Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért erőltetik a baloldalon...

Miért erőltetik a baloldalon Bajnai Gordon miniszterelnökségét?

Figyelt kérdés
Én balos szavazó lennék, és elsősorban a balos médiumokat követem (ATV, Klubrádió, nol). Ehhez képest is meglep, ahogy Bajnait sztárolják, komoly miniszterelnök-jelöltként kezelik a baloldalon. Holott a pártjának most már stabilan 5-6 % a támogatottsága a közvélemény-kutatásokban, és egy szűk értelmiségi rétegen kívül nincs társadalmi beágyazottsága. Ez olyan mintha 5-10 éve az SZDSZ jelentkezett volna be a miniszterelnökségre a maga 5 %-ával.

2013. jún. 17. 07:48
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Mert a többi még nála is rosszabb.

Másrészt meg abban a hitben ringatják magukat, hogy Bajnai szakértő és ő majd elhozza a megváltást, mintha a szakértőség elég lenne ehhez.

Olyanok, mint a fideszhívek, csak ők Orbánért vannak megkattanva. Na de nem baj, ha 2014-ben Orbán lesz újra, akkor újabb 4 év alatt csak többen ábrándulnak majd ki belőle, mint 2010-14 között, ha pedig Bajnai lesz, akkor pedig belőle és pártjából lesz elege az embereknek 2018-ra. Ha valami más kerül hatalomra, akkor majd az válik rosszá 4 év alatt. Ez mifelénk így szokott lenni. :D

2013. jún. 17. 07:55
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát igen...
2013. jún. 17. 08:52
 3/9 anonim ***** válasza:
47%
Mert nala szalonkepesebb jelöltjük nincs.
2013. jún. 17. 09:38
 4/9 anonim ***** válasza:
20%
Hát Bajnai miniszterelnökségét elsősorban ő maga erőlteti szerintem.Meglennék lepve ha ez 5-6 %-os pártjával sikerülne
2013. jún. 17. 09:47
 5/9 anonim ***** válasza:
81%
Miért Mesterházi jobb lenne? Bajnai már csinálta, összehozott anno egy jó csapatot.
2013. jún. 17. 10:49
 6/9 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem Bajnai a háta közepére sem kívánja ezt a cécót, de bevállalja, ha ezzel megdöntheti Orbánt. Amúgy nem hiszem, hogy sztárolnák, inkább csak próbálnak valakit népszerűsíteni, hogy ne morzsolódjonaka szét a szavazatok.
2013. jún. 17. 11:58
 7/9 Joe Makepeace ***** válasza:
100%

Én sem, és én nem csak baloldali szavazó "lennék", hanem én baloldali szavazó voltam, leszek, vagyok!

(Egyébként itt nyugodtan meggyónom 2010-ben nem voltam a választásokon)...

A Bajnai jelöltként való szóbahozásán én is sokat gondolkozok mostanában. A lényege az lehet, hogyha megnézegetjük a mostani MSZP-t, ami a másik lehetséges jelöltet adná, ott tulajdonképpen azt mondanám, hogy szerencsére generációváltás kezdődött meg, illetve van most is folyamatban, de igaziból még nem történt meg, csak annyiban, hogy a régiek jó része már nem túl aktív a pártban, illetve ahogy a Szili is a Szociális Unió Párt-ja miatt elhagyta a pártot, a Gyurcsány hívek megcsinálták a DK-t, a Bajnai sincs már a közelükben.

Szerintem a Mesterházy nem lenne rossz politikus, csak (legalábbis) egyelőre nem való miniszterelnöknek...

A Hiller-Kovács-féle vonulat meg olyan, hogy a Kovács öreg már ehhez, nem tenne jót a párt arculatának, ahogy a Lendvai sem, a Hillert meg sohasem bírtam igazán (mondjuk ez akár lehetne a magánügyem).

Van néhány igéretes szakpolitikusuk is például a Kunhalmi, vagy a Botka, ugye ők a fiatalabbak közül, de szerintem ők (legalábbis Kunhalmi még nem, Botka meg egyáltalán nem való miniszterelnöknek). Ez nem sértés Isten ments, csak szerintem a miniszterelnökjelöltnekvaló, az gyakorlatilag egy politikusfajta, ami persze jónéhány stílusú, típusú ember lehet, de a Medgyessy példája a legjobb példa egy negatív példára...

A Gyurcsány (helyesen) az egyik legkeményebb, ugyanakkor az egyik legemberközelibb magyar politikus, őt viszont még a baloldalon, a saját térfélen is erősen megosztó személyiség, ezért (sem) merik bevállalni őt, pedig szerintem több embert hozna, mint vinni a baloldali összefogásnak! Miniszterelnöki, vagy kormányzati ambíciói pedig már egyértelműen nincsenek! (akkor lenne esetleg, hogy meggondolná magát, ha a DK "váratlanul" kapna jövőre egy olyan 40-45 %-ot mondjuk..., de most nem is ez volt a lényeg, az már elég hogy egyedül is tuti ott lesznek!

A Bajnai pedig marad, mint az E14 jelöltje, csak ő meg szerintem inkább gazdasági szakember, mint politikus...

Nem igaziból szerencsés miniszterelnökjelölt ő sem.

Szerény véleményem szerint erre a posztra Németh Miklős kiválóan alkalmas lenne, ráadásul 2002-ben már fűzte az MSZP, aminek '92-ig tagja is volt (alapítótag), sőt(!) még 2010-ben is, de ott már nem jutott komolyabb szintre a fölkérés sajnos, mert Mesterházy már mint frakcióvezető, "adta magát" ugye?!

Németh az NDK-beli, és a magyarországi rendszerváltásban játszott szerepéért örökre egy nemzetközileg joggal elismert politikus marad, emberileg is rendben van, ráadásul az itthoni politikában is otthon van mostanság is! Egy a gond, hogy '48-as születésű, és tényleg fiatalok kellenek jelöltnek...

2013. jún. 17. 20:51
 8/9 anonim ***** válasza:
szerintem azért, mert kifejezetten jó a megítélése külföldön, és ez előnyükre válhat, ha vele nyernének, könnyebb dolguk lenne, mert a külföldieknek szimpatikus Bajnai, még ha nekünk annyira nem is...
2013. jún. 18. 19:29
 9/9 anonim ***** válasza:
73%

Nem hinném, hogy erőltetnék, de más aligha vállalná. Ha a dolgok ugyanis balul sülnek el, Bajnaival fogják elvitetni a balhét és az ő nyakába varrnak majd mindent ahogy anno Gyurcsányéba, így is vállalná más is? Aligha. A legtöbb dolog megszavazásához 2/3 kell, mégis úgy fujjogott mindenki Gyurcsányra, mintha csak ő nyomdosta volna a gombokat...

Valaki említette itt Németh Miklóst... legjobb tudomásom szerint ő Gyurcsány sorsára jutott...

Egy fecske nem csinál nyarat. Nem Bajnaival lesz a gond, hanem azokkal akik mögötte lesznek, ugyanazok az opportunista disznók, akik eddig is voltak... semmiben nem fogják támogatni, csak a népnyúzásban... és abból már nem kérünk.

2013. jún. 18. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!