Szerintetek is nagyon rosszul járt a Jobbik azzal, hogy nem szavazta meg az alkotmánymodosítást?
A kvótáról szólót...
Az összes sajtó szinte lehazaárulózza a jobbikot. Ez még várható is volt, viszont FB is tele van ilyen hírekkel, "Gyurcsány=Vona" stb dolgok, olyan hírek pedig nincsenek a FB-on, hogy kvázi miért is nem szavazták meg vagy valami.
Óriásit zuhan szerintem a jobbik népszerűsége, eddig zuhantak, most viszont szerintem mérföldkő lehet, hogy csak egy küszöbpárt legyen.
"Egy nemzeti érzelmű jobboldali pártnak"
Ha ez érv a jobbik ellen, akkor érv a fidesz ellen is.
Ez elvi kérdés, a letelepítési kötvény egy intézményesített részrehajlás, ha van pénzed, nemtől, vallástól, származástól és a mi szavainktól (migráns ellenes politika) függetlenül bejöhetsz.
Ez kb. az, mikor az iskolai portás nem enged be idegeneket a suliba, hogy megvédje a diákságot, KÍVÉVE, ha valaki, vagy valakik megfizetik, mert akkor tárva nyitva vannak az ajtók. Bejön 2-3-4, aztán 10 majd 100 és 500 ember. Hupsz, van köztük egy rendbontó (és még sokkal csúnyább embertípust is mondhattam volna), és miért? Mert a "nem engedünk be idegeneket" szabályt csak az nem akarja betartatni, aki eddig ezért prédikált.
"egy nemzeti érzelmű pártnak MINDENNEMŰ HATÁRVÉDELEMRE IRÁNYULÓ INTÉZKEDÉST SZÓ NÉLKÜL TÁMOGATNIA KELL."
És épp ezért lesz a Fidesz is egy utolsó ***, hisz a történtek alapján ők sem tettek meg mindent. A Jobbik legalább egy elv mentén tette azt amit, az ő bojkottjuk a Fidesz szégyene.
És akkor az a megoldás, hogy szavazzuk le azt is, hogy a sima rendbontók ne jöjjenek be? Ez olyan mint mikor a kapzsi inkább megsemmisíti a dolgait, csak másé ne legyen.
Ha már páran bejöhetnek egy rossz lehetőség miatt, akkor erre a megoldás a "eh akkor jöjjön mindenki"?
Nem tudom a jobbik kikre akar támogatottságot építeni. Ezzel az egyszerre legyünk néppárt meg radikálisok is meg kemények meg cukik meg minden... Fidesz volt ilyen az első kormányzása idején. Közeledjünk egy kicsit a Miéphez, de a Centrumpárthoz is, de mardjunk csak jóban az MDF és a Kisgazdák maradékaival is.
Maradjunk annyiban, hogy egyetlen egy felelős most nincs, minimum kettő van. (vagy több, ha a többi pártot is ide akarjátok sorolni)
És hogy a jövőben meglesz-e szavazva a törvény az innentől kezdve a Fideszen múlik, a Jobbik már állást foglalt.
Ne aggódj, nem azt akarom kihozni, hogy "gonosz jobbik, jó fidesz" vagy "szar jobboldal, bezzeg a bal"...
Hihetetlenül röhejes is lehetne ez a bohóckodás amit a mai parlamenti pártok csinálnak, de sajnos nekünk fog fájni. És nem igazán látom ebből a kiutat. Anno legalább remény volt, most az sincs. A baloldali bohózat jelnleg valahol az "Uborka" című bábkabaré szintjén van, a fideszt látjuk, a Jobbikról pedig egyre inkább hull le az álca. Szomorú ez a néppártosodós baromság. A néppártok így kimondva elég szarok. Kicsit alibizésnek tűnik a jobbik tevékenysége.
És "szükség esetén" ugyanúgy összeállnának a "utált Fidesszel" mint anno a Kisgazdák, vagy még korábban az MSZP és az SZDSZ.
Mese ez, de nem lesz szép a vége.
Ezzel a mai húzással Vona valószínűleg kiírta a Jobbikot a 2018-ban parlamentbe kerülő pártok közül.
Csak egy kérdésem lenne hozzá: most boldog és elégedett?
"Ne aggódj, nem azt akarom kihozni, hogy "gonosz jobbik, jó fidesz" vagy "szar jobboldal, bezzeg a bal"."
:) Nem aggódtam, a 18-as hozzászólásban is leszögezted ezt.
Sokkalta inkább azért írtam így, hogy más (esetleg későbbi) olvasók kerek perec szöveget kapjanak.
"És "szükség esetén" ugyanúgy összeállnának"
Szerintem azt már kinőtték, mármint bármiben gyengül a Fidesz, abból általában profitál a Jobbik és fordítva. De a jövő tele iszonyattal, nem lenne mókás, ha még ez a két párt is egy takaró alá feküdne.
Ezzel elvált a szar a májtól.
Csurkának igaza volt: "A Jobbik egy szélhámosság,az SZDSZ kreálmánya"
Sok a szemellenzős sajnos, ezért is jó a Te írásod.
Kuruc info-n van pár droid akiknél még mindig a "Vona zseniális", "a radikalizálódással úgyse lehetett volna nyerni"... Sandor Nagypal és "Dulimarcsa" azok akik minden kritiára "mer' te fidesznyik vagy"-al reagálnak. De a többség ott is felébredt. Amit csak azért sajnálok, mert sokan hittek valamiben és csúnya ébredésük volt... Azt hiszem a "nem szavazók" 40%-a simán bővülni fog 50-60 körülre is.
Én nem tudom, hogy képesek még páran bármelyiknek is hinni. Én is voltam naív ifjú amikor még hittem 1-1 pártnak, de ez már a múlt... Persze reménykedem az áttörésben, de pont a Jobbik mutatja be most, hogy még egy relatíve alulról szerveződő "az utca pártja" is milyen gyorsan asszimilálható a jelenlegi bandába.
Nincs is igazi ellenzéki élet. Az a pár erőtlen tüntetés, Népszabadságot suhogtató nyugdíjasokkal meg provokátor belpesti hipszterkkel, minden csak nem erős. És olyan deja vu az egész... Mintha 8-10 éve pont fordítva lettek volna a szerepek. Akkor a fidesz őrjöngött, az mszp trónolt meg basáskodott. Most fordítva.
A 2006-os eseményekkel meg elvették a nép kedvét a lázongástól. Sokakat a gumilövedék-sérülések, másokat a "megtorlások", megint másokat a szélsőjobbal való összemosás tart vissza. (Meg persze a várható következmények egy valódi tüntetés után: kirúgás, megbélyegzés... mindegy ki az úr).
Sajnos Fletónak igaza volt - nem szó szerinti az idézet - "Lehet tüntetni... Majd megunják és hazamennek..." És így is történik. Jelenleg az egész banda ellen kellene, ugyanis az alaptövény-meghiúsítás mindegyikük közös sara. És undorító, hogy mennyire nem veszik ezt komolyan. A nép meg megosztott, ha kettő tüntet, a harmadik már "ellentüntet" a negyedik meg békemetel (mindegy melyik oldalon). Anno volt erről egy remek helyszíni videó a 2011 januári "Orbán elleni" tüntetésről ahogy egymást ölték a tüntetők... Összefogás?
És rossz látni a birkákat. Sajnálatos, hogy itthon a "proli" a fő választópolgár, elvárva szinte semmi nincs a pártokról, sokak motivációja a "csak ne az a tetű Orbán/Gyurcsány/szocik/nácik legynek má"... És ha van is elvárás az irracionális.
Simán nyerhető lenne a választás pár kamu ígérttel még civilként is. Anno viccből haverommal írtunk párat - az egyik még a Fidesz 2010-es kampányában is szereplt (egymillió új munkahely).
Itt van pár kamu ígéret amivel majdhogynem nyersz
- Dupla nyugdíj
- Dupla szociális segély
- 1.000.000 új munkahely
- 2000 km új autópálya
- Médiaszabaság
- Elszámoltatás
- Adócsökkentés
- Korrupció elleni harc
- Rezsicsökkentés
- Olcsóbb cigi és alkohol
- Legalizálva a könnyűdrogok
- Betonfal a déli határra
- De mégis átengdve "aki jó"
- Euró bevezetése
- Erős gazdaság...
Tipikus kamu ígéretek, sajnos minden párt ezekből szemezget, reális ígéretek helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!