Igaza lehet Havas Szófiának és valóban a C. I. A robbantotta ki az '56-os forradalmat?
Sok helyen olvastam azt az elméletet, miszerint a C.I.A szervezte meg a forradalmat, hisz USA először katonai segítségnyújtást ajánlott magyarországnak, ha forradalmat csinálunk, ami tudvalevőleg atomháború kirobbantása végett nem gondolhatott komolyan. Amikor megtettük a ránk eső részt, persze az USA meghjátrált. Ez csak az egyik fele a történtnek.
Egy MSZP-s képviselő az orosz dokumentumfilmben, amit leadtak az orosz köztévén, elmondta, hogy a C.I.A robbantotta ki a forradalmat és náci elitélteket engedtek szabadon a börtönökből, habár nem tudom kire célzott. Igaza lehet?
Most olvasom Csalog Zsolttól a Doku 56-ot. Öt szemtanúval, résztvevővel készített interjút. A második csóka az amerikai nagykövetségen dolgozott akkor az attasé jobbkezeként. Leírja, hogy mennyire nem volt képben az USA, mennyire tájékozatlanok voltak.
A másik, ő egy csomó zsidóval beszélt a forradalom napjaiban és semelyik nem panaszkodott antiszemitizmusra. Sőt, a legtöbben a forradalom mellé álltak.
Megint egy nő, aki okoskodik. Inkább takarítson, főzze meg az ebédet és készítse ki a férje papucsát. Ez olyan vicces :D
A CIA élő náci bűnözők felkutatása céljából jött létre, háborús bűnösök.
A KGB hihetőb verzió, abba nem kötnék bele, bár nem tudni.
Na, de hadj ossza az észt Zsófia. (inkább a szakácskönyvet forgatná)
Horn Gyula unokahuga, testvérének lánya. Aki meghalt a forradalomban, valóban. Nekik ezt adta 56, ez okozta meggyőződésüket, és Horn akkori döntéseit.
Ki ítéljen?
Az '56-os forradalmat Rákosi Mátyás robbantotta ki a sztálini zsarnok kormányzásával. Okt. 23.-án esete Gerő Ernő végleg "bebiztosította" a felkelést a stupid beszédével.
Szerintem a CIA csak örült neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!