradicsom van a piacon. És a legkevésbé az, hogy olcsóbb a Tescoban (mellesleg drágább). A gazdasági növekedés egy olyan új szerkezetben valósulhat meg, ahol nemcsak a profit növelése a cél (az is), hanem a megfelelő munka és jövedelemelosztás. Ma egyik se jól van elosztva.

Csakhogy ennek megteremtése nem a te feladatod, mert nem értesz hozzá. A te feladatot, hogy felismerd (és ehhez a kellő tudást megszerezd), ki mond hamisságot, és ki akarja a gazdasági növekedést valóban. Majd utána teljes erőddel támogasd, hogy érvényre jusson. Ez lesz a te fizetséged a majdani jobb létedért. Mert itt mindig előre kell fizetni, nm utólag. Elosztani (jól vagy rosszul) csak azt lehet, amit előbb megtermeltél.

No és vajon felkeltettem az érdeklődésedet ehhez a gazdasági növekedéshez? Ha nem, akkor maradsz a helyeden, ha igen, akkor már ketten vagyunk. És folytathatjuk, amíg elég sokan nem leszünk.

2015. júl. 13. 12:51
 9/15 anonim ***** válasza:

Ha az ipar növekszik, akkor általában növekszik a kereslet az iparban dolgozókra. A cégek először felszívják a munkanélkülieket, aztán miután azok elfogytak, a fizetések elkezdenek emelkedni, hogy megtartsák vagy átcsábítsák a munkaerőt a konkurenciától. Az öltönyösök feladata ugyanis többek között hogy pénzt csináljanak, minél többet, ahhoz pedig minél több munkaerő kell. Nem olyan bonyolult ez.

Figyeld, hogy milyen tudásra növekszik az igény és helyileg hol, és próbálj abba az irányba mozogni. Egyénileg ezzel tudod legtöbbet tenni magadért, hogy ne maradj ki a növekedés hasznából.

Az öltönyösök néha verseny helyett megpróbálják fixen leosztani a piacot, hogy ne kelljen magasabb fizetést adniuk, de erre van a versenyhatóság.

Mellesleg ha szerinted az öltönyösök jó pénzért nem csinálnak semmit, akkor válts szakmát, legyél te is öltönyös.

2015. júl. 13. 13:36
 10/15 A kérdező kommentje:

magánprobléma? ja én kérek elnézést itt mindenki kőgazdag csak én nem.

mégis ki osztaná el egyenlően a pénzeket? az egymást váltó bűnözők? szép lelkesítő beszéd volt.

tudod én azért nem kőműves vagyok hanem jóval műveltebb ember.átlátok a dolgokon éppen ezért zavar a figyelemelterelés ami megy.

amit az ember megtermel cégnek gyárnak stb abból a hasznot a főnöke teszi zsebre.fejre is állhatsz akkor is.minél nagyobb annál több hasznot.lásd audi mercedes gyár stb.mit csinálsz? szólsz hoyg többet akarsz?ki vagy rúgva jön a helyedre tíz másik.

mennyit keres egy munkás aki merciket szerel össze? és mennyibe kerül egy merci?kis túlzással 1 merciből kifizetik az összes melóst.a többi pénz meg megy a nagyfőnök zsebébe.

azért jönnek ide mert közelebb van mint ázsia de majdnem annyiért lehet dolgoztatni a sok embert.

engem most hagyjunk ki ebből nekem még munkám sincs a végzettségeimet nyelvtudásomat lehúzhatom a vécén.

csak jó lenne ha nem azt kéne hallgatni a tévében hogy micsoda növekedés van.amit én látok azaz hogy itt épül a harmadik világ új európai központja.jobban hasonlít az ország közép afrikára mint pl a finnekre,svájcra vagy izlandra.persze erről senki nem beszél.ha meg én említem meg még engem néznek nem normálisnak.holott ők azok.most aki tájékozott a témában az láthatja.

ez meg a legújabb trükk hogy a szegényeket tollvonással kell eltüntetni a statisztikából.jó vicc kár hogy valóság nem vicc.

magyar összefogásra meg várhatunk.ezer birka kétezer felé húz.az a fontos nekik hogy épp melyik általuk támogatott bűnöző akarom mondani politikus és bandája van hatalmon éppen és morzsákat dobál a népnek miközben ők milliárdokat lopnak.

2015. júl. 13. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!