A Baloldalon kire bíznátok a miniszterelnökséget?
Nem csak a pártelnökök számítanak, minden baloldali politikus.
Az egyikre sem most nem helyes válasz..:Đ
28# más ha kritizálod Gyurcsányt és más ha kényszer képzeteid vannak a gyurcsányfóbiától. Magyarul a kritikával még úgy semmi bajom, de ezzz...hagyjuk.
Pártonkívülire egyébként gondolt valaki? már ha van
nekem ugyanolyan fontos a bal lábam mint a jobb lábam...
Ezért, mert épp oly fontos a demokratikus viszonyok közt a baloldali elvek mint a jobboldaliak. Ezért. Bár a jobboldal már nem a jobboldaliságot követi, csak azt ami neki jó, ha éppen ez akkor ez ha éppen az akkor az. Pl ha lehetek pragmatikus: ar arab kultúra veszélyes a miénkre kivéve ha milliárdokat fizet letelepedési hülyeségre...
De lényeg hogy a demokrácia számomra nem bal és jobboldal harca. Kell a jobboldali elvek mert azok lélegeztetik jobban az osztályokat a társadalomban amire szükség van, sőt a jobboldal erősíti jobban az osztályok tereit , élettereit mármint gazdasági szempontból, tehát a társadalmi hierarchiát. Viszont kell a baloldali elvek tömkelege is mert azok erősítik jobban a társadalmi csoportok közötti esélyegyenlőséget vagy jogegyenlőséget, de ezek is igénylik a hierarchiát csak ezekkel együtt.
Az hogy egyeseknek az egyik másoknak a másik ma már csak egy szitokszó az tőlem idegen...bukott baloldal...
Szerintem a Thürmer Gyula féle Munkáspárt ami baloldalnak számít... az ilyen MSZP, DK féleségek a liberalizmus felé inkább hajlanak, mint a balos eszmék irányába.
Ha már baloldali lennék.. akkor nyilván őt választanám. Mikor beütött a 89-es rendszerváltások sorozata.. szerintem a volt baloldali elit a megerősödő polgárias pártokba próbált beférkőzni, hogy mentse ami menthető. Thürmer féle mozgalmon kívül nem nagyon tudok mondani mást, aki megmaradt volna azon a vonalon..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!